1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Samsung Galaxy Grand Prime SM-G530H STUCK on LOGO HELP HELP HELP

Discussion in 'Android Help' started by DeniseDennis, Aug 1, 2016.

  1. DeniseDennis

    DeniseDennis Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    26
    Joined:
    Aug 1, 2016

    Aug 1, 2016
    26
    12
    28
    Supervisor
    Philippines
    I dropped my device last 2 months ago but nothing happens and now it just suddenly gets hang or frozen screen and just recently got stucked on Samsung Logo. I tried to install stock ROM using ODIN and it was always "FAIL" when in system.img. I tried wiping user data and cache and I also try updating trhu sd card but it also fail. I will try to check it using Kies today. What else can I do? Please help me anyone....
    Below is my Device Details:
    SAMSUNG GALAXY GRAND PRIME
    SM-G530H/DS
    Made in Vietnam
    S/N: R51FB1KH5WR
     

    Advertisement

  2. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    DeniseDennis likes this.
  3. DeniseDennis

    DeniseDennis Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    26
    Joined:
    Aug 1, 2016

    Aug 1, 2016
    26
    12
    28
    Supervisor
    Philippines

    Noted Jfalls63, I will try this then I will let you know. Thanks in advance.
     
    Jfalls63 likes this.
  4. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    Hopefully it will work for you.
    When you tried Odin, what firmware did you use?
    If you boot into recovery, the second line should show your current firmware and does it match what you tried to flash?
     
    DeniseDennis likes this.
  5. DeniseDennis

    DeniseDennis Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    26
    Joined:
    Aug 1, 2016

    Aug 1, 2016
    26
    12
    28
    Supervisor
    Philippines
    Kies does not support my device.
    I will try to reflash using ODIN using the FW that is stated in the recovery boot.
    KTU84P.G530HDXU2AOE2
     

    Attached Files:

    • Kies.jpg
      Kies.jpg
      File size:
      14.2 KB
      Views:
      268
  6. DeniseDennis

    DeniseDennis Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    26
    Joined:
    Aug 1, 2016

    Aug 1, 2016
    26
    12
    28
    Supervisor
    Philippines
    I try to reflash using ODIN using the FW that is stated in the recovery boot G530HDXU2AOE2.
    But it failed again when in "system.img.ext4 (please see attached picture).
    And when I reboot my device the it got stuck on the screen saying "Firmware upgrade encountered an issue" (please see attached picture).. Please help me out I don't know what else to do, huhu
     

    Attached Files:

  7. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    DeniseDennis likes this.
  8. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    DeniseDennis likes this.
  9. thetrickster213

    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    36
    Joined:
    Apr 6, 2016

    Apr 6, 2016
    36
    5
    26
    Male
    4.4.4?? My grand prime is on 5.1.1.
     
    DeniseDennis likes this.
  10. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    Do you have the same model number as the OP? He has the H dual sim
     
    DeniseDennis likes this.
  11. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    So many different model numbers of the same device, product and csc codes, then different firmware versions for different carriers, can make Samsung devices a pain.
     
    Bg260 and DeniseDennis like this.
  12. thetrickster213

    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    36
    Joined:
    Apr 6, 2016

    Apr 6, 2016
    36
    5
    26
    Male
    No, im on T-Mobile. Yeah, it can be challenging finding the correct firmware.
     
    Bg260, DeniseDennis and Jfalls63 like this.
  13. DeniseDennis

    DeniseDennis Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    26
    Joined:
    Aug 1, 2016

    Aug 1, 2016
    26
    12
    28
    Supervisor
    Philippines
    Jfalls63 likes this.
  14. DeniseDennis

    DeniseDennis Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    26
    Joined:
    Aug 1, 2016

    Aug 1, 2016
    26
    12
    28
    Supervisor
    Philippines

    Sorry I forgot to check it, it is the 1st FW I used on my 1st try to flash using ODIN. And the same results, it always FAILED when in system.img.ext4. Take note that I also tried other carrier's latest version(same results), I also tried the oldest version yesterday(same results).. thanks
     
  15. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    DeniseDennis likes this.
  16. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    If this fails, I found a couple of sites with a unofficial TWRP and CyanogenMod 11.
     
  17. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    Few other things that might help, can't hurt.
    Uninstall Kies but keep drivers if on same pc with Odin. Sometimes they clash.
    Could also try updated version of Odin, V 3.11 is most recent.
     
  18. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    In your first post, you said you wiped user data and cache, was that a FDR in recovery?
     
  19. DeniseDennis

    DeniseDennis Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    26
    Joined:
    Aug 1, 2016

    Aug 1, 2016
    26
    12
    28
    Supervisor
    Philippines

    yeah it really sucks, I will try this fw, I hope this will resolve the issue. I will also try to uninstall Kies and I will use the updated ODIN. thanks for your prompt response.. ^_^
     
    Jfalls63 likes this.
  20. DeniseDennis

    DeniseDennis Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    26
    Joined:
    Aug 1, 2016

    Aug 1, 2016
    26
    12
    28
    Supervisor
    Philippines

    I wiped it on recovery mode in android start up. (Pressing PowerON+VolumeUP+Home)
     
    Jfalls63 likes this.
  21. DeniseDennis

    DeniseDennis Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    26
    Joined:
    Aug 1, 2016

    Aug 1, 2016
    26
    12
    28
    Supervisor
    Philippines

    In this repair method, do I need to tick ALL the parameters like PDA,Bootloader,CSC,PHONE ?
     
  22. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    When you unzip the download, if it is broken up that way it will be in four parts and you would tick all the boxes and put each part in its proper place
    If the standard all in one, just the usual AP/PDA.
     
    DeniseDennis likes this.
  23. DeniseDennis

    DeniseDennis Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    26
    Joined:
    Aug 1, 2016

    Aug 1, 2016
    26
    12
    28
    Supervisor
    Philippines
    Noted bro, up up up for this.. thanks I will try it now. (fingers crossed)
     
  24. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    If it fails again, check the phone and see if it shows a error on the download mode screen.
     
  25. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama

Share This Page

Loading...