1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Samsung Galaxy S - Indian thread

Discussion in 'Android Devices' started by saj_2001ind, Jun 19, 2010.

  1. mamababu2007

    mamababu2007 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    235
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    235
    13
    38
    One thing you can do. You can use Meridian Media Player instead of default music player. All playlists you create through this software and add them to PlayQ. You will get a folder "PlayQueues" in sdcard. Just backup it for future use.
     

    Advertisement

  2. nickporwal

    nickporwal Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    248
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    248
    13
    38
    Thanx for the reply dude. I have tried Meridian but the then after flashing you wont be able to use those playlist with stock music player. Its very sad form samsung that sgs doesnt support .m3u playlist.
     
  3. mamababu2007

    mamababu2007 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    235
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    235
    13
    38
    Not the default player....but Meridian Player also doesn't recognize those PlayQ files (*.mpq) after flashing ???
     
  4. mamababu2007

    mamababu2007 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    235
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    235
    13
    38
    ^^
    Got it mate....I am sure this will work for you....just now done it successfully.
    Mount SGS as mass storage....open notepad...copy the songs' name 1 by 1 with extension like this (according to the playlist you want to create):
    Ami Bristi Dekhechi.mp3
    Zara zara.mp3
    Tum bin.mp3
    Kuch na kaho.mp3
    etc....etc....
    Then save it as MyPlaylist.m3u (or anything you like).
    Take care when saving the Encoding format..it will be UTF-8
    You can do it also by VLC media player...but just deleting the paths by opening the m3u with notepad.Then copy the m3u file in your sdcard.
    It will be recognized by almost all Android music player (not by the default SGS player).
    Default Music player doesn't support m3u...but 3rd party android apps do it.
     
    nickporwal likes this.
  5. thechamp

    thechamp Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 1, 2010

    Aug 1, 2010
    10
    0
    15
    Bought SGS Yesterday @ 28 K from Samsung Experience zone South Ex.

    Was a bit anxious as many user have reported one or other issue with device

    Initial Expression
    Build Quality - Top Notch(far better then my old N81) Although plastic, but gives a firm feeling in hand

    Performance - Phone works like a breeze, It easily handled anything I threw at it.

    Graphics - A Super AMOLED screen with a dedicated GPU is a great combo.

    Interface - Personally didn't like TW that much, Replaced with LauncherPro, few touches here and there, and I really like the UI now.

    WiFi - Although it will not be justified to compare my Lappy with it, but WiFi reception is not as strong as my lappy. with my lappy I can get acceptable signals placed one floor above. With SGS cant, but 2-3 rooms away is Just fine.

    GPS - Takes Some time to lock satellites while indoors, but out side works like a charm.
    It was serious fun driving with Voice navigation (Thanks BRUT). But whole experiment costed 25 Rs, have not activated data plans yet.

    About Kies - Many User have reported problems with s/w, but I have not faced any, connected very well with my lappy, Win 7(32 bit).


    TV Out Function - Does the Job, Quality is just acceptable as we are using lowest std (RCA) to transfer content HDMI would have been boon. Although it was real fun to play Asphalt5 on big screen. amazing...

    Here I would like to say something not about SGS or Desire or Nexus one but Android as a whole
    I agree that Google is doing a remarkable job, but still there are few gaps in the OS, some really annoying.
    Some are due to ignorance on the google's part and some coz of loose control over app.
    market

    I love to listen to local Radio Stations while driving my bike. During Ads I pushed accept call button on Headphone and expected radio to jump next station(Like Symbian, even Nokia 1650) but nothing happened, pushed again, same reasult, Pused longer and it started my Music player. I was like..... nevermind.

    Again Radio Bug, I was happily listening radio and driving, a call came, I replied can ended, I expected radio to resume, but Guss what it didnt. again I was like ..... Nevermind

    There is a app called Advanced Lock. It is supposed to replace our lock screen with slide to open (kind of iPhone) screen. The developer simply coded a logic that if display goes blank lock the screen. but he forgot to think that it may occur due to some other reasons like proximity sensor during call.
    I simply dared to call to a IVRS with this app installed. every time I had to unlock screen to be able to dial a number.

    Beside these small niggles I am really loving my phone.

    I am very hopeful that with time Android will get better and better and we all will also feel proud that we also played a part in it.......
     
  6. mamababu2007

    mamababu2007 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    235
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    235
    13
    38
    ^^
    Nice post friend :)
     
  7. nickporwal

    nickporwal Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    248
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    248
    13
    38
    Thanx for the workaround dude! good one. i will try that.
    Also we can use doubletwist player on PC to create playlist for the app in the phone. it works but you need to install doubletwist soft on ur PC.
     
  8. twisted_mind

    twisted_mind Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    67
    Joined:
    May 8, 2010

    May 8, 2010
    67
    3
    36
    Mumbai, India
    my galaxy S screen goes black right at bootup.. i followed the instructions for mimocan's lag fix and created the first partition as fat32 of 6.5GB and the second as EXT4 of 995MB

    please help
     
  9. Beowulf_pt

    Beowulf_pt Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    11
    Joined:
    Aug 6, 2010

    Aug 6, 2010
    11
    3
    16

    Are you sure it is a Galaxy S?

    I wish mine had GPS too. It is useless.
     
  10. shree

    shree Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Jul 31, 2010

    Jul 31, 2010
    6
    0
    5
    there was an update in the firmware for India yesterday, that I downloaded from kESIS, and now the lag problem is gone as Samsung have a intelligent task manager installed
     
  11. kalpik

    kalpik Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    265
    Joined:
    Apr 28, 2010

    Apr 28, 2010
    265
    38
    43
    ^^ What do you get when you type *#1234#
     
  12. shree

    shree Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Jul 31, 2010

    Jul 31, 2010
    6
    0
    5
    19000ddjg4
     
  13. kalpik

    kalpik Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    265
    Joined:
    Apr 28, 2010

    Apr 28, 2010
    265
    38
    43
    Ok, I'm assuming its DDJG4 for all 3! Great! :)
     
  14. shree

    shree Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Jul 31, 2010

    Jul 31, 2010
    6
    0
    5
    yes sorry for the typo, Just connect to Kies and it will do the rest, follow the instructions
     
  15. saj_2001ind

    saj_2001ind Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    840
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    840
    67
    78
    guys how did u connect to kies ? I am not able to, can you give step by step ... and in which mode you connect ?
     
  16. mamababu2007

    mamababu2007 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    235
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    235
    13
    38
    Mate why India is neglected everywhere :( No Indian firmware update on samsung-firmwares.com. Only DDJF2 !!! That even without modem file !!! :(
     
  17. mamababu2007

    mamababu2007 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    235
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    235
    13
    38
    Do you use any third party launcher ? If it is then clear default from app manager...reboot phone....use default launcher when the home app dialog comes....that's it.....now connect via kies...it will detect.
     
  18. mamababu2007

    mamababu2007 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    235
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    235
    13
    38
    Yaah. That can be done by syncing with WMP too...if we connect via kies WMP detects the SGS :)
     
  19. saj_2001ind

    saj_2001ind Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    840
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    840
    67
    78
    I did this but no luck, kies not recognising my device, is there a way to install this new firmware manually without kies ?
     
  20. mamababu2007

    mamababu2007 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    235
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    235
    13
    38
    From where you downloaded kies ?
    No way to update manually :(
     
  21. kalpik

    kalpik Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    265
    Joined:
    Apr 28, 2010

    Apr 28, 2010
    265
    38
    43
    The new DDJG4 is coming up on samsung-firmwares.com soon ;)
     
  22. nickporwal

    nickporwal Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    248
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    248
    13
    38
    i hope it includes modem file too. We will get our warranty back then:p
     
  23. kalpik

    kalpik Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    265
    Joined:
    Apr 28, 2010

    Apr 28, 2010
    265
    38
    43
    Firmware now up! Samsung I9000 - I'm downloading.. Will let you know if it has the modem file too!
     
  24. nickporwal

    nickporwal Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    248
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    248
    13
    38
    i am downloading too.
     
  25. nickporwal

    nickporwal Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    248
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    248
    13
    38
    DDJG4 firmware has only one rar file. it has modem image file in that. but dont know if it will update our baseband version.
     

Share This Page

Loading...