1. Download our Official Android App: Forums for Android!
  2. We apologize for the disruption in email services! They are sending out now, but there is a backlog, so it may take a little time to catch up.

General screen capture after ICS update

Discussion in 'Android Devices' started by axelaR, Jun 13, 2012.

  1. axelaR

    axelaR Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    6
    Joined:
    Oct 21, 2011

    Oct 21, 2011
    6
    2
    6
    Does anyone know how to do a screen capture with the ICS update?

    The old shortcut doesn't work anymore, neither does the (volume down)+(power) that ICS is supposed to support.
     

    Advertisement

  2. Xerses

    Xerses Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    189
    Joined:
    Nov 28, 2010

    Nov 28, 2010
    189
    20
    38
    Technology provider for small companies.
    Ste-Therese, Quebec, Canada
    I just did it with...

    Press and hold the volume down and the power button at the same time.

    It worked.
     
  3. axelaR

    axelaR Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    6
    Joined:
    Oct 21, 2011

    Oct 21, 2011
    6
    2
    6
    LOL! i was pressing the volume down slightly before the power and holding both..Pressing them exactly at the same time and holding works! thanks.
     
    meganstruwe likes this.
  4. Mandzuk

    Mandzuk Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Oct 7, 2012

    Oct 7, 2012
    1
    0
    5
    It will not work for me. The volume just turns down and the menu to shut the phone off come up... If I hold it down for about 5-10 seconds, the phone will restart. I have tried a number of times to take a screen shot. I got the phone in August and it's running ICS.

    Please Help.
     
  5. m_bisson

    m_bisson Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    May 19, 2011

    May 19, 2011
    12
    0
    15
    Power button and Home button.
     
  6. meganstruwe

    meganstruwe Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Oct 23, 2012

    Oct 23, 2012
    1
    0
    5
    Thank you, thank you, thank you! I've been searching for quite some time for an app that could take screenshots without having a rooted phone, since the home + power button wasn't working since the update. This worked and completely made my day!
     
  7. gakbdroid

    gakbdroid Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    16
    Joined:
    Oct 30, 2010

    Oct 30, 2010
    16
    3
    26
    I have a Motorola Droid Bionic and after the ICS update my app, Screen Grabber no longer worked. I found this YouTube video concerning the Power button/Lower Volume button technique to grab a screen shot. I just tried it several times and it worked perfectly for me. I do not have a rooted phone. Here's the link if you want a visual.

    How to take a Screen Shot on Android 4.0 Ice Cream Sandwich - YouTube

    :D
     
    global2 likes this.
  8. hexoneism

    hexoneism Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Nov 8, 2012

    Nov 8, 2012
    8
    0
    5
    Holding the down volume button and power button worked on my un-rooted bionic... except that its way loud. Is there any way to disable the sound??
     
  9. rowcker

    rowcker Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 11, 2012

    Nov 11, 2012
    2
    0
    5
    it worked <3 awsome :p
     
  10. rowcker

    rowcker Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 11, 2012

    Nov 11, 2012
    2
    0
    5
    turn your cell silent thn take it
     
  11. global2

    global2 Well-Known Member
    Rank:
     #529
    Points:
    46
    Posts:
    107
    Joined:
    Mar 29, 2010

    Mar 29, 2010
    107
    7
    46
    Retired educator
    Full-time traveler
    Thanks. I too had found Screengrabber useless after ICS. Video was very helpful - but should be an easier way. Can't they just add the feature to camera???
     
  12. BaronessB

    BaronessB Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 25, 2011

    Aug 25, 2011
    10
    0
    15
    I have tried all these different methods for screenshot, have watched utube, just can't get it to work. Hmmm. Kind of frustrating that it can be that difficult, or that I am that simple
     
  13. BaronessB

    BaronessB Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 25, 2011

    Aug 25, 2011
    10
    0
    15
    Well, my daughter finally figured it out. You have to hold power button and home button at same time for 2 secs. But it does take a couple of tries to get the timing right. If you can't get it (and you are of a certain age!!!!!) then get someone else (of a much younger certain age!!!) to try. bahaha
     
  14. gakbdroid

    gakbdroid Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    16
    Joined:
    Oct 30, 2010

    Oct 30, 2010
    16
    3
    26
    After reading that the power/down volume buttons was not working, I tried it again and the screenshot is still working for me. I think there must be a variety of methods depending on your phone. I'm glad this works even though I don't use it too often...when I need it I NEED it!
     

Share This Page

Loading...