1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Screen stops responding after touchwiz update

Discussion in 'Android Devices' started by schaefle, Aug 9, 2011.

  1. schaefle

    schaefle Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    6
    0
    5
    I got the touchwiz update on August 5, and have absolutely loved it so far. That being said, tonight I sat down to do some school work on my tablet, and the touchscreen stops responding after anywhere from 5-30 seconds of use, every time. If I lock my device, and then unlock it, it works again, but only for a few more seconds. Video and audio still work fine after the freeze(watched a 10 minute youtube video without any issue), but the tab is turned into a video playing paperweight until I lock/unlock it again. Needless to say, this has become extremely frustrating. Does this sound like a hardware issue, or is there anything I can do, short of shipping it in for service? Thanks in advance.
     

    Advertisement

  2. jms209

    jms209 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Dec 9, 2010

    Dec 9, 2010
    20
    1
    16
    this might be true......when i use anything as small and fragile,like a tablet or even a PC,i upload to google docs or something similar
    the whole point is the cloud imo :p

    anyways don't take my word for it,but i think you can try to flash a custom rom to see if it helps........i'd wait to see if anyone else has some input though
     
  3. bad1550

    bad1550 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    185
    Joined:
    Jul 18, 2010

    Jul 18, 2010
    185
    6
    36
    I ordered the 16gb and should get delivery tomorrow.

    Should I update?

    Thx
     
  4. schaefle

    schaefle Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    6
    0
    5
    As far as I can tell, this was an isolated hardware issue...I've been looking everywhere to see if anyone else has had this issue, and so far I haven't found a single other person with this problem. The updates are amazing, and every "issue" I solved myself by downloading apps to meet my needs, are now included natively in the OS...update.
     
  5. corybantic

    corybantic Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    174
    Joined:
    Apr 14, 2011

    Apr 14, 2011
    174
    24
    38
    Turn around...
  6. schaefle

    schaefle Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    6
    0
    5
    I don't have static lines. I dont have a boot loop. those things would have been indicative of a problem similar to others out there, but thats not the problem I have.

     
  7. NightAngel79

    NightAngel79 Bounty Hunter Administrator
    Moderator
    Rank:
     #15
    Points:
    1,473
    Posts:
    22,925
    Joined:
    May 11, 2010

    May 11, 2010
    22,925
    9,523
    1,473
    Male
    IT Administrator
    Northern Ky
    Personal attacks removed.

    It is NEVER OK to attack other users. Period.

    See a response you don't like? [​IMG] <-- use that!

    Lets keep things civil moving forward everyone.

    Thanks

    NightAngel79
     
    corybantic likes this.
  8. corybantic

    corybantic Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    174
    Joined:
    Apr 14, 2011

    Apr 14, 2011
    174
    24
    38
    Turn around...
  9. cmteirds

    cmteirds Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 17, 2011

    Aug 17, 2011
    2
    0
    5
    My Galaxy 10.1 tab stopped. I can reboot but the touch screen is not working. I can use mouse through USB connection. The tablet working well, but the touch screen is not working. When I restart the power on appear a locker bellow SAMSUNG Logo. I have tried reset factore configuration but no solve the problem. Do you know how can I activate touch screen again.?
     
  10. cosman9373

    cosman9373 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 30, 2012

    Mar 30, 2012
    1
    0
    5

    Did you ever get sorted on this, mine has done the exact same thing??
     

Share This Page

Loading...