1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Screenshot after ICS 4.0.4 update

Discussion in 'Android Devices' started by spk20, Oct 9, 2012.

  1. spk20

    spk20 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Oct 9, 2012

    Oct 9, 2012
    2
    0
    5
    Hi, i just upgraded my Galaxy Blaze 4g to ICS and now i am not able to take a screenshot as i used to before (home+lock keys).
    I also tried all other combinations with the lock key but to no avail (That includes volume down + lock and other ways of talking screenshots in Galaxy SII etc)
    Can somebody please help me (and other upgraded Blazers) out here.
     

    Advertisement

  2. MNDaveC

    MNDaveC Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Mar 13, 2012

    Mar 13, 2012
    26
    2
    16
    Might be a configurable item in the settings, I know it is on my Samsung tablet running ICS.
     
  3. Atma

    Atma Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    533
    Posts:
    6,069
    Joined:
    Dec 26, 2011

    Dec 26, 2011
    6,069
    2,901
    533
    Male
    Survival
    North Carolina

    Hi spk, welcome to the forums. :ciao:

    I don't have this phone, so I could be totally off base. Try holding the power button and your home button at the same time.
     
  4. dkkaka

    dkkaka Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 11, 2012

    Oct 11, 2012
    3
    2
    6
    Hi spk - I'm running into the same issue. Home+Power before ICS update used to take a screenshot, but after ICS update, it no longer does :(
     
  5. Atma

    Atma Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    533
    Posts:
    6,069
    Joined:
    Dec 26, 2011

    Dec 26, 2011
    6,069
    2,901
    533
    Male
    Survival
    North Carolina
    I did some searching but it looks like its still Power + Home, but you have to hold it longer. Does that work?
     
    FirebirdStud likes this.
  6. dkkaka

    dkkaka Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 11, 2012

    Oct 11, 2012
    3
    2
    6
    Not as far as I can tell...holding the Home for a long time (a couple of seconds) , even with Power pressed, eventually brings up a list of open apps and a link to Task Manager. Same thing starting with Power pressed and then holding down Home.
     
  7. dkkaka

    dkkaka Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 11, 2012

    Oct 11, 2012
    3
    2
    6
    Ah, I got it working...it's a timing thing.

    So, I start with pressing the Power button, but immediately after pressing that (split-second), I press the Home button and hold it down...then it takes the screenshot.
     
    spk20 and Atma like this.
  8. spk20

    spk20 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Oct 9, 2012

    Oct 9, 2012
    2
    0
    5
    :thumb:thanks a lot dkkaka ! got it working :thumb:
     
  9. nickq

    nickq Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 14, 2012

    Aug 14, 2012
    1
    0
    5
    Yeah that works for me too. Had been trying the power + volume down buttons like a bunch of other websites say. Thanks.
     
  10. FirebirdStud

    FirebirdStud Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    453
    Joined:
    Sep 19, 2010

    Sep 19, 2010
    453
    9
    56
    Male
    Student
    Minnesota
    That's dumb that they changed it to the power and home button on the I9100 too! I liked the volume down and power buttons better. haha.
    Glad someone figured this out!!
     
  11. raphealtan

    raphealtan Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 4, 2013

    Jul 4, 2013
    1
    0
    5
    Im havin the same issue but after reading this thread,i manage to settle it.my scrnshot is using the (home+vol down) button after ive updated my tab 7.0plus to 4.1.2..thanks all
     
  12. Cammx13

    Cammx13 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Feb 21, 2014

    Feb 21, 2014
    1
    0
    5
    YES! Thanks! :)
     

Share This Page

Loading...