1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Screenshots?

Discussion in 'Android Devices' started by Fuzzywarmth, Feb 11, 2014.

  1. Fuzzywarmth

    Fuzzywarmth Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Feb 11, 2014

    Feb 11, 2014
    2
    0
    5
    Female
    Working at not being too poor while doing a good j
    Big Ol' USA
    Ok, I am basically new to the tablet world, this is only my second attempt at one. Having the ability to take screenshots was a given, I thought, but apparently I am wrong. The previous (cheap) tablet I had, had a screenshot button in it's soft menu and I find I miss it. So, I signed up here hoping someone could advice me how to screen capture WITHOUT (keyword!) being tethered to a computer, as I do not have one to use. Nor lug around every time I want to screen capture something on a whim. I DO find it funny that under Settings>Display>More Settings it has the option to edit a screen capture, but no way to ACTUALLY screen capture. Unless I missed the obvious. And then I will feel (slightly) silly. And, I will point out, Power +Volume Down does NOT do it ...

    Ok thanks for reading, and offering any assistance. I look forward to the sage advice that follows!

    Good evening :)
     

    Advertisement

  2. Rukbat

    Rukbat Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    843
    Posts:
    10,392
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    10,392
    2,893
    843
    Male
    Being retired and writing Tasker tasks.
    Fayetteville, NC, USA
    Power+Home?

    There are also apps that will let you do screenshots on unrooted devices by such thngs as shaking the phone.
     
    Fuzzywarmth likes this.
  3. Fuzzywarmth

    Fuzzywarmth Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Feb 11, 2014

    Feb 11, 2014
    2
    0
    5
    Female
    Working at not being too poor while doing a good j
    Big Ol' USA
    So honestly, I DID try Power plus Home as I had found that option when googling, I will say, it works, but it takes about 40 tries (give or take) lol ... I suppose I wasn't doing it right the first go around .. thank you Rukbat :)

    So, yup, slightly silly here.
     

    Attached Files:

  4. relic1138

    relic1138 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    58
    Joined:
    Mar 23, 2014

    Mar 23, 2014
    58
    1
    16
    If this was a Nexus 10 or any other unmolested Jelly Bean distribution, simple pushing the home and volume down button would create a screen shot. Samsung believes their customers never needed any feature outside of HoneyComb hence the mess that is TouchWiz.
     

Share This Page

Loading...