1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Sd card not working

Discussion in 'Android Devices' started by narutoninjakid, Jan 12, 2012.

  1. narutoninjakid

    narutoninjakid Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    586
    Joined:
    Aug 18, 2011

    Aug 18, 2011
    586
    26
    68
    Male
    Student
    NJ
    i got a new 8gb sd card but when i go into it it says on phone only 4 gb free, i also don't see the other 4gb of internal space on phone. Whats going on. why isn't space being shown accurately?

    help please?

    why is it when i inserted new sd card my other 4gb internal partition is gone? i cant see it in root explorer or astro

    all my titanium backup and other apps disappeared too!! whats going on???!!!!

    phone says damaged SD card do you want to format it, i say yes and it still doesn't work but on computer i can see it fine???
     

    Advertisement

  2. thecdn

    thecdn Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    141
    Joined:
    Dec 30, 2011

    Dec 30, 2011
    141
    19
    38
    North Lauderdale, FL
    I too had a hard time getting the external sd recognized. I ended up formatting it a couple of times from my pc and moving a file to it. Then I put it in the phone and scanned for it using root explorer. I found it under /mnt/sdcard/_ExternalSD

    Hope you get everything sorted out.
     
  3. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State
    format the external card using the phone...
     
  4. MrDayAndNighT

    MrDayAndNighT Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    69
    Joined:
    Jun 8, 2012

    Jun 8, 2012
    69
    10
    18
    Los Angeles CA
    hey guys,
    so i did this ''vold.fstab'' editing that i seen on a forum,
    no my phone does not mount the external sd.no back ups dont show in any apps...like it wasnt there.was wondering if anyone knows how to re mount the sd via adb... which is the only way i can have access to tranfer.
    I tried grabbing the stock ''vold.fstab'' from the ?ROM and tried pushing the file to system/etc will no success.... anyone pls ...????
     
Tags:

Share This Page

Loading...