1. Download our Official Android App: Forums for Android!

sd card

Discussion in 'Android Devices' started by Braincrank, Aug 15, 2011.

  1. Braincrank

    Braincrank Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    38
    Joined:
    Oct 4, 2010

    Oct 4, 2010
    38
    2
    36
    london,uk
    Hello there,
    Just for interest sake, what brand and size SD card are you using?
     

    Advertisement

  2. DNick

    DNick Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    369
    Joined:
    Dec 10, 2010

    Dec 10, 2010
    369
    21
    38
    Sandisk 16gb class 4
     
  3. Harry2

    Harry2 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    5,181
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    5,181
    1,341
    323
    Black Forest
    Sandisk 32GB class4
    ... works fine :)

    Harry
     
  4. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    2,218
    Posts:
    22,519
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    22,519
    15,826
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    Same as Harry

    Remember the first rule of SD cards: don't buy off Ebay!
     
  5. Casual Pete

    Casual Pete Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    546
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    546
    84
    78
    England
    I use a PNY 16gb class 2,haven't had any problems with it.:)
     
  6. bigt

    bigt Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    251
    Joined:
    May 19, 2010

    May 19, 2010
    251
    42
    43
    Admin
    Hereford
    The same as Harry and Hadron
     
  7. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    Kingston 16GB class 10 (desire will handle it as a class 6) but its "future proof"

    ***Waits for Hadron to line me up against a wall and shoot me.
     
  8. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    2,218
    Posts:
    22,519
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    22,519
    15,826
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    Can you line one person up? :D
     
  9. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    Tou-bloody-che. So silly I had to throw tmesis in to make myself feel better. Both the word and an example
     
  10. navh

    navh Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Aug 7, 2010

    Aug 7, 2010
    15
    0
    15
    hey harry where can i get one of those 32gb cards. my ebay card is no good... cheers
     
  11. nafpez

    nafpez Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    123
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    123
    18
    38
    Class 4 16GB PNY, works fine, no complaints.
     
  12. jedipenguin

    jedipenguin Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    25
    Joined:
    Jul 11, 2011

    Jul 11, 2011
    25
    0
    15
    Ditto to this.
     
  13. Braincrank

    Braincrank Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    38
    Joined:
    Oct 4, 2010

    Oct 4, 2010
    38
    2
    36
    london,uk
    Thank you for the info.
    If I have a card and made it into a gold and then down the line get another(bigger) card which i want to make into a gold do i then just make a backup and transfer everything to the new one? Is it that simple or do I need to do anything else?
     
  14. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    Gold card images are specific only to the card you made it for. if you're keeping the old card, just leave that as the gold card and use your new card normally.
     
    Braincrank likes this.
  15. Braincrank

    Braincrank Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    38
    Joined:
    Oct 4, 2010

    Oct 4, 2010
    38
    2
    36
    london,uk
    Ok, am I right in thinking that i need a goldcard to root my phone but after that i can use any other card?
    Sorry for being so thick but am only starting to delve deeper into the realm of my smart phone ...
     
  16. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    You dont need a gold card to root the phone. have a read of the rooting FAQ's
     
  17. Harry2

    Harry2 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    5,181
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    5,181
    1,341
    323
    Black Forest
    A few months ago I would be sure that I get a Sandisk class 4 with 32GB :)
    So I purchased the card from cyberport.de

    Harry
     
    navh likes this.
  18. Braincrank

    Braincrank Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    38
    Joined:
    Oct 4, 2010

    Oct 4, 2010
    38
    2
    36
    london,uk
    Yeah, found it, should have read the whole FAQ and not skipping bits ...S-:
     
  19. Braincrank

    Braincrank Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    38
    Joined:
    Oct 4, 2010

    Oct 4, 2010
    38
    2
    36
    london,uk
    If I remember correct I saw the BIG one (64mb / 4) in dixon in T5 duty free but not very competitive priced.
     
  20. Harry2

    Harry2 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    5,181
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    5,181
    1,341
    323
    Black Forest
    As I know, most phones only support up to 32GB cards.
    So we can wait a little for to buy 64GB ;)

    Harry
     
  21. ianb11

    ianb11 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    513
    Joined:
    Aug 29, 2010

    Aug 29, 2010
    513
    13
    63
    I have a Class 2 4GB Samsung that came with the phone but thinking of replacing it.

    Does a better Class of card make a massive difference in performance?
     
  22. Braincrank

    Braincrank Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    38
    Joined:
    Oct 4, 2010

    Oct 4, 2010
    38
    2
    36
    london,uk
    I wouldn't know what to put on a 64 card .......
     
  23. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    2,218
    Posts:
    22,519
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    22,519
    15,826
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    Got mine from Amazon.
     
  24. Fishyweb

    Fishyweb Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    278
    Joined:
    Apr 10, 2010

    Apr 10, 2010
    278
    26
    43
    16gb class 4 card off ebay, Sandisk, I think. As has been said, ebay is not to be trusted for such things - I ran a benchmark test on it and it exceeded class 6! :)

    Works just fine. :)
     
  25. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    I could fill it.
     
Tags:

Share This Page

Loading...