1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General SE PC Suite "killed" all USB ports on my laptop

Discussion in 'Android Devices' started by kenthandsfree, Dec 23, 2010.

  1. kenthandsfree

    kenthandsfree Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    30
    Joined:
    Jun 13, 2010

    Jun 13, 2010
    30
    1
    16
    Hi All,
    Although not srtictly an issue with X10 but I thought it may help someone (took me 3 days to find a resolve).
    I updated to 2.1 using SE PC suite, all good on the handset and a lot smoother.
    However, PC suite hijacked all of my USB's on my laptop, they wouldn't recognise anything plugged in, not even the handset!.
    It had installed a driver called "seehcri" which I could not get rid of, even uninstalled PC suite etc, still no joy.
    Then I came across the following VMware Communities: usb controller initialization failed -...
    which resolved and restored my drivers, I now no longer use anything SE.
    Hope it helps someone.
     

    Advertisement

  2. X10iUser

    X10iUser Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,328
    Joined:
    Oct 10, 2010

    Oct 10, 2010
    1,328
    332
    163
    This and that.
    Here
    I used that exact same guide yesterday to resolve the usb arbitration service yesterday in VMware Player, removing seehcri hasn't affected seus as I've run it today, not got PC Suite installed so don't know about that.
     
  3. pyromatic18

    pyromatic18 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    90
    Joined:
    Sep 5, 2010

    Sep 5, 2010
    90
    8
    16
    Australia
    I used PC suite and that's never happened to me.
     
  4. Loch

    Loch Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    87
    Joined:
    May 27, 2010

    May 27, 2010
    87
    10
    18
    I use PC Suite on 4 different computers (3 desktops 1 laptop) and never had a problem like this. Weird.
     
  5. huntleth

    huntleth Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    180
    Joined:
    Jun 26, 2010

    Jun 26, 2010
    180
    25
    43
    A quicker fix for me was to simply disable and re-enable the devices and then reboot. Windows sometimes gets a bit upset when you install drivers and things.
     
  6. kenthandsfree

    kenthandsfree Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    30
    Joined:
    Jun 13, 2010

    Jun 13, 2010
    30
    1
    16
    I did try this first plus Iuninstalled the usb devices, rebooted and let windows find new hardware but it always went to seehcri.
    Re pc suite, TBH, I assumed it was that causing but I did also have seus which I used to upgrade to 2.1.
    I thought I'd mention it here as google search does show x10 users with the same problem on the se forum but no resolve.
     
  7. huntleth

    huntleth Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    180
    Joined:
    Jun 26, 2010

    Jun 26, 2010
    180
    25
    43
    It probably was to be honest. I didnt mean to sound like I was shooting down your advice because it's sound and I think because of flaws in the software it runs differently on many systems, particularly for reasons I don't understand on 64 and 42 bit architectures.

    Anything that helps other users out deserves a place here! :)
     

Share This Page

Loading...