1. Check out our companion app, Forums for Android! Download from Google Play

Support Sensation turning off when taking photo?

Discussion in 'Android Devices' started by eyebaws, May 23, 2011.

  1. eyebaws

    eyebaws New Member
    Thread Starter
    5

    May 22, 2011
    2
    0
    5
    Has this happened to any other sensation owners?
    Happened to me a few times on Friday but thought it stopped so never thought more of it. Have just taken another picture and it has happened again.
    As soon as the take picture button is pressed phone turns off. :mad:
    Have since discovered it only happens when the flash comes on.
     

    Advertisement

  2. {LCD}Stelios

    {LCD}Stelios Well-Known Member
    16

    Jan 27, 2011
    48
    3
    16
    Toilet cleaner.
    London
    I had the same issue with my DHD, it was perfect untill the gingerbread update.
    Then I had exactly the same issue as you, then I flashed a custom ROM and never had that issue again.
     
  3. kennethtong

    kennethtong New Member
    5

    May 29, 2011
    4
    0
    5
    Same! Help!
     
  4. do you go to the camera from the lock screen or the "normal" way?
     
  5. Amo

    Amo New Member
    5

    May 29, 2009
    3
    0
    5
    same issue on mine, i am on my 2nd handset now. it happens however you load the camera
     
  6. italia458

    italia458 New Member
    25

    Happens on mine, but V intermiitently - say once in every 10 uses?
     
  7. gadgetmann

    gadgetmann Active Member
    16

    May 19, 2010
    32
    3
    16
    Yep, happened to me too. Take three shots with flash on and boom, off it goes.

    Along with other bugs, this phone after 24 hours is starting to annoy me.
     
  8. Amo

    Amo New Member
    5

    May 29, 2009
    3
    0
    5
    I heard from someone that if Rom is flushed, the camera issue goes away.
     
  9. EddyOS

    EddyOS Well-Known Member
    163

    Apr 29, 2010
    1,681
    283
    163
    Technical Support
    Liverpool, Merseyside
    What software version are you all on? I'm on 1.27.161.1 (Vodafone UK) and haven't had this issue
     
  10. ssagewr85

    ssagewr85 New Member
    5

    Jun 19, 2011
    1
    0
    5
    yep this has happened to me twice on the first day I got it (friday), so I just turned the flash off and it works fine now... but it's unacceptable to have to stop using the flash....
     
  11. ImTheVink

    ImTheVink Member
    5

    Jun 23, 2011
    7
    0
    5
    Yup same annoying problem, what's that rom thing people are talking about? Indeed when you turn of flash it stops but it's still unacceptable. I brought it back to the store, not because of this bug, but because I dropped my phone and it has cracks all over the screen :p tee hee
     
  12. joslicx

    joslicx New Member
    5

    Jun 3, 2011
    1
    0
    5
    This happened with me the first day. At that time the battery was at low level (<20%). I left it charging overnight (first charge) and in the morning tested camera again. It worked flawlessly.

    there are threads on xda on the same issue for other phones as well (e.g Google Nexus S). So it might be a software issue in all.
     
  13. Amo

    Amo New Member
    5

    May 29, 2009
    3
    0
    5
    Further on above, it is indeed the battery which cant cope with Dual LED flash, if you use the camera with flash once the battery if fully charged, it will work with no issues.
     

Share This Page

Loading...