1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips Set Asus Eee Pad Transformer Default Browser

Discussion in 'Android Devices' started by llamalpacian, Jul 27, 2011.

  1. llamalpacian

    llamalpacian Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 27, 2011

    Jul 27, 2011
    4
    0
    5
    I have an Asus Eee Pad Transformer with a keyboard dock, and I use Dolphin Browser HD as my favorite browser. The keyboard dock has a "internet" button that you press and it takes you to the internet, BUT it goes to the stock browser. I was wondering if there was any way that I could change the settings or something so that it would take me to Dolphin Browesr HD instead of the stock browser? I have already made Dolphin Browser HD as my default browser, and I thought it would work, but it didn't... so I'm not sure what to do. Thanks so much in advance! :D
     

    Advertisement

  2. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #4
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,117
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,117
    24,060
    3,118
    Scotland
    If you clear the defaults for the stock browser via the applications menu, then press the button on the dock, does it prompt you to select a default browser?

    Settings -> Applications -> Manage Applications -> "DEFAULT BROWSER NAME" -> Clear Defaults.
     
    llamalpacian and s_special like this.
  3. llamalpacian

    llamalpacian Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 27, 2011

    Jul 27, 2011
    4
    0
    5
    It says "No defaults set." and the "Clear Defaults" button is blacked out.
     
  4. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #4
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,117
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,117
    24,060
    3,118
    Scotland
    What about trying the same thing with Dolphin?

    I don't actually have the tablet, I was just using what works for these sort of things on most devices. I'll see if I can find the manual online, see if that says anything about it. It could well be that the button is hardwired to open that particular browser?
     
  5. llamalpacian

    llamalpacian Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 27, 2011

    Jul 27, 2011
    4
    0
    5
    I tried that too... I hope it's not hardwired! :( But it most likely is now that you mention it.
     
  6. snakeybidder

    snakeybidder Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    160
    Joined:
    May 9, 2010

    May 9, 2010
    160
    10
    58
    Get it rooted and remove browsers you dont want with titanium backup. That will sort it!
     
  7. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #4
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,117
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,117
    24,060
    3,118
    Scotland
    Might be an option.

    If the dock button is programmed to open that specific browser though, would it look for Dolphin/an alternative, Do nothing, or just hang?
     
  8. llamalpacian

    llamalpacian Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 27, 2011

    Jul 27, 2011
    4
    0
    5
    That could be an option, but I'd prefer not to root my brand new tablet just yet... :) If there are no other options, I guess I'll have to though.
    And it just opens the stock browser with no other options at all
     

Share This Page

Loading...