1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root SetCPU opinions?

Discussion in 'Android Devices' started by douknownam, Aug 17, 2010.

  1. douknownam

    douknownam Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    42
    Joined:
    Jun 16, 2010

    Jun 16, 2010
    42
    0
    15
    Is it worth it? I'm currently running netarchy's 4.0.3 kernel and fresh's 3.1.0.1 rom with the overclock widget. Set the screen on min/max to 768/1113 and screen off min/max to 245. I seem to have pretty decent battery life--about 15 hours off charger with approx. 30% battery left. I know that SetCPU seems to be more robust with config, so I was wondering if it's worth it? Will I see significantly better battery life with more tweaks? TIA
     

    Advertisement

  2. exBBuser

    exBBuser Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    921
    Joined:
    Jun 6, 2010

    Jun 6, 2010
    921
    123
    93
    Miami,FL
    To me it is.Nothing feels better than ur phone OC @1.22Ghz;).
     
  3. Nitraine21

    Nitraine21 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    87
    Joined:
    Apr 16, 2010

    Apr 16, 2010
    87
    20
    18
    I have netarchy 4.0.2 and the previous settings I had with setcpu totally screwed with my performance of the phone.

    I would love to know what other members profiles are for setcpu so I can try again.
     
  4. novox77

    novox77 Leeeroy Jennnkinnns!
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,965
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    3,965
    3,257
    413
    I only use setCPU to throttle down the CPU. Simply creating a profile to keep the CPU at 245mhz when the screen is off saves me a ton of battery. I get 1% battery drain overnight (8-hour sleep). Basically when I'm not using the phone, the battery isn't getting drained. Isn't that how things SHOULD work? :)
     
  5. douknownam

    douknownam Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    42
    Joined:
    Jun 16, 2010

    Jun 16, 2010
    42
    0
    15
    In theory, the overclock widget should be doing the same thing right? Why should I buy setCPU when there's a free app for that purpose? I use the overclock widget mainly for this reason and nothing else. Should I still look at getting setCPU?
     
  6. novox77

    novox77 Leeeroy Jennnkinnns!
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,965
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    3,965
    3,257
    413
    Mr. Ed likes this.
Tags:

Share This Page

Loading...