1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Setting up IMAP mail connection

Discussion in 'Android Devices' started by mcvickj, Jun 7, 2010.

  1. mcvickj

    mcvickj Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    9
    0
    5
    Attempting to setup my work email on my Evo. The incoming settings are correct and it connects no problem. However I am having some problems with the outbound settings. We do no require login for the outgoing server. So I removed the check mark but then the next button is grayed out. I am receiving email but am currently unable to send any messages. Thoughts?
     

    Advertisement

  2. Jordus

    Jordus Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    283
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    283
    70
    53
    Are you sure there isnt authentication required for outbound?

    Google "send mail from telnet" and use those instructions and see what you get (on your computer). I'd almost bet you get a "relay failed"
     
  3. mcvickj

    mcvickj Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    9
    0
    5
    100% certain. Was told I need TLS and port 587 for outbound settings no user name or password. Looked at our firewall rules and found I was being blocked. Opened up a large IP range which was verified to be used by Sprint.

    If I add the user name / password for the outbound settings I receive an error message of "Your outgoing server does not support authentication. Please verify your server settings."
     
  4. Jordus

    Jordus Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    283
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    283
    70
    53
    Wow thats a massive security hole. *facepalm*
     
Tags:

Share This Page

Loading...