1. Download our Official Android App: Forums for Android!

[SGS3-R530M] Metropolis Rom [4.3 Touchwiz]

Discussion in 'Official Unloved Devices Hit Squad (OUDHS)' started by Shabbypenguin, Jan 4, 2013.

  1. edgeez25

    edgeez25 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    473
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    473
    329
    88
    Hey family first bro like I've always said... This is just a side thing a hobby if you will... Not worth having issues at home... Nobody asking for updates or fixes will go through it for you... Besides a lot of us here will try and hold it down for u Big Dog :D:D:D:beer::beer::beer:
     

    Advertisement

    mike28 likes this.
  2. AP2FTW

    AP2FTW Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    579
    Joined:
    Nov 24, 2012

    Nov 24, 2012
    579
    260
    133
    yep i agree with everyone else family comes first. your wealth of knowledge is more than worth the wait
     
  3. gra2316

    gra2316 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    55
    Joined:
    Feb 19, 2012

    Feb 19, 2012
    55
    2
    16
    Male
    Sacramento California.
    OK do we or do we not have multi view now and if so where's it at? Thnx fellas?
     
  4. flakito97

    flakito97 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    Sep 25, 2011

    Sep 25, 2011
    1,029
    178
    143
    Yes. Hold back key for a couple seconds it'll pop up
     
  5. Pappy62

    Pappy62 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    763
    Joined:
    Sep 21, 2011

    Sep 21, 2011
    763
    202
    103
    Male
    My take on this ROM after a week or so playing with it -

    * Gallery flashes at first (no big deal - just 'disable hardware overlays' in 'developer options')... this is actually quite common amongst many JB ROMs.
    (or maybe it's just my phone???... idk)

    * 'Odd' buttons in some apps (like when selecting a media player to play a video file... i.e. instead of displaying "Always" or "Just once", instead it says "Enter Pin" or "The S Pen has been detached. Attach")... and says "Install" on the lock screen.
    LD's #2 does these things as well, but they are minor annoyances at worst.
    No big deal, really...

    Other than that, this ROM runs as smooth and slick as snot on a glass doorknob.
    Beats the living crap out of what Metro wanted us to have. lol

    My only gripes -

    1. I wish it would break up large a SMS into several smaller SMS's, instead of converting it into an MMS. (so far, at least on my phone, Chemistry is the only one I've found that will do that)

    2. It would be nice to have the option of choosing which toggles to display in the notification bar, and in what order they are shown.


    Overall, I give it 4.5 out of 5 razors for the bearded lady's back. Once I find a solution to these minor issues, I'll consider her back to be "clean shaven". lol
    ;)
     
  6. Shabbypenguin

    Shabbypenguin Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
     #30
    Points:
    723
    Posts:
    5,385
    Joined:
    Mar 28, 2011

    Mar 28, 2011
    5,385
    5,071
    723
    Male
    hoping to get teh toggles stuff worked out when i can, and i know exactly what your issue is with enter pin in etc. you are using a different framework-res.apk so the strings.xml dont match up :)

    and if youd like them to split id suggest checking out xposed mod they have a tweak that lets you do split sms and it only requires installing two apk's :)
     
    Pappy62 likes this.
  7. Pappy62

    Pappy62 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    763
    Joined:
    Sep 21, 2011

    Sep 21, 2011
    763
    202
    103
    Male
    Are you suggesting that I don't know what I'm doing?
    What - Do you think I'm a n00b?

    After installing CWM for the Optimus M and flashing PG's CM7A2 for the Huawei Ascend 2 M865, and then appling your mods for the SGS3, I assumed everything would work... but it didn't. :thinking:
    I don't understand why...


    :D


    Seriously though - thanks for the heads-up bro... I'll give it a go.
    (wow... that really rhymed... :smokingsomb: )

    If it works, I owe you a couple beers. ;)

    Edit~
    "DERP"!!!!!
    I've used this before... boy, I'm a rocket scientist today. lol
    Anywho, thanks for the kick-in-the-brain Shabby... apparently I need that. lol
     
  8. Pappy62

    Pappy62 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    763
    Joined:
    Sep 21, 2011

    Sep 21, 2011
    763
    202
    103
    Male
    HOLY CRAP!!! HOW in the Wide, Wide World of Sports DID I MISS THIS BEFORE?!


    Bro, I owe you BIG TIME! That fiximacated it FINALLY.
    You ARE DA MAN!

    (Fixdecated... fixamated... idk... I'm just happy atm. lol)

    Repairified? Repairifacated? Defunkedated?
    idk... I'm just going to spell it AWESOME!
     
  9. Shabbypenguin

    Shabbypenguin Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
     #30
    Points:
    723
    Posts:
    5,385
    Joined:
    Mar 28, 2011

    Mar 28, 2011
    5,385
    5,071
    723
    Male
    hahah we hit the same issue on the strings when we started to port mv. metropolis has teh fix in it, so when you said you had an issue i knew you werent using teh one i provided :p
     
    Pappy62 likes this.
  10. Pappy62

    Pappy62 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    763
    Joined:
    Sep 21, 2011

    Sep 21, 2011
    763
    202
    103
    Male
    It's already in v1.2 ?
     

    Attached Files:

  11. apeiiron

    apeiiron Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    258
    Joined:
    Jun 2, 2012

    Jun 2, 2012
    258
    42
    43
    Tampa,FL
    After 2 days,I've decided this rom is a beast! Everything is nice and smooth and working, morphology makes it that much better. Also running lk as well. I just need to get around to dropping Samsung bloat. :D
     
  12. Nokkie

    Nokkie Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    170
    Joined:
    Oct 23, 2012

    Oct 23, 2012
    170
    17
    48
    Male
    Security/Bouncer
    NorCal
    Ok, flashed to stock .. flashed back to the newest build of Metropolis ..

    I can't get my mobile Wi-Fi to work. When I was on stock, I had no problems. But once I flashed back to metropolis, it wouldn't work.

    .... also, GoSMS won't send mms' .. it'll receive them.. but the native app will send them.
     
  13. Nokkie

    Nokkie Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    170
    Joined:
    Oct 23, 2012

    Oct 23, 2012
    170
    17
    48
    Male
    Security/Bouncer
    NorCal
    My GoSMS was working just fine, before I flashed back to stock and then back to metropolis

    GoSMS:
    before = worked perfectly fine
    After = Receives MMS, Won't send though.

    Messaging app = everything working
     
  14. Pappy62

    Pappy62 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    763
    Joined:
    Sep 21, 2011

    Sep 21, 2011
    763
    202
    103
    Male
    I just noticed the broken wi-fi myself... it won't connect, or even act like it wants to.

    Edit~
    ld's #2 does it as well... no Wi-Fi. :thinking:
     
    mike28 likes this.
  15. ARocker

    ARocker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,274
    Joined:
    Aug 17, 2011

    Aug 17, 2011
    1,274
    764
    233
    Male
    Jersey City, NJ
    Wifi is fine for me. Haven't heard anybody report that issue here or in #2 thread. I think its something you're doing guys.

    Can't comment on go sms.
     
    mike28 likes this.
  16. mike28

    mike28 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    513
    Posts:
    4,065
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    4,065
    1,058
    513
    Male
    Tampa
    No issues here wifi works fine
     
  17. Nokkie

    Nokkie Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    170
    Joined:
    Oct 23, 2012

    Oct 23, 2012
    170
    17
    48
    Male
    Security/Bouncer
    NorCal
    It's just odd & annoying. It didn't do it before I flashed to the newest build.

    Later on I'll just reflash it and report my results.

    It's not the Wi-Fi, that works fine, I'm talking about the mobile hotspot
     
  18. flakito97

    flakito97 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    Sep 25, 2011

    Sep 25, 2011
    1,029
    178
    143
    Mines either :(
     
  19. Pappy62

    Pappy62 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    763
    Joined:
    Sep 21, 2011

    Sep 21, 2011
    763
    202
    103
    Male
    I'm going to try a fresh dl and clean install... again. lol
     
    flakito97 likes this.
  20. alexandroid5

    alexandroid5 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    511
    225
    93
    Male
    Student
    Duncanville TX
    I use chomp SMS, I had the same problem and they fixed it (its in their changelog on the play store)

    Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
     
  21. Cory18

    Cory18 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    33
    Joined:
    Jan 20, 2012

    Jan 20, 2012
    33
    1
    16
    How do I access the multi view option

    Never mind I found it from other post.
    Great Rom
     
  22. Nokkie

    Nokkie Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    170
    Joined:
    Oct 23, 2012

    Oct 23, 2012
    170
    17
    48
    Male
    Security/Bouncer
    NorCal
    I posted this problem in the ATR for the MetroPOS forum .. someone recommended Chomp SMS .. it works just fine lol I knew it wasn't a Metropolis issue when my friend had the same issue with her (completely stock) s3 using go sms.

    They need to address that issue immediately .. I love Go SMS.
     
  23. flakito97

    flakito97 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    Sep 25, 2011

    Sep 25, 2011
    1,029
    178
    143
    Any word on Wi-Fi tethering? ? Mines not working.
     
  24. alexandroid5

    alexandroid5 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    511
    225
    93
    Male
    Student
    Duncanville TX
    Same here.

    Also my sounds (as in ringtone) is extremely loud. I flashed the ACID sound mod but my sound was okay and out of nowhere its really loud now.

    Sent from my SCH-R530M using Tapatalk 2
     
  25. mike28

    mike28 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    513
    Posts:
    4,065
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    4,065
    1,058
    513
    Male
    Tampa
    Mines work fine at least to tether to other phones not sure about tablet or pc
     

Share This Page

Loading...