1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root .sh files on the osx 10.4

Discussion in 'Android Devices' started by Zenofsong, Apr 18, 2011.

  1. Zenofsong

    Zenofsong Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    45
    2
    16
    Trying to flash to stock, seems as though .sh files are just opening as textedit files on osx 10.4 Anyone know anything about that?
     

    Advertisement

  2. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    umm only thing I can think of is run them from a terminal shell.
     
  3. Zenofsong

    Zenofsong Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    45
    2
    16
    Tried that. Same thing. Opens a textedit windows displaying:

    ./fastboot-mac erase recovery
    ./fastboot-mac erase system
    ./fastboot-mac erase userdata
    ./fastboot-mac flash recovery recovery.img
    ./fastboot-mac flash system system.img
    ./fastboot-mac flash userdata data.img
    ./fastboot-mac erase boot
    ./fastboot-mac flash boot boot.img
    ./fastboot-mac reboot

    which is the same as if I doubleclick. My huawei is in fastboot still
     
  4. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    ummm, dunno how to set it on a Mac, but it needs the default application reset that opens it. Unfortunately I cant think of what it would be atm lol


    Google '.sh Mac' and see what you find.
     
  5. Zenofsong

    Zenofsong Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    45
    2
    16
    Thanks for trying, i may not even need to do stock. I'm trying to get to cm6 and clockwork mod is giving me an installation aborted when i try to install from sd, so i figured i needed to go stock and then go straight.

    (i originally went from stock to icky to cm7 to icky to staying up until 3 in the morning trying to figure this out.)

    im running clockworkmod 3.0.0.5 btw, i dunno if that has anything to do with anything.
     
  6. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    that should work with CM6, did when I installed it, then again I have 3.0.2.4.

    Going back to stock wont help IMO.

    What error is it giving when it aborts?
     
  7. Zenofsong

    Zenofsong Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    45
    2
    16
    Find update package...
    opening update package...
    installing update...
    installation aborted.

    Does it really fast too.
     
  8. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    try redownloading the CM6 zip.
     
    Zenofsong likes this.
  9. janus zeal

    janus zeal Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Feb 1, 2011

    Feb 1, 2011
    9
    1
    6
    Clearwater, FL
    Open Terminal.app (/Applications/Utilities)
    cd to the directory you have the .sh and other files in, for example:
    Code (Text):
    1. cd Downloads/zip
    then:
    Code (Text):
    1. chmod +x *
    then:
    Code (Text):
    1. ./filename.sh
    Where filename is whatever the shell script is called.
     
    Zenofsong likes this.
  10. Zenofsong

    Zenofsong Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    45
    2
    16
    Thanks! That worked. must have gotten messed up somehow. One more question. Do i have to wipe before i install cm6? NEVERMIND>Says so in the instructions.
     
  11. Zenofsong

    Zenofsong Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    45
    2
    16
    Im sure I'll need to use this for the mms fix.
     
  12. Zenofsong

    Zenofsong Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    45
    2
    16
    when executing final command:./install-recovery-mac.sh
    getting the error

    ./install-recovery-mac.sh: line 1: ./fastboot-mac: cannot execute binary file
     

Share This Page

Loading...