1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Siyah kernel - Dummies Guide

Discussion in 'Android Devices' started by ironass, Mar 20, 2012.

  1. Kie

    Kie Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    822
    Joined:
    Oct 7, 2011

    Oct 7, 2011
    822
    223
    113
    Risk and Safety Engineer
    Perth, Australia
    Siyah v3.1.1 is out!!

    Changelog (from da site):
    - applied latest cm9 initramfs changes
    - if you use cm9 as your second ROM, remember that internal sdcard location is /mnt/sdcard and it is fixed. you should have Settings->Storage->(Press menu)Storage Configuration->Use internal storage TICKED but the internal/external storage order will be reverse if you use cm9 as second ROM.
    - this kernel may not be compatible with some aokp based roms until they start using new cm9 convention for mount points. in that case use v3.1rc6.
    - increased min_free_kbytes to 16384 to see if it fixes wifi toggling issues (thanks to wjchen)

    Basically it explained what Slug already did!

    Edit: ironass you crafty man! Too quick for me :D
     

    Advertisement

  2. ironass

    ironass Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
     #18
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,627
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,627
    5,840
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    Too slow old boy! :rofl:

    On my 3rd mug of Taylor's Rich Italian Roast coffee. The caffeine has kicked in! :coffee:
     
  3. ooberandy

    ooberandy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    711
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    711
    77
    78
    Hartlepool, UK
    SiyahKernel v3.1.2 is out

    Changelog:

    fixed cm9 mount point problems
    modifications in secondrom booting and mounting methods. you will be able to mount both sdcards using USB Mass Storage mode in the second ROM. just make sure you don
     
  4. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,541
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,541
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    I'm going to give v3.1.2 a try with D4 v7.0, just out of curiosity. I'm real happy with v3.1 so far - no problems and better idle drain overnight than GingerMOD with v2.6.14.

    Wish me luck..... :)

    edit:
    Bloomin' Nora..... :thinking:

    The good news is that v3.1.2 works.
    The bad news is that I'm completely confuddled as to wtf is going on with the storage. I got internal mounted as /emmc, external as /sdcard, CWM only recognises external and Setttings/Storage shows external as internal and vice versa!

    Now reverting to my v3.1 backup to compare and maybe make sense.

    edit#2:
    Using v3.1, internal storage mounts as /sdcard and external as /emmc. Enabling the "D4 ROM" option "External SD on /sdcard/external_sd" creates the sub-folder in /sdcard but with no content. CWM only recognises the internal storage volume (/sdcard). Settings/Storage reports correctly.

    I'll stick with this config.
     
  5. lotsip81

    lotsip81 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    234
    Joined:
    Feb 25, 2012

    Feb 25, 2012
    234
    37
    63
    I'm running v3.1 and i have been getting a lot of the kworker process. Has anyone else been getting this? I've never had them high like this before on any of the previous GB kernels.
     

    Attached Files:

  6. ironass

    ironass Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
     #18
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,627
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,627
    5,840
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    Siyah kernel v3.2beta1 is up! :D

    "Changelog:

    User selectable frequency table. Available frequencies are: (in MHz) 1600, 1500, 1400, 1300, 1200, 1100, 1000, 900, 800, 700, 600, 500, 400, 300, 200, 100, 50, 25. Default set is 1400, 1200, 1000, 800, 500, 200. You will be able to select 5-step(samsung default), 6-step(new SiyahKernel default), 7-step (new SiyahKernel default + 1500MHz), 8-step (old SiyahKernel Default), 9-step (old SiyahKernel Default + 1500MHz) or 18-step(all) in ExTweaks. If you want to have your own set you will be able to echo it to scaling_available_frequencies. The only limitation is that you won
     
    Hawker likes this.
  7. Choronzonix

    Choronzonix Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    77
    Joined:
    Jul 18, 2010

    Jul 18, 2010
    77
    2
    16
     
  8. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    4,096
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,096
    1,911
    433
    Male
    UK
    I had hydrog3n on with this beta last night and lost 36% in 6 hours! Don't know if it's kernel or ROM related as there were no suspicious wakelocks. It got stuck on 800mhz part through the night due to a gps call.
    I'm back on d4 with the previous siyah for now. May try this beta on this ROM later.
     
  9. Shotgun84

    Shotgun84 Extreme Android User
    Rank:
     #40
    Points:
    483
    Posts:
    6,322
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    6,322
    4,269
    483
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    3.2b2 is up
    Changelog:

    updated bcmdhd wifi drivers.

    fixed cpufreq_stats problems. if you change frequency steps, stats table will be recreated. since that change is meant to be made during boot I didn
     
  10. caloyzki

    caloyzki Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    327
    Joined:
    Feb 13, 2012

    Feb 13, 2012
    327
    11
    38
    hello guys, how to update the kernel? now i have 3.1.2. do i still flash the new beta to my cwm to put on top of my old one or do i need to delete cache, delete davlik etc...? ty
     
  11. iT0mm0

    iT0mm0 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    296
    Joined:
    Jan 4, 2012

    Jan 4, 2012
    296
    127
    68
    Coventry
  12. Kie

    Kie Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    822
    Joined:
    Oct 7, 2011

    Oct 7, 2011
    822
    223
    113
    Risk and Safety Engineer
    Perth, Australia
    Downloading Siyah v3.2 beta2-2 (that's a mouthful!)

    One of the changes says "native aosp led notifications", I wonder how that works with SGS2?
     
  13. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,541
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,541
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    v3.2b3 went up earlier this morning.

    Changelog:

    • fixed BLN blinking in cm9
    • fixed touchscreen sensitivity problems when the device is on charge
     
  14. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    4,096
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,096
    1,911
    433
    Male
    UK
    I get total freeze when trying to wake up the phone from idle on beta2
    Just testing beta3 now....worked first time i tried. I'll let it sleep a little deeper before trying again!
     
  15. caloyzki

    caloyzki Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    327
    Joined:
    Feb 13, 2012

    Feb 13, 2012
    327
    11
    38
    guys, can i just flashed the new version to cwm right away or i still need to delete cache, delete data, delete batery stats etc... and then flashed the new version? ty
     
  16. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    4,096
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,096
    1,911
    433
    Male
    UK
    Gok is releasing beta4 today, which includes a very nice "breathing effect" BLN.
    :cool:
     
  17. caloyzki

    caloyzki Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    327
    Joined:
    Feb 13, 2012

    Feb 13, 2012
    327
    11
    38
    what is BLN btw? where i can find that on my phone? sorry i just only wanna know what BLN is. ty :p
     
  18. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    4,096
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,096
    1,911
    433
    Male
    UK
    Once rooted, and on a BLN enabled kernel, you can install the BLN control app from the market, and when you get a new text message, your white LEDs behind the menu and back buttons will come on and stay on until you use your phone. If you purchase the Pro app, they will also work for missed calls.
     
    brightman and caloyzki like this.
  19. caloyzki

    caloyzki Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    327
    Joined:
    Feb 13, 2012

    Feb 13, 2012
    327
    11
    38
    ty hawkie! i just downloaded the app from the market. how do you set the correct settings for this? ty again.
     
  20. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    4,096
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,096
    1,911
    433
    Male
    UK
    Just go into the app you downloaded, tick Enable, and that's all you need to do.

    However, if you use the stock messaging app, you may have problems on some ROMs. I couldnt get it working on AndyX or Wanamlite, but it works fine on AndyX using Hancent.
     
  21. caloyzki

    caloyzki Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    327
    Joined:
    Feb 13, 2012

    Feb 13, 2012
    327
    11
    38
    im not sure if it is how it works, i used stock messaging app, and i have andyx v11 rom and siyah 3.1.2. but when i tried to send a text message to my self, the whole screen lits up, i dont see any changes at all. i enabled the apps though.
     
  22. lotsip81

    lotsip81 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    234
    Joined:
    Feb 25, 2012

    Feb 25, 2012
    234
    37
    63
    SiyahKernel v3.2b4 is up

    Changelog:

    new feature: breathing effect for native bln implementation. to enable:
     
  23. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    4,096
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,096
    1,911
    433
    Male
    UK
    Breathing BLN is absolutely luuuurvvely!!!
    :cool:
     
  24. caloyzki

    caloyzki Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    327
    Joined:
    Feb 13, 2012

    Feb 13, 2012
    327
    11
    38
    latest siyah version works fine using BLN for stock messaging now?
     
  25. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    4,096
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,096
    1,911
    433
    Male
    UK
    I dont know. I'm using Hancent now.
     
    caloyzki likes this.

Share This Page

Loading...