1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Sm-g935a need help

Discussion in 'Android Lounge' started by hec76man, Jul 4, 2019.

  1. hec76man

    hec76man Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 2, 2019

    Jul 2, 2019
    7
    0
    15
    I can' get Samsung galaxy s7 edge by att to boot into recovery.
    Nor can I flash it. I need the right rom? Can someone help please.
     

    Advertisement

  2. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #6
    Points:
    2,983
    Posts:
    25,557
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    25,557
    15,734
    2,983
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    so it is rooted? did you have a custom recovery installed? why can't you boot into recovery? what happens when you try? how did the phone get to this point?

    the more details we have the better we can help.
     
    mikedt likes this.
  3. hec76man

    hec76man Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 2, 2019

    Jul 2, 2019
    7
    0
    15
    No. It is not rooted at all. At first it kept rebooting itself, then it would also get hot. Idk what happened to it. I let it charge up and it was then it would start to reboot. Then I wiped the cache and finally I wipe the device. It say frp lock
     
  4. MoodyBlues

    MoodyBlues Compassion counts.
    VIP Member
    Rank:
     #31
    Points:
    713
    Posts:
    5,036
    Joined:
    Jan 27, 2011

    Jan 27, 2011
    5,036
    3,580
    713
    Formerly Linux sysadmin/programmer
    $HOME/LosAngeles
    Okay...this is a WHOLE different story! I'll let others who know more about it chime in, but I believe that if you're dealing with an FRP lock...you're basically out of luck.
     
    ocnbrze likes this.
  5. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #6
    Points:
    2,983
    Posts:
    25,557
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    25,557
    15,734
    2,983
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    ok since the phone is not rooted, you are actually looking for firmware to flash. it is way different then a rom. and the only roms you can flash are custom roms and you need to be rooted for that.
    yep like @MoodyBlues has said tripping FRP is a different situation. it is super hard to bypass it. but there are ways around it. but this is a security feature that google has put into place to help prevent thieves from stealing a phone, factory reset the device and either sign in with their own account or just create a new one. and for the very same reason google has FRP, we are not allowed to discuss how to by pass this security feature as it might help others who have evil intent with the given info.

    really the best way to bypass FRP is to remember the email and password you used for the phone. it should never be this hard, but many people some how forget these two things.

    i would recommend that you get in touch with google and ask for assistance.

    and here some more info on FRP:
    https://androidforums.com/threads/frp-factory-reset-protection.1082526/
     
    MoodyBlues likes this.
  6. hec76man

    hec76man Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 2, 2019

    Jul 2, 2019
    7
    0
    15
    How do u get to boot I to recovery?
     
  7. Hadron

    Hadron Smoke me a kipper...
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    2,468
    Posts:
    24,050
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    24,050
    18,140
    2,468
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    If you've already factory reset it I don't think recovery will help you: the main thing you can do with a stock recovery is reset the phone, it doesn't do a lot more. Indeed how did you wipe the cache if you couldn't get into recovery?

    So what are you actually trying to do? Not "get into recovery", but what do you hope that being in recovery mode will let you do?

    Second question: do you know your password to get past the FPR lock? Because I would deal with that before doing anything else. If you are lucky the reset will have fixed the problem and this is all you need to do now. If not you can find the software to reflash it at Sammobile.com (possibly via ATT as well - some US carriers provide this for some of their phones).

    Just to warn you though, rebooting and getting hot might not be a software problem, those could indicate a hardware fault instead. So there is no guarantee that any of these software interventions will fix it - we can only hope.
     
    #7 Hadron, Jul 7, 2019
    Last edited: Jul 7, 2019
    MoodyBlues and ocnbrze like this.
  8. hec76man

    hec76man Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 2, 2019

    Jul 2, 2019
    7
    0
    15
    Yes it' my sisters old phone, so i got all the info I need. I just can' get it to boot up at all
     
  9. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #6
    Points:
    2,983
    Posts:
    25,557
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    25,557
    15,734
    2,983
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    ok so it bootloops still? where did it mention frp lock? stock recovery?

    let's start from the beginning. what happened? how did your phone get this way? was it like this when you got it from your sister? was it working after it was given to you?
     
  10. hec76man

    hec76man Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 2, 2019

    Jul 2, 2019
    7
    0
    15

    It mentions the fro lock on the download mode, and when I do try to flash it, it says.
    (odin protocol version error) in red.
    How can I fix that
     
  11. hec76man

    hec76man Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 2, 2019

    Jul 2, 2019
    7
    0
    15


    It started by it would heat up for no reason and then it would boot loop. It was turning on and shutting off by itself.
     
  12. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #6
    Points:
    2,983
    Posts:
    25,557
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    25,557
    15,734
    2,983
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    what version of odin are you using?
     
  13. hec76man

    hec76man Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 2, 2019

    Jul 2, 2019
    7
    0
    15
    I've used several of them.3.12, 3.11 and one that is patched too.
     
  14. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #6
    Points:
    2,983
    Posts:
    25,557
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    25,557
    15,734
    2,983
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    MoodyBlues likes this.

Share This Page

Loading...