1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Someone help asap!!!! I want root

Discussion in 'Android Devices' started by stauren1203, Jul 3, 2011.

  1. stauren1203

    stauren1203 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    187
    Joined:
    Jun 22, 2010

    Jun 22, 2010
    187
    28
    63
    Small Business Production Manager/Procurement
    Madison, WI
    Anyone PM me as soon as possible so I can get this beast rooted! I am somewhat n00bish, but I've rooted my D1 and my DX, but this seems quite different. HELP.


    Send me a PM so we can do this very clearly. Thanks
     

    Advertisement

  2. rexdog1888

    rexdog1888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    706
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    706
    250
    113
    Texas
    stauren1203 and scotty85 like this.
  3. stauren1203

    stauren1203 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    187
    Joined:
    Jun 22, 2010

    Jun 22, 2010
    187
    28
    63
    Small Business Production Manager/Procurement
    Madison, WI
    I saw it and tried but kept running into problems.... I'll try again though
     
  4. rexdog1888

    rexdog1888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    706
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    706
    250
    113
    Texas
    I havent gone to bed yet so i'll try to help, if someone else wants to though thats great because i'm sorta tired

    anyway, on to help...

    what kind of problems did u run into?
     
    stauren1203 and scotty85 like this.
  5. rexdog1888

    rexdog1888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    706
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    706
    250
    113
    Texas
    and its easier to help without using pm because then u get more help from more people
     
    stauren1203 and scotty85 like this.
  6. stauren1203

    stauren1203 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    187
    Joined:
    Jun 22, 2010

    Jun 22, 2010
    187
    28
    63
    Small Business Production Manager/Procurement
    Madison, WI
    OK, so I've gotten as far as downloading all of the required downloads, and I'm watching video 1. At the point of launching and attempting to switch directories, I type dir to confirm, but the DIR list I get is not from the bitmap of the SDK(I don;t know if I phrased that correctly)
     
  7. rexdog1888

    rexdog1888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    706
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    706
    250
    113
    Texas
    wait what?

    do u have adb set up yet?
    what os are you on?
    what method are u using?

    EDIT: someone else is free to jump in and help but im going to try to help untill someone does
     
    stauren1203 and scotty85 like this.
  8. stauren1203

    stauren1203 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    187
    Joined:
    Jun 22, 2010

    Jun 22, 2010
    187
    28
    63
    Small Business Production Manager/Procurement
    Madison, WI
    I'm on Vista. And I don't know if I have ADB setup yet. C:\android-sdk-windows\tools\adb is a 402kb "application."

    Next question, where/how do I get Thunderbolt Driver? I've been looking for it since the day I got the phone.
     
  9. rexdog1888

    rexdog1888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    706
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    706
    250
    113
    Texas
    stauren1203 and scotty85 like this.
  10. stauren1203

    stauren1203 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    187
    Joined:
    Jun 22, 2010

    Jun 22, 2010
    187
    28
    63
    Small Business Production Manager/Procurement
    Madison, WI
    Thank you thank you thank you, Sir!

    Alright, I'm downloading it now. After that, should the rest of it be pretty straight forward?
     
  11. rexdog1888

    rexdog1888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    706
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    706
    250
    113
    Texas
    hopefully...if adb works and can see ur tbolt the rest should be cut & paste into command promt for the most part, so yes it is very straight forward

    If you run into problems post back here
     
    stauren1203 and scotty85 like this.
  12. stauren1203

    stauren1203 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    187
    Joined:
    Jun 22, 2010

    Jun 22, 2010
    187
    28
    63
    Small Business Production Manager/Procurement
    Madison, WI
    awesome!!! Thank you so much for your help! IDK what your personal thoughts are on my qualifications of even attempting this, but you've been very helpful.

    If I run into anymore questions, I'll be sure to let you know
     
    rexdog1888 likes this.
  13. rexdog1888

    rexdog1888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    706
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    706
    250
    113
    Texas
    Ur welcome
    good luck
     
    stauren1203 likes this.
  14. stauren1203

    stauren1203 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    187
    Joined:
    Jun 22, 2010

    Jun 22, 2010
    187
    28
    63
    Small Business Production Manager/Procurement
    Madison, WI
    If anyone's up, I just installed HTC Sync and plugged my phone in... It's not connecting. I am using the original USB cable, I have HTC Sync running on my PC with no luck???
     
  15. rexdog1888

    rexdog1888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    706
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    706
    250
    113
    Texas
  16. rexdog1888

    rexdog1888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    706
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    706
    250
    113
    Texas
    Ok iv decided to continue helping u (I'm on my phone thpugh so my responses may be slow)
     
    stauren1203 and scotty85 like this.
  17. rexdog1888

    rexdog1888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    706
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    706
    250
    113
    Texas
    U said u didn't think HTC sync installed correctly, wat happens when u type "ADB devices" into cmd
     
    stauren1203 and scotty85 like this.
  18. rexdog1888

    rexdog1888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    706
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    706
    250
    113
    Texas
    Since ur not answering I'm actually going to bed now, ill help u in the morning if u haunt figured it out by then.
     
    stauren1203 and scotty85 like this.
  19. rexdog1888

    rexdog1888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    706
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    706
    250
    113
    Texas
    So did u ever get ur phone rooted or do u still need help?
     
    stauren1203 likes this.
  20. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413
    I was wondering this too :thinking:
     
  21. stauren1203

    stauren1203 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    187
    Joined:
    Jun 22, 2010

    Jun 22, 2010
    187
    28
    63
    Small Business Production Manager/Procurement
    Madison, WI
    haha sorry guys, I gave up last night and went to bed. I installed HTC Sync software on my PC, but my phone won't connect to it.... I want this so bad but I'm about to give up.
     
  22. Ibrick

    Ibrick Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    983
    Joined:
    Feb 21, 2011

    Feb 21, 2011
    983
    208
    93
    Banking
    Milwaukee
    I think I know what the problem is, give me a min and I'll get back to you.

    Did you download the ADB for Dummies, and extract everything, configured the google drivers for the Tbolt?

    Also make sure when you plug the phone in via the USB cable you're using the main USB port, it may be on the back of the computer, or if they're on the sides, it's usually sitting by itself. Sync will only see my phone if plugged into the main (no.1) USB port.
     
    stauren1203 likes this.
  23. rexdog1888

    rexdog1888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    706
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    706
    250
    113
    Texas
    stauren: did u ever get rooted, did ibrick's advice work?
     
    stauren1203 likes this.
  24. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413
    also,you may need to remove htc sync from your pc after installing it... all you really want is the drivers. seems i remember reading somewhere having sync installed can interfere with adb.

    the end goal is that,you plug in your phone,put it in charge only mode,open a command window,and type adb devices that you get an output in the command window of your phones serial number.

    once you get that,you should be ready to root :)
     
    stauren1203 likes this.
  25. stauren1203

    stauren1203 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    187
    Joined:
    Jun 22, 2010

    Jun 22, 2010
    187
    28
    63
    Small Business Production Manager/Procurement
    Madison, WI
    OK guys, I'm back at it. Im downloading ADB for Dummies as I type this..... I will keep you all informed....
     

Share This Page

Loading...