1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Sorted contacts issue, what a pain!! Do we really have to do this?

Discussion in 'Android Devices' started by adybaby, Jun 20, 2010.

  1. adybaby

    adybaby Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    46
    Joined:
    Apr 10, 2010

    Apr 10, 2010
    46
    1
    16
    After loosing most of my contacts this is what I had to do - tedious!!

    Find my old phone - copy the contacts to my desire sim - put the sim back in desire - sync with googlemail - adapt EVERY name because they changed to surname 1st - then delete some of the duplicated numbers - save - sync back to phone????????????

    Now i have done this do I need to Import to SD - Import from SD - Export to SD - or do nothing, I dont want to end up with bloody duplicates/lost numbers again.
     

    Advertisement

  2. junkiepilot

    junkiepilot Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    154
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    154
    52
    73
    So all of your contacts are now Google contacts? This is where you want to be. You will never loose them again. Whenever you log into a new Android device now all your contacts will be there. BTW, its easier to manage your contacts from gmail on your pc now, any changes you make will auto sync to your device.
     
  3. FelixofMars

    FelixofMars Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    233
    Joined:
    Jun 1, 2010

    Jun 1, 2010
    233
    21
    38
    Level Designer
    UK,Cambridge
    Interesting that people are having all these contact issues when coming from an old SIM. Now I think about it I spend about 3 hours plus making sure all mine where correct and cleaned after importing from my old phone and getting all my Facebook contacts etc.

    It is a pain, but at least its all the same everywhere now. THat is probably a good thing about the Google phones. I have been through tonnes of diffrent phones and I cannot think of one that have imported my contacts flawlessly because everyone have a diffrent way of doing it.

    With Google making the OS at least all the contacts will be pulled in properly if I buy another phone from a different manufacture. As long as it have Android. To be fair I think most manufacture are bound to adopt a standard they have to there where too many poor OS for phones.
     
  4. WozzaTT

    WozzaTT Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    221
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    221
    11
    48
    I have my phone set so that under 'People' it only shows my Google contacts and those who have a phone number which is fine and how I want it.

    However, when I go into 'Phone' and look up a contact it also shows random Facebook friends. Is there any way to change this so it only shows Google contacts, the same as under 'People'?

    Apologies for the slight hijack!
     
  5. junkiepilot

    junkiepilot Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    154
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    154
    52
    73
    Not with the stock dialer, but give Dialer One v1.2.1::Tone dialing; Application for Android | Communication a try. It only shows actual contacts, and you can swipe left and right to your call log (grouped by contact) and favourites. It's by far a better dialer than the stock one!
     
    WozzaTT likes this.
  6. WozzaTT

    WozzaTT Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    221
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    221
    11
    48
    Perfect - thank you! The keyboard seems a lot easier to use than the stock one as well - it's not quite as sensitive.
     
  7. emily01

    emily01 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    24
    Joined:
    Jun 19, 2010

    Jun 19, 2010
    24
    0
    15
    wales
    junkiepilot u say:
    ''So all of your contacts are now Google contacts? This is where you want to be. You will never loose them again. Whenever you log into a new Android device now all your contacts will be there. BTW, its easier to manage your contacts from gmail on your pc now, any changes you make will auto sync to your device.''
    unfortunatly not true , my desire had a funny turn yesterday and not only lost ALL of my contacts from the phone , but from sim and google mail ... and yes i put my sim in another phone , nothing ! checked my google mail on my pc ... nothing ! all gone !!!!! :mad:
     
  8. rigsby

    rigsby Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    May 16, 2010

    May 16, 2010
    15
    1
    16
    ive played it safe after reading about google losing contact data, exported all numbers via htc sync to outlook 2007. u can then use that file to resynch google contacts whenever you want.

    think im starting to get paranoid about backing everything up now, bloody technology!!!
     
  9. hanimal

    hanimal Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    Jun 20, 2010

    Jun 20, 2010
    16
    1
    16
    is there a way to sort out my contacts from a PC .. i don't use g-mail, so don't have any of my contacts on there.. and how do i stop it putting my fb contacts into the phone book ?

    sorry for threadjack
     
  10. junkiepilot

    junkiepilot Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    154
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    154
    52
    73
    Maybe you should have bought a Desire instead of an X10? Are you sure you haven't had a UI (user interface) error and deleted them? BTW, you can also export you contacts via Gmail as a csv.
     
Tags:

Share This Page

Loading...