1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Sprint] Cant load ROM onto HTC One team win recovery

Discussion in 'Android Devices' started by amicone1987, Sep 16, 2013.

  1. amicone1987

    amicone1987 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    21
    3
    16
    Hi all, I just unlocked rooted phone, when I hold power and down and enter into recovery team win recovery comes up and I can load the downloaded rom after about 4 seconds it loads and said complete, I reboot but my sprint htc one comes up and not the fuziions 4.3.2. any help would be great, I have SuperSU
     

    Advertisement

  2. SammanthaX345

    SammanthaX345 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    125
    Joined:
    Nov 6, 2011

    Nov 6, 2011
    125
    94
    73
    New York
    I'm sorry that you're having trouble. What carrier are you on? By getting the carrier I can move this to a better place to get a lot more help.
     
    scotty85 likes this.
  3. funkylogik

    funkylogik share the love peeps ;)
    Rank:
    None
    Points:
    1,443
    Posts:
    21,470
    Joined:
    Sep 15, 2011

    Sep 15, 2011
    21,470
    7,251
    1,443
    Male
    monkey
    Paisley, Scotland, Western Europe
    Check the md5 checksum of the rom you downloaded :thumbup:
     
    scotty85 likes this.
  4. amicone1987

    amicone1987 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    21
    3
    16
    I dont know if anyone can chat or not on this website, I'm new i would love live chat, I am a noob when it comes to rooting and such, sprint htc one 32gb is my phone
     
    scotty85 likes this.
  5. amicone1987

    amicone1987 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    21
    3
    16
    Basically in a nutshell I am looking to get stock android 4.3 or close on my HTC one, I tried following a youtube video but when I loaded the recovery it would just cycle back instead of loading the recovery, I downloaded team win recovery and this loads correctly when I enter recovery but will not load the rom correctly, I am downloading a different stock android that states its compatible with the device.
     
    scotty85 likes this.
  6. amicone1987

    amicone1987 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    21
    3
    16
    I have no idea how to do that, one rom loaded successfully but did not actually load when I rebooted. the other just said failed.
     
  7. amicone1987

    amicone1987 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    21
    3
    16
    I deleted Supersu from my phone under the memory
     
  8. BRAINZ2013

    BRAINZ2013 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    6,420
    Joined:
    Feb 21, 2012

    Feb 21, 2012
    6,420
    1,204
    353
    Male
    MECHANIC OBDII. NOS. FUEL INJECTION. Saving a Life
    Park Ave., HELL
    But you see you trying something that we all have we only became good cause learning and reading it don't come easy . I would do a live chat but i am in a fire engine taking a break . So what can i help you with . What is the htc doing .

    And what htc one you have you may have dl the wrong rom
     
    scotty85 likes this.
  9. amicone1987

    amicone1987 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    21
    3
    16
    ok this google play rom took a while to load and it looks sucessful but it said I do not have supersu, do i want to install? i did but it keeps cycling to the white htc logo, I am loading my recovery, going to install supersu and try again sound good?
     
    scotty85 likes this.
  10. BRAINZ2013

    BRAINZ2013 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    6,420
    Joined:
    Feb 21, 2012

    Feb 21, 2012
    6,420
    1,204
    353
    Male
    MECHANIC OBDII. NOS. FUEL INJECTION. Saving a Life
    Park Ave., HELL
    Now see error on your end . You need to have a rom flashed before you you attemt to dl the supersu . Cause this supersu is a app the app can't run on air . It needs a rom to dl to work and do its thing .
     
    scotty85 likes this.
  11. BRAINZ2013

    BRAINZ2013 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    6,420
    Joined:
    Feb 21, 2012

    Feb 21, 2012
    6,420
    1,204
    353
    Male
    MECHANIC OBDII. NOS. FUEL INJECTION. Saving a Life
    Park Ave., HELL
    Now you using teamwin do you have the correct settings .
     
    scotty85 likes this.
  12. funkylogik

    funkylogik share the love peeps ;)
    Rank:
    None
    Points:
    1,443
    Posts:
    21,470
    Joined:
    Sep 15, 2011

    Sep 15, 2011
    21,470
    7,251
    1,443
    Male
    monkey
    Paisley, Scotland, Western Europe
    You really have to go to the HTC One forum. Not because we're lazy, just because theyre the best people to help you. Ive never owned an HTC.
    What i will say is please be very careful. Youre going the right way towards killing that beautiful expensive phone lol!
    DONT follow youtube guides.. i really dont rate them. What you wana do is take your time and have some One users guiding you through it. K :):beer:
    What is your country and carrier/provider?
     
    scotty85 and Rxpert83 like this.
  13. amicone1987

    amicone1987 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    21
    3
    16
    How do I do that? just drag supersu into my htc one?
     
  14. amicone1987

    amicone1987 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    21
    3
    16
    yes it said I need to root my device how do I do that?
     
  15. amicone1987

    amicone1987 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    21
    3
    16
    I looked up how to root HTC one I guess I can do it over, but I did download the SDK and the developer account and such
     
  16. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,941
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,941
    13,153
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    Welcome to the forums!!! :D

    I've moved this to the Sprint HTC ONE forums where you can get help from others with your device.

    Everything in the root world is device specific, the people over here will get you the proper directions and files to get the job done

    I'd stay away from YouTube videos for this in the future. They get outdated very quickly and usually nobody bothers to take it down. Then people end up here because its not the right method anymore ;)
     
    scotty85 likes this.
  17. BRAINZ2013

    BRAINZ2013 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    6,420
    Joined:
    Feb 21, 2012

    Feb 21, 2012
    6,420
    1,204
    353
    Male
    MECHANIC OBDII. NOS. FUEL INJECTION. Saving a Life
    Park Ave., HELL
    O wow i am thinking you was rooted and dammmmmm you wasn't . Wow your like a tv without no cable dead flat lined just fuzzy on every station . I hope you made a backup .
     
  18. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,941
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,941
    13,153
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    Its really not that big of a deal.

    They just need to get a stock ROM onto the device and flash it

    Or run HTCs RUU.

    But its going to take someone with specific knowledge of this device to make sure they get the right files.
     
    BRAINZ2013 likes this.
  19. amicone1987

    amicone1987 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    21
    3
    16
    Ok I loaded a new recovery, with the android robot, i install the rom but it sais root access is missing please help
     
  20. amicone1987

    amicone1987 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    21
    3
    16

    can we chat by chance?
     
  21. amicone1987

    amicone1987 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    21
    3
    16
    if anyone can chat please let me know how. my phone is killing me now
     
  22. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,941
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,941
    13,153
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    What's your preferred method? I'm without WiFi and on mobile internet the rest of the night, so I'm not entirely sure how helpful I could be
     
  23. amicone1987

    amicone1987 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    21
    3
    16
    Oh my god I dont have my HTC One backed up anymore it was on my last recovery, now Im stuck at the white screen, I can hit volume down and power and it brings me to the android on skateboards screen
     
  24. amicone1987

    amicone1987 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Sep 16, 2013

    Sep 16, 2013
    21
    3
    16
    could you do facebook chat or something?
     
  25. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,941
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,941
    13,153
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN


    You should really get twrp (team win recovery) back onto your device.

    You're going to need that. You'll also regain access to your backup
     
Tags:

Share This Page

Loading...