1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Stickmount no longer reconnizing flash drive

Discussion in 'Android Devices' started by bingobadger, Dec 24, 2013.

  1. bingobadger

    bingobadger Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Dec 24, 2013

    Dec 24, 2013
    3
    0
    5
    Hi just got a 2013 nexus 7 which I rooted and installed stickmount on, bought an otc cable and flash drive.

    It worked perfectly for 2 weeks playing movies, music, photos but now when I try to mount it on stickmount it says active mounts - none

    The flash drive still works on laptop so it's not that, tried re installing stickmount too but still the same.

    Anyone experienced this before or know what it could be?

    Cheers
     

    Advertisement

  2. dak2

    dak2 Newbie
    Rank:
     #602
    Points:
    16
    Posts:
    39
    Joined:
    Sep 17, 2010

    Sep 17, 2010
    39
    8
    16
    CCST lev. 3 (RETIRED)
    N.W. Ind
    Have you tried the "Nexus Media Importer" avail. in Play Store




    Don
     
  3. bingobadger

    bingobadger Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Dec 24, 2013

    Dec 24, 2013
    3
    0
    5
    Think that is what I will do if I can't get this fixed, have re installed stickmount and cleared data and cache but still same thing.

    Thinking it might be the OTG cable not sure though it was cheap. Bizarre it was working perfect last week letting me play movies and music.

    Cheers
     
  4. dak2

    dak2 Newbie
    Rank:
     #602
    Points:
    16
    Posts:
    39
    Joined:
    Sep 17, 2010

    Sep 17, 2010
    39
    8
    16
    CCST lev. 3 (RETIRED)
    N.W. Ind
    The nice thing about Media Importer is that it does not require root.
    It works on my daughters gen1 N7 and my gen2 N7 running stock 4.4.2.
    It could be your OTG cable (doubtful). Since I moved all my files that I want to be able to move to micro sd cards I got a Meenova micro sd adapter and able to use it on all my devices,(N7,A500,Maxx HD,my desktop,and my laptop




    Don
     
  5. asrafhashim

    asrafhashim Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 12, 2013

    Dec 12, 2013
    5
    0
    5
    It's working fine on my Nexus 7 2013. Try retracing steps, whether you've installed some apps or did some system modifications that would've caused this. Gravity Box 2.8.4 for example makes my Gallery wonky.
    Oh, and check you're SuperSu or SuperUser, if StickMount has been denied access.
     
  6. bingobadger

    bingobadger Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Dec 24, 2013

    Dec 24, 2013
    3
    0
    5
    Hi thanks for the reply, I havn't done any system modifications but I have installed a few new apps, when I just opened SuperSu it displayed an error message -

    "There is no SU binary installed, and SuperSU cannot install it. this is a problem!
    If you just upgraded to android 4.3,you need manually re-root - consult the revert forums for your device!"

    My nexus 7 is 4.3 and I think it has always been that I had no problems past couple of weeks

    Do you think this could be the problem? If so how do I go about fixing it? This is the method I used to root it How to Root New Nexus 7! (2013) - YouTube

    Thanks
     
  7. asrafhashim

    asrafhashim Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 12, 2013

    Dec 12, 2013
    5
    0
    5
    I suspect your root binary is SuperUser and not SuperSU. Flash SuperSU Update in recovery.
    http://download.chainfire.eu/372/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v1.86.zip
     
  8. ritchea

    ritchea Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    134
    Joined:
    Nov 2, 2010

    Nov 2, 2010
    134
    34
    43
    south central Florida
    Actually, I did have a similar experience with Stick Mount Pro. I tried the connector which worked on my N7 2012 and Galaxy Nexus. At first, it worked. Then usb wouldn't mount. I tried the y cable from N4 which also worked on N7 2012. It didn't work. (All within an hour or two timeframe.) I rebooted and USB mounted with either cable. I had recently experimented with ElementalX (usb otg+charge). Even though I had reflashed stock kernel, I just assumed that it was a residual of previous kernel but really have no idea. I'm running stock Rom (gravity box). I've recently done complete wipe due to many app FC's and flashed Franco kernel but haven't looked at otg again. I haven't experienced it on N5.
     

Share This Page

Loading...