1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support still waiting for 4.1.2 on UK SIII

Discussion in 'Android Devices' started by Nek_Singh, Jan 1, 2013.

  1. ScoobyWRX

    ScoobyWRX Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    212
    Joined:
    Oct 14, 2010

    Oct 14, 2010
    212
    24
    58
    Poole, Dorset
    Only if you can get Kies to work! :mad:
     

    Advertisement

  2. aldo82

    aldo82 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    111
    Joined:
    Jul 27, 2012

    Jul 27, 2012
    111
    12
    38
    Seems I was wrong. I've tried in kies and there appears to be no update for 3 uk yet. Wish they'd hurry up!
     
  3. Jacen

    Jacen Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    7
    Joined:
    Oct 13, 2011

    Oct 13, 2011
    7
    4
    6
    Male
    Scotland
    4.1.2 is available on orange via kies, just updated today.
     
  4. badboybubby

    badboybubby Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    92
    Joined:
    Aug 12, 2010

    Aug 12, 2010
    92
    6
    16
    and for me too, (on three uk) but nothing via kies
     
  5. John P

    John P Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    151
    Joined:
    Aug 19, 2012

    Aug 19, 2012
    151
    29
    43
    UK - South West
    Im on 3 UK, I have just received a firmware update notification through kies.

    It says:
    Current firmware version : PDA:LJ1 / PHONE:LI1 / CSC:LJ1 (H3G)
    Latest firmware version : PDA:LL4 / PHONE:LK2 / CSC:LL1 (H3G)

    I wonder if that is 4.1.2?
    I haven't done it yet as just on way out so will do it later.
     
  6. aldo82

    aldo82 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    111
    Joined:
    Jul 27, 2012

    Jul 27, 2012
    111
    12
    38
    Seems to have arrived for three uk today. I haven't got it OTA but then I never seem to get it that way. Checked sammobile though which says its released so connected to kies and installing now. finally!
     
  7. doc1964

    doc1964 Android Enthusiast
    Rank:
     #201
    Points:
    53
    Posts:
    301
    Joined:
    Oct 13, 2010

    Oct 13, 2010
    301
    79
    53
    Male
    Scotland
    Got it on 3 uk today via Kies. Will need to play around with it to see if i notice much difference. I always feel a bit underwhelmed when an update does arrive, dont know if i hope for major changes and looking dramatically different but rarely do i see naything major changing.
     
  8. funkylogik

    funkylogik share the love peeps ;)
    Rank:
    None
    Points:
    1,443
    Posts:
    21,404
    Joined:
    Sep 15, 2011

    Sep 15, 2011
    21,404
    7,248
    1,443
    Male
    monkey
    Paisley, Scotland, Western Europe
    Cant UK carrier branded phones just be flashed with unbranded official firmware usin Odin?
    Wouldnt want all that bloat plus i tried the o2 one 1st n it had camera problem and had the CHEEK to add bookmarks to my chrome!!!
    Grr@carriers/networks. Il never have a phone contract again (even if my credit limit says YES ;)
     
  9. funkylogik

    funkylogik share the love peeps ;)
    Rank:
    None
    Points:
    1,443
    Posts:
    21,404
    Joined:
    Sep 15, 2011

    Sep 15, 2011
    21,404
    7,248
    1,443
    Male
    monkey
    Paisley, Scotland, Western Europe
    What u think of the status bar toggles? Notifications is gone!! Multiscreen is crap so far but do a data speedtest or cpu n notice the performance boost :)
     
  10. doc1964

    doc1964 Android Enthusiast
    Rank:
     #201
    Points:
    53
    Posts:
    301
    Joined:
    Oct 13, 2010

    Oct 13, 2010
    301
    79
    53
    Male
    Scotland
    I still have notifications show when i pull down the bar. It is showing just now that i have one email unread message, is that what you mean or am i missing something. Tried the multiscreen and dont think i will be using it, i am blind as a bat and have to zoom in on most pages to see them anyway never mind halving the size of the screen. Everything else so far seems quite nifty. Will see what else it throws up.
     
  11. SUroot

    SUroot Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,916
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,916
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    The notification toggle buttons can be changed. Settings > Display > Notification panel
     
  12. Agro

    Agro Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 26, 2012

    Dec 26, 2012
    2
    0
    5
    Still waiting for T-Mobile to release the update.
     
  13. yabadabadoo

    yabadabadoo Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    26
    5
    16
    UK
    I have installed the update via Kies and noticed that I now have Chrome installed. Did Samsung do that to all S3s or is that something my network (3) have done?
     
  14. Terry51

    Terry51 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    58
    Joined:
    Nov 17, 2012

    Nov 17, 2012
    58
    1
    16
    Male
    London UK.
    I now have chrome on my S3 as well and its on Vodafone uk.
     
  15. jamin_00

    jamin_00 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    37
    Joined:
    Dec 29, 2012

    Dec 29, 2012
    37
    1
    36
    GM @ HM Quickshifter
    Essex, UK
    Im on EE and still on the 'latest' 4.1.1???

    And I got this???

    There should be a pic here??
     

    Attached Files:

  16. Demoisselle

    Demoisselle Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jan 9, 2013

    Jan 9, 2013
    2
    0
    5
    Male
    Retired
    Jurassic Coast UK
    Hi I followed instructions and up-dated to 4.1.2, via Odin, but when checking if Keis recognises my S3,I found it didn't. I then checked the *#1234# numbers and found this:-
    AP19300XXELLA
    CP19300XXELLA
    CSC 'No Information
    Does this mean that my 'phone is partially bricked or that I have managed to void my warranty?
    Any comments/advice will be gratefully received.
    Jon
     
  17. phlojo

    phlojo Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    105
    Joined:
    Jul 12, 2010

    Jul 12, 2010
    105
    5
    36
    IT
    Romania
    I got my S3 as a gift. It's unlocked and unbranded and it's running 4.1.1. I've been waiting for the 4.1.2 update, but nothing yet (not even via Kies).

    AP: I9300XXDLJ4
    CP: I9300XXDLID (this also appears in Settings -> About device -> Baseband version)
    CSC: I9300TPHDLJ1

    Kies says that my current (and latest) firmware version is:
    PDA:LJ4 / PHONE:LID / CSC:LJ1 (TPH)

    What do those numbers mean? Should I just continue to wait for an update or should I try to update via Odin? Thoughts?

    TIA!
     
  18. phlojo

    phlojo Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    105
    Joined:
    Jul 12, 2010

    Jul 12, 2010
    105
    5
    36
    IT
    Romania
    I dug up a bit and I guess I can answer some of my own questions (hopefully this is helpful for someone else). I googled the CSC string and got a link for the Sam mobile site. That's how I found out that my phone has a Portuguese firmware. The Sam mobile site says that for this particular firmware there is no update yet. On a different forum (one from France) the general recommendation was to not change to a different firmware, one from a different country/carrier, so I guess that in my case it's probably best to wait.

    From my understanding 4.1.2 does not exactly revolutionize this phone (yes, the split screen is nice but not vital), so I'm not exactly dying to get it. If the firmware becomes available on Sam mobile and after several days it's still not available OTA or via Kies, then I will consider using Odin to flash 4.1.2.
     
  19. Yatezy

    Yatezy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    592
    Joined:
    Sep 10, 2012

    Sep 10, 2012
    592
    254
    113
    Just a word of advice, changing the CSC to your country will reset the phone.
     
  20. phlojo

    phlojo Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    105
    Joined:
    Jul 12, 2010

    Jul 12, 2010
    105
    5
    36
    IT
    Romania
    I appreciate the tip. Does that mean that if you apply an update (via Odin) with the same CSC the phone will not be reset? Is that what makes the difference between everything being erased and not?
     
  21. Yatezy

    Yatezy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    592
    Joined:
    Sep 10, 2012

    Sep 10, 2012
    592
    254
    113
    Honestly, ive no idea. Sorry! Ive used Odin twice to update and neither time my phone got wiped but on one occasion i did need to change my CSC to my own country which then wiped the phone completely.

    Ive no idea why i needed to change the CSC from what it was, ive had a look but cant find the reason why i did it.
     

Share This Page

Loading...