1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Stock or Sense?

Discussion in 'Android Devices' started by chriscrasto, Jun 8, 2010.

  1. chriscrasto

    chriscrasto Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    57
    Joined:
    May 6, 2010

    May 6, 2010
    57
    16
    18
    Houston, TX
    Hey guys. I've been debating turning off sense and using stock android interface. Pros, cons of switching off sense?

    (I could care less about friend stream or stocks FYI)
     

    Advertisement

  2. MisterB

    MisterB Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    160
    Joined:
    Dec 25, 2009

    Dec 25, 2009
    160
    18
    38
    Android without sense is like Volkswagen. Android with sense is more like an Audi. Much more refined. Both are good. Just a matter of preference.
     
    ekt8750 likes this.
  3. sfasu77

    sfasu77 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    10
    0
    15
  4. sagedil

    sagedil Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    796
    Joined:
    May 1, 2010

    May 1, 2010
    796
    178
    93
    Laid off....sigh
    Raleigh, NC
    Yeah, whatever you like, no real performance difference if that is what you are asking. I turned sense off, hated it, put sense back on 15 minutes later. But that is me, try it, decide what you like for yourself.
     
  5. SeriousBlack25

    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    72
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    72
    6
    36
    Hewlett Packard
    Houston, Texas
    I rather use Helix launcher b/c I'm always holding this phone in Landscape..like I am right now :D
     
  6. chriscrasto

    chriscrasto Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    57
    Joined:
    May 6, 2010

    May 6, 2010
    57
    16
    18
    Houston, TX
    An interesting representation, but not my question. What would I lose/gain?
     
  7. chriscrasto

    chriscrasto Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    57
    Joined:
    May 6, 2010

    May 6, 2010
    57
    16
    18
    Houston, TX
    Shameless bump here. Will I lose my widget and icon locations if I disable and re-enable sense?
     
  8. MisterB

    MisterB Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    160
    Joined:
    Dec 25, 2009

    Dec 25, 2009
    160
    18
    38
    You will lose some refinement.

    Just disable it and see for yourself.
     
  9. nameseer

    nameseer Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    5
    0
    5
    Illinois
    I disabled sense and cannot turn it back one.

    I go to Settings - Applications - Manage Applications - HTC Sense

    The only thing I can click on is "About", "Clear Data" and "Force Stop"
    When I click Force Stop, I am asked if I am sure I want to stop this application (which isn't running, the android user interface is). I click on "yes", go back to Home, and nothing has changed. I do not know what clicking on "Clear Data" will do.

    How do I turn Sense back on?
     
  10. KiLo11

    KiLo11 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    122
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    122
    22
    38
    you must clear defaults from the Launcher app not htc sense app
     
    nameseer likes this.
  11. nameseer

    nameseer Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    5
    0
    5
    Illinois
    Thanks.
     
Tags:

Share This Page

Loading...