1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Stream GPS data

Discussion in 'Android Help' started by davidknibb, Sep 6, 2016.

  1. davidknibb

    davidknibb Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Sep 6, 2016

    Sep 6, 2016
    3
    0
    5
    Male
    I have 2 android phones.
    Machine 1 has a good GPS system - and rarely if ever drops the signal. But it has a small screen and so is not to good for mapping work - especially with my ageing eyesight.
    Machine 2 has a good large screen, but often seems to loose the GPS signal and then takes ages to recover it again.

    So - is there a solution where I use the GPS data from m/c1 and stream it with BT to m/c2 ??
    Any suggestions as to how this can be done please ?

    Ta

    David
     

    Advertisement

  2. svim

    svim Android Expert
    Rank:
     #45
    Points:
    608
    Posts:
    3,748
    Joined:
    Dec 19, 2013

    Dec 19, 2013
    3,748
    2,789
    608
    Illinois
    How about we try to get GPS working on that 2nd phone. Install this 'GPS Status and Toolbox' app from Google Play:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eclipsim.gpsstatus2&hl=en
    In the app's Menu are options for 'Compass calibration', 'Calibrate pitch and roll', and 'Manage A-GPS state'. Do all three to reset that phone's GPS and see if this makes any difference.
     
  3. FilocJD

    FilocJD Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    22
    Joined:
    Mar 5, 2016

    Mar 5, 2016
    22
    18
    38
    Have a look at this resource on sharing device GPS data. Let us know your thoughts and if this seems to be a reliable location to resolve your issue.

    Also, try @svim post response and see how that pans out.
     
    #3 FilocJD, Sep 6, 2016
    Last edited: Sep 6, 2016
  4. davidknibb

    davidknibb Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Sep 6, 2016

    Sep 6, 2016
    3
    0
    5
    Male
    Thanks - yes I have that installed. It works for a while and then goes back to being a pain again.
    Thanks for the help
    David
     
  5. davidknibb

    davidknibb Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Sep 6, 2016

    Sep 6, 2016
    3
    0
    5
    Male
    Thanks Filoc - I'll try that.
    David
     

Share This Page

Loading...