1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Stuck in Bootloop for First Time.. Please Help

Discussion in 'Android Devices' started by Willyg44, Jul 29, 2011.

  1. Willyg44

    Willyg44 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    155
    Joined:
    Aug 3, 2010

    Aug 3, 2010
    155
    13
    38
    So I tried to SBF back to 340 with this file: : VRZ_MB810_2.3.34_1FF_01.zip, and the transfer said it completed in RSD lite (4.8). Then, it kept bootlooping. Tried to get back into clockwork but whenever I do, it just shows a screen that displays this:

    Bootloader
    30.04




    Battery OK
    OK to Program
    Transfer Mode:
    USB



    So what do I do now? I have to try installing the file again? I tried it twice, the first time it didn't work, the second, it did, but it doesn't boot up.

    And a question for future reference, why can't I just put the downloaded SBF file on the sd card, then install it from ROM manager? Do I NEED to use RSD lite in order to SBF? It seems like the same process as flashing roms, which would be a lot easier. Anyway thanks and please help as I have no phone :(
     

    Advertisement

  2. Bowslayer

    Bowslayer Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    237
    Joined:
    Aug 27, 2010

    Aug 27, 2010
    237
    34
    43
    Does RSDlite say "please power up phone manually" or something like that. If so unplug from USB and pull battery and reboot?
     
  3. Willyg44

    Willyg44 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    155
    Joined:
    Aug 3, 2010

    Aug 3, 2010
    155
    13
    38
    Yes it said 100% and to please power up manually. I did about 5 batt pulls so far. Waited 20-30 minutes for 3 of them, no luck.
     
    Bowslayer likes this.
  4. Bowslayer

    Bowslayer Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    237
    Joined:
    Aug 27, 2010

    Aug 27, 2010
    237
    34
    43
    Wipe data and cache frim stock recovery should work
     
    Willyg44 likes this.
  5. Willyg44

    Willyg44 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    155
    Joined:
    Aug 3, 2010

    Aug 3, 2010
    155
    13
    38
    So you mean by pressing power+camera+home? I was under the impression if I wiped data, I would have no OS? If that's not the case I'll try it.
     
  6. xliderider

    xliderider Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,232
    Joined:
    Jan 28, 2010

    Jan 28, 2010
    1,232
    192
    143
    Where Diamond Head Stay
    The only way you will have no OS is if you wipe System. Also, don't wipe the Bootloader, or you will be screwed as well.

    If wiping Data/Cache doesn't work, try sbf'ing again. You are at least able to get into Bootloader, that is a very good thing.

    What you need to be careful of now is not to run your battery down too low, since you can't charge your battery in the state you are in now.
     
    Willyg44 likes this.
  7. Willyg44

    Willyg44 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    155
    Joined:
    Aug 3, 2010

    Aug 3, 2010
    155
    13
    38
    Ok, wiped data/cache and that fixed it.. I feel real stupid, that was way too easy :( Many thanks to both of you though!
     
  8. Willyg44

    Willyg44 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    155
    Joined:
    Aug 3, 2010

    Aug 3, 2010
    155
    13
    38
    Last question.. if I am going to install the 2 updates from the sticky, can I just put them on my SD card and install them from ROM manager? Or do I have to use RSD Lite
     
  9. xliderider

    xliderider Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,232
    Joined:
    Jan 28, 2010

    Jan 28, 2010
    1,232
    192
    143
    Where Diamond Head Stay
    Glad to hear you are ok now. :)

    Though I knew that you would be ok, because you could get into Bootloader. ;)
     
  10. xliderider

    xliderider Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,232
    Joined:
    Jan 28, 2010

    Jan 28, 2010
    1,232
    192
    143
    Where Diamond Head Stay
    Follow ALL directions in the sticky for the rom you are trying to install. Most are installed through Clockwork Mod applied as "Select Zip File from SD Card".
     
  11. Willyg44

    Willyg44 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    155
    Joined:
    Aug 3, 2010

    Aug 3, 2010
    155
    13
    38
    K will do!
     
  12. cougar214

    cougar214 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,423
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    1,423
    157
    143
    They do now have a 2.3.340 sbf file that can be flashed like any other zip in clockwork. You need to have the team black hat app to get it though.
     

Share This Page

Loading...