1. Check out our companion app, Forums for Android! Download from Google Play

Root stuck in fastboot(blue screen)

Discussion in 'Android Devices' started by nyrkid21, Nov 14, 2010.

  1. nyrkid21

    nyrkid21 Member
    Thread Starter
    5

    Nov 14, 2010
    6
    0
    5
    Hey can anyone help me out. My phone is stuck in fastboot mode with the blue screen after i tried to root it and install velocity. Can i have some advice on how to fix it? Thanks
    [​IMG]
     

    Advertisement

  2. innate024

    innate024 Well-Known Member
    18

    Sep 29, 2010
    52
    11
    18
    OREGON
  3. nyrkid21

    nyrkid21 Member
    Thread Starter
    5

    Nov 14, 2010
    6
    0
    5
    i downloaded the android_sdk_ally file but then i dont get what to do from there with the commands and stuff
     
  4. innate024

    innate024 Well-Known Member
    18

    Sep 29, 2010
    52
    11
    18
    OREGON
    Ok - did you download the files to your C:/ drive?

    If so..plug the phone into your PC and connect.
    Open the cmd prompt on your PC (search for it if you need to).
    Once cmd prompt is open, type: cd c:\android\sdk\tools
    Type: fastboot reboot

    Your phone will reboot and if you installed the ROM correctly, it will load up just fine. Open up your ROM manager and re-flash the recovery and you should have no problems. Post back if you still have issues.
     
  5. nyrkid21

    nyrkid21 Member
    Thread Starter
    5

    Nov 14, 2010
    6
    0
    5
    Yeah i downloaded it to my C:/ drive and typed everything in. It rebooted but went back to the blue screen again.
     
  6. innate024

    innate024 Well-Known Member
    18

    Sep 29, 2010
    52
    11
    18
    OREGON
  7. nyrkid21

    nyrkid21 Member
    Thread Starter
    5

    Nov 14, 2010
    6
    0
    5
    I got to the Android system recovery but then what do i do from there
     
  8. innate024

    innate024 Well-Known Member
    18

    Sep 29, 2010
    52
    11
    18
    OREGON
    Once you are in the recovery, you need to do a wipe the data (factory reset), wipe the cache and dalvik cache as well. Then try re-installing your ROM.
     
  9. nyrkid21

    nyrkid21 Member
    Thread Starter
    5

    Nov 14, 2010
    6
    0
    5
    I fixed it thank you for the help
     
  10. innate024

    innate024 Well-Known Member
    18

    Sep 29, 2010
    52
    11
    18
    OREGON
    No problem - I'm glad you got it to work.
     
  11. rogueally

    rogueally Well-Known Member
    58

    Oct 20, 2010
    151
    24
    58
    I have the same problem...can i use apple script to type the commands?(i have a mbp)
     
  12. rogueally

    rogueally Well-Known Member
    58

    Oct 20, 2010
    151
    24
    58
    okay now it wont do anything past the LG logo.....lol im tryin....its fun tryin ti figure this stuff out!
     
  13. death2all110

    death2all110 Well-Known Member
    313

    Jun 25, 2010
    1,996
    1,210
    313
    Male
    Systems Administrator Windows/Unix
    Illinois, US
    Stuck at the lg logo?
    you've got yourself a fancy little paperweight with a keyboard.
     
  14. androidALLYbusted

    androidALLYbusted New Member
    5

    Nov 29, 2010
    4
    0
    5
    I too flashed velocity .03 and had major problems... prolly bc i did it wrong. but at this point i have gone into clockwokmod recovery and wiped everything out. when i "reboot system now" after the LG screen, the blue screen comes up saying "fastboot mode started. i have no idea what to do. I plugged my phone into my comp to download other zips to upload but i cannot connect to my pc. please help! thanks
     
  15. Goonie21

    Goonie21 Well-Known Member
    63

    Jul 13, 2010
    177
    42
    63
    Mac tech support
    Memphis
    In clockwork there should be a mount usb option somewhere been awhile since I have used clockwork.


    update: found this in online. hope it helps


    in clockwork recovery you will have
    -reboot system now
    -apply sdcard:update.zip
    -wipe data/ factory reset
    -wipe cache partition
    -install zip from sdcard
    -nandroid
    -partition menu
    - advanced

    Partition menu gives you thes options:
    mount/data
    unmount/ cache
    mount/ sdcard
    format system'format data
    format cache
    format boot
    mount USB storage
     
    rogueally likes this.
  16. androidALLYbusted

    androidALLYbusted New Member
    5

    Nov 29, 2010
    4
    0
    5
    yes you are correct in regard to there being a "mount USB storage" this however does not prompt the computer (windows 7) to recognize the phone.
     
  17. Goonie21

    Goonie21 Well-Known Member
    63

    Jul 13, 2010
    177
    42
    63
    Mac tech support
    Memphis
    you don't have option under removable devices in computer
     
  18. androidALLYbusted

    androidALLYbusted New Member
    5

    Nov 29, 2010
    4
    0
    5
  19. rogueally

    rogueally Well-Known Member
    58

    Oct 20, 2010
    151
    24
    58

    Its fine now...I just took the battery out. It gets stuck at the lg logo if i do reboot in to recovery in rom manager. I will be trying it again now. Fingers crossed!
     
  20. rogueally

    rogueally Well-Known Member
    58

    Oct 20, 2010
    151
    24
    58

    trying this now!
     
  21. androidALLYbusted

    androidALLYbusted New Member
    5

    Nov 29, 2010
    4
    0
    5
    This did not work for me. still having the same problem. ANYONE HAVE ANY IDEAS? Or seen this before?!
     
  22. rogueally

    rogueally Well-Known Member
    58

    Oct 20, 2010
    151
    24
    58


    I cant get it to work my phone seems to like the fastboot screen...R.I.P. Lg Ally...I have moved on to a D1....Good luck to the rest of you!
     
  23. azuma73

    azuma73 Well-Known Member
    63

    Dec 19, 2010
    339
    25
    63
    Forklift Operator, Chef
    Chambersburg, Pa.
    I had the exact issue w my ally. pc wouldn't recognize phone, bluescreen of death. I've accepted defeat. Verizon was merciful and New replacement on the way!
     
  24. bnitty

    bnitty Well-Known Member
    38

    Dec 15, 2010
    242
    17
    38
    Wichita/Lawrence, Kansas
    all you needed to do was go to ROM manager then "fix permissions"
     
Tags:

Share This Page

Loading...