1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Stupid gmail sync question

Discussion in 'Android Devices' started by thumperyz69, Oct 23, 2010.

  1. thumperyz69

    thumperyz69 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
     #687
    Points:
    36
    Posts:
    109
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    109
    3
    36
    Very simple.....I add a contact on my EVO and it does not show up when I log into my gmail account online from my PC. I even logged out of my accoutn on-line - no go. What the heck am I doing wrong???

    I checked my phone and under the Synch settings the contacts and Gmail is checked....hmmm :thinking:

    getting to load a ROM for the first time and I noticed this....
     

    Advertisement

  2. thumperyz69

    thumperyz69 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
     #687
    Points:
    36
    Posts:
    109
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    109
    3
    36
    Can someone try an experiment???

    From your phone add a contact with a name and an e-mail address. Now from your PC got to gmail , go to contacts does this newly added contact show up.

    thanks
     
  3. jamesdean

    jamesdean Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    633
    Joined:
    Nov 14, 2009

    Nov 14, 2009
    633
    80
    78
    Works fine for me.
     
  4. thumperyz69

    thumperyz69 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
     #687
    Points:
    36
    Posts:
    109
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    109
    3
    36

    Rats....so what the he!! am I doing wrong??? :thinking:
     
  5. jamesdean

    jamesdean Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    633
    Joined:
    Nov 14, 2009

    Nov 14, 2009
    633
    80
    78
    Try settings>applications>manage applications>gmail>clear data and clear cache.
     
  6. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
    When adding a contact on the phone it asks phone or google. Are you positive you are adding as google?
     
    jamesdean and thumperyz69 like this.
  7. thumperyz69

    thumperyz69 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
     #687
    Points:
    36
    Posts:
    109
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    109
    3
    36
    Thanks Mr. Ed you are right on. OK...so is there anyway to convert a contact to "google" type???

    Thanks
     
  8. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
    if i remember correctly you need to delete and re add it if it is only one. other wise you can export multiples from the menu setting in "people" to the sd card....and then import them into google contacts on the desktop ...then sync
     
Tags:

Share This Page

Loading...