1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support stupid question

Discussion in 'Android Devices' started by Leodoc, Sep 16, 2011.

  1. Leodoc

    Leodoc Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    71
    Joined:
    Apr 30, 2010

    Apr 30, 2010
    71
    20
    18
    See the name?
    Michigan
    this is a horrid question but for the life of me i can't find it in the manual and i am getting frustrated....


    how do i change the icons on the bottom of the screen? contacts and phone are redundant in my opinion....how do i switch one of them out for somethign else?
     

    Advertisement

  2. zd84

    zd84 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 16, 2011

    Sep 16, 2011
    1
    3
    6
    This frustrated me too. This post helped:
    androidforums.com/samsung-galaxy-s2/335847-tips-n-tricks-thread.html#post2686420
     
  3. Drop Knowledge

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Aug 31, 2011

    Aug 31, 2011
    52
    2
    16
    Technical Advisor
    Baltimore, MD
    Was wondering this as well after playing w/ the phone in the Sprint store this morning. Thanks for the link.
     
  4. jason81

    jason81 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    147
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Nov 16, 2009
    147
    21
    38
    I scanned that whole thread and did not see the answer. Someone please tell me how to change the functions of the shortcuts at the bottom of the home screen.
     
  5. cds0699

    cds0699 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,545
    Joined:
    May 22, 2010

    May 22, 2010
    1,545
    347
    163
    Shenandoah Jct WV
    1) Click on the app drawer
    2) Press the menu capacitive button
    3) Press edit
    4) Find the icon you want in your dock, press and hold as you drag it over the icon you wish to replace (in the dock).
    5) Press the back capacitive button
     
  6. pappabacon

    pappabacon Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    165
    Joined:
    Sep 11, 2011

    Sep 11, 2011
    165
    16
    58
    Southern California
    That isn't a feature that's available on all phones, is it? I remember being annoyed that I couldn't change the dock icons on my Thunderbolt.
     
  7. cds0699

    cds0699 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,545
    Joined:
    May 22, 2010

    May 22, 2010
    1,545
    347
    163
    Shenandoah Jct WV
    It's not on all phones, it much depends on the UI and such. This is one of the features of Touchwiz 4.0.... cuz you couldn't do this on Touchwiz 3.0.
     
    pappabacon likes this.
  8. jason81

    jason81 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    147
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Nov 16, 2009
    147
    21
    38

    Thank you so much .... very helpful
     
  9. cds0699

    cds0699 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,545
    Joined:
    May 22, 2010

    May 22, 2010
    1,545
    347
    163
    Shenandoah Jct WV
    No problem :)
     
  10. Wolfedude88

    Wolfedude88 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,756
    Joined:
    Jan 3, 2010

    Jan 3, 2010
    2,756
    554
    313
    Male
    Jr. I.T. Support Tech @ Amazon
    Plainfield, Indiana
    I thought I could do that on my Fascinate though.
     
  11. cds0699

    cds0699 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,545
    Joined:
    May 22, 2010

    May 22, 2010
    1,545
    347
    163
    Shenandoah Jct WV

    I could be wrong, but i couldnt do it on my epic 4g running touchwiz 3.0
     
  12. Sycobob

    Sycobob Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    113
    Joined:
    Aug 7, 2011

    Aug 7, 2011
    113
    22
    38
    Physicist
    Tallahassee, FL
    I always thought it was a feature of Android itself. Pure Android phones can do it, and if certain UIs can't, it would mean they intentionally removed that feature, which would be ridiculous.
     
  13. Wolfedude88

    Wolfedude88 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,756
    Joined:
    Jan 3, 2010

    Jan 3, 2010
    2,756
    554
    313
    Male
    Jr. I.T. Support Tech @ Amazon
    Plainfield, Indiana
    You might be right, it has been so long since I have had my Fascinate, I truly cannot remember. I just thought I could, but I have slept since then.

    I could just be thinking I could from watching the SG2 videos from a while back.
     
  14. unplugged1

    unplugged1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    612
    Joined:
    Oct 19, 2009

    Oct 19, 2009
    612
    228
    93
    Irvine, CA
    Sir or Madam, you are proof that no question on this forum is stupid. Even after setting these fixed icons, I did a hard reset and had to come back here to find out how to do it again.
     
    cds0699 likes this.
  15. pappabacon

    pappabacon Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    165
    Joined:
    Sep 11, 2011

    Sep 11, 2011
    165
    16
    58
    Southern California
    Cool, thanks. I think this is an awesome feature!
     
  16. cds0699

    cds0699 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,545
    Joined:
    May 22, 2010

    May 22, 2010
    1,545
    347
    163
    Shenandoah Jct WV
    Agreed. No question is stupid.
     
  17. NewShockerGuy

    NewShockerGuy Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    104
    Joined:
    Dec 17, 2009

    Dec 17, 2009
    104
    2
    36
    IT
    I just tried this... when i hit the menu button and then edit i can edit the actual pages rather than the bottom bar...

    If I try and follow the directions above on clicking on the menu bar at the bottom I activate what ever program is there.. IE: phone, contacts, messages..etc.

    Thanks,
    -Nigel
     
  18. cds0699

    cds0699 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,545
    Joined:
    May 22, 2010

    May 22, 2010
    1,545
    347
    163
    Shenandoah Jct WV
    When you're on your home screen, press the blue icon that says "applications" first (lower right hand corner), and go into your app drawer. Then when you're in the app drawer, press the "menu" capacitive button. Then select edit there. At that point you can page through and find apps that you want in your dock, press and hold the icon, then drag it over top of the icon in the dock you wish to replace it with. Once the icon is in place, press the "back" capacitive button.

    The applications icon in the dock cannot be replaced, it will always be there, the other 3 icons (phone, contacts, and messaging) can be replaced though.
     
  19. NewShockerGuy

    NewShockerGuy Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    104
    Joined:
    Dec 17, 2009

    Dec 17, 2009
    104
    2
    36
    IT
    Excellent!

    Thank you.

    I am a long running sense guy so this is almost like a completely new experience for me..lol!

    -Nigel
     
  20. cds0699

    cds0699 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,545
    Joined:
    May 22, 2010

    May 22, 2010
    1,545
    347
    163
    Shenandoah Jct WV
    You're welcome, I can totally understand the differences in the UI's.
     

Share This Page

Loading...