1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root SU binary

Discussion in 'Android Devices' started by Dazza, Oct 6, 2011.

  1. Dazza

    Dazza Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    Oct 27, 2010

    Oct 27, 2010
    94
    2
    16
    Hi.
    Today my Super User updated itself on my rooted desire. This is the first time that SU has done anything since I rooted my device months ago. Now it's saying "su binary outdated" and tap to update.
    When I do, it says current version is 2.3.1-ef. Then it goes through a couple of things successfully the says "Gaining root access.....fail!"
    Any ideas what this is and why it won't update?

    Cheers
    Daz
     

    Advertisement

  2. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    it doesnt update itself its a manual update
    uninstall the update and this should be posted into the root section
     
  3. Dazza

    Dazza Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    Oct 27, 2010

    Oct 27, 2010
    94
    2
    16
    Ok. Sorry.
     
  4. micktee28

    micktee28 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    55
    Joined:
    Sep 5, 2010

    Sep 5, 2010
    55
    8
    16
    Go here Superuser and download su-3.0.2-efgh-signed.zip its just before the comments on that page and then install that via recovery. That's how I managed to update the binary.
     
    Dampjorgers and madrover like this.
  5. madrover

    madrover Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Oct 6, 2011

    Oct 6, 2011
    1
    0
    5
    Finally!! :eek::eek: I've been looking everywhere for this! THANK YOU! :D
     
  6. LBPHeretic

    LBPHeretic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,368
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    2,368
    507
    213
    Senior Software Engineer
    Wilmington, Delaware
    This morning I opened the Android Market on my old Sprint HTC Hero for the first time in a while and SuperUser updated itself automatically. It was not even in the My Apps list because it came with the ROM I use and it had no check box to prevent the automatic update like some other apps do.

    After it updated itself, it told me the SU binary was out of date, so I updated that and all seems well. I was just surprised that SuperUser automatically updated itself given that I never installed it from the Android Market in the first place because it came with the ROM.
     
  7. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    hmm very odd, mine came up and told me there was an update but it said "manual" as there had been changes to it
     
  8. adskankster

    adskankster Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    142
    Joined:
    Aug 25, 2011

    Aug 25, 2011
    142
    21
    38
    IT
    Sheffield
    I always thought that manual update is due to changes in permissions? If the changes were introduced at 3.0 and that's what version was in LBPHeretic's ROM, then there would be no new permissions change so no forced manual update?
     
  9. LBPHeretic

    LBPHeretic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,368
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    2,368
    507
    213
    Senior Software Engineer
    Wilmington, Delaware
    For what it is worth, I had an older version of SuperUser. It was not version 3.0 of SuperUser.

    I did not mind it updating as I had heard it saw a major overhaul, but it was sort of weird that it gave me no choice to prevent it with the check box. I guess it just assumed automatic update because it was not in the My Apps list before and perhaps the permissions did not change. I have searched around a bit and see that others had their SuperUser automatically update too as seen here: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=18177410 .
     
  10. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    i was not on 3 so maybe thats why
     
  11. adskankster

    adskankster Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    142
    Joined:
    Aug 25, 2011

    Aug 25, 2011
    142
    21
    38
    IT
    Sheffield
    I'm on 2.3.6.3 and have a manual update indicated. I did think that was the latest before 3.0 (though I wouldn't have put money on it), but maybe not.

    When I open it up it says it's up to date, which is interesting.
     
  12. swieder

    swieder Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    6
    Joined:
    Oct 4, 2011

    Oct 4, 2011
    6
    1
    26
    Can someone send me or point me to su-3.0.2-efgh-signed.zip file? I tried to use 3.0.4 and it totally failed.

    thanks,

    Never mind I found the SU stockpile at http://goo-inside.me/superuser/
     
Tags:

Share This Page

Loading...