1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Suddenly phone is unrecognized by windows 7

Discussion in 'Android Devices' started by Lezedword, Jan 15, 2014.

  1. Lezedword

    Lezedword Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jan 15, 2014

    Jan 15, 2014
    2
    0
    5
    I am using the LG Optimus Elite from Virgin Mobile. When connected via usb, my phone is suddenly unrecognized by windows 7 64-bit. The phone shows up as an unrecognized device. Oddly though, the phone would detect a connection (asking whether I wanted to charge or use mass storage) but after a week or two of this issue the phone also stopped showing that it was even connected via usb. The phone simply just charges now while plugged in.

    Here are some things I've tried:
    -Restarting the phone and computer (removing battery also)
    -Restarting the computer but plugging in the phone while the computer is shutdown
    -Swapped to different usb ports
    -I've tried to connect with my wife's Optimus Elite with the same result
    -Re-installed drivers for the phone
    -Banged my head against the wall (didn't help)

    If anyone knows how to fix this issue, I would GREATLY appreciate any and all help. Thank you :D
     

    Advertisement

  2. kwknott

    kwknott Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,520
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    1,520
    729
    253
    Have you tried different usb cable? I've had this happen and it was cable
     
  3. Lezedword

    Lezedword Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jan 15, 2014

    Jan 15, 2014
    2
    0
    5
    Son of a bitch it worked. Why would a cable suddenly stop working after working for months?
     
  4. kwknott

    kwknott Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,520
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    1,520
    729
    253
    Good question... When it happened to me I was transferring files and it was working fine. Next thing I know it stopped. I messed with it for a bit before trying another cable and that fixed it
     

Share This Page

Loading...