1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Superuser Permission

Discussion in 'Android Devices' started by bakili, Oct 8, 2010.

  1. bakili

    bakili Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Sep 30, 2010

    Sep 30, 2010
    54
    6
    16
    Hi guys,
    I did rooted my Desire few weeks ago, after i did apply 2.2 update, now i believe my HTC is unrooted again, which i am happy with.
    This question probably been asked 100 times, but still cant find answer to it -how to remove Superuser permission app from menu without rooting phone again?

    Thanks
     

    Advertisement

  2. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,305
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    Can't.

    Well not without wiping your phone with an ruu
     
  3. Jammy

    Jammy Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    972
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    972
    174
    113
    United Kingdom
    Check out Launcher Pro.

    You can hide apps from the app drawer using it. If you like the Sense widgets, you may be out of luck though :(
     
  4. bakili

    bakili Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Sep 30, 2010

    Sep 30, 2010
    54
    6
    16
    Shame :(
    My phone is O2 phone, downloaded RUU for o2 - it does not work, app starts and after couple min i get error code.

    To run RUU do i need to root phone again?

    Does rooting effects performance of the phone?
     
  5. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,305
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    Rooting itself doesn't affect performance. Some custom roms can be overclocked to run a fair bit faster.

    Your phone has to be connected in fastboot screen for ruu.

    Actually not sure if it has to be, but its better imo
     
  6. Jammy

    Jammy Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    972
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    972
    174
    113
    United Kingdom
    If you use a vanilla ROM, you will get faster performance than if you use a Sense ROM too.

    You can also take advantage of certain apps to improve the performance of your phone, both in speed and battery, such as SetCPU.
     
  7. bakili

    bakili Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Sep 30, 2010

    Sep 30, 2010
    54
    6
    16
    if i do in fastboot mode i get error140
     
  8. bakili

    bakili Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Sep 30, 2010

    Sep 30, 2010
    54
    6
    16
    got it now, i downloaded RUU_Bravo_O2_UK_1.20.207.1_Radio_32.36.00.28U_4.06.00.02_2_release_124865

    software number on my phone is 2.14.207.1 is it the reason why i get error?
     
  9. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,305
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    Yes, you're trying to downgrade to 2.1 eclair from 2.2 froyo.

    You need this:

    Shipped ROMs
     
Tags:

Share This Page

Loading...