1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Switch on tethering OR mobile hotspot -> mobile network dies

Discussion in 'Android Devices' started by Zyklotrop, Sep 21, 2010.

  1. Zyklotrop

    Zyklotrop Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 20, 2010

    Sep 20, 2010
    4
    0
    25
    Android Version: 2.2 T-Mobile branded
    Network: Base - a brand of e-plus, Germany
    Taskiller Used: None
    Issue: Switch on tethering OR mobile hotspot ->mobile network dies

    ---- Resolved - see replies below -----


    I've installed Froyo on a T-Mobile branded Desire. After the update, turning on USB tethering leads to immediate loss of mobile network - it just turns itself off. Same goes for the mobile Wifi hotspot: turn on -> for 2 seconds, it's working -> mobile network drops off. Moving into airplane mode and back brings back the network, but tethering is a goner. With 2.1, USB tethering had worked.

    I'm on Base, a brand of e-plus. I've talked to their customer services, they say Base absolutely supports tethering.

    Any ideas?
     

    Advertisement

  2. ThEGr33k

    ThEGr33k Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    114
    Joined:
    Sep 2, 2010

    Sep 2, 2010
    114
    6
    36
    Could be that T-mobile dont allow it... though id expect that they would have done a more fundamental removal if that was the case? Might be worth phoning and asking if they meant it to be locked down?
     
  3. Zyklotrop

    Zyklotrop Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 20, 2010

    Sep 20, 2010
    4
    0
    25
    Tried a different SIM card from another carrier (O2) -- works, no problem. So it seems it is indeed a thing with BASE rather than with Android.or the T-Mobile branding. Will check with their customer support again tomorrow.
     
  4. Zyklotrop

    Zyklotrop Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 20, 2010

    Sep 20, 2010
    4
    0
    25
    Short of other ideas, did a factory reset. And behold - it works. Just don't ask me why.
     
Tags:

Share This Page

Loading...