1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Switching back and forth between Droid Eris and DInc on one Verizon line?

Discussion in 'Android Devices' started by phositadc, May 27, 2010.

  1. phositadc

    phositadc Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    200
    Joined:
    Mar 18, 2010

    Mar 18, 2010
    200
    42
    43
    I have two Android phones for Verizon, and I want to switch back and forth between them periodically for a few days. I know I can activate by doing *228 option 1, or by going through Verizon Online.

    My question is this. Say I've been using my DInc for awhile and I have it set up with my Gmail account, my Exchange account, etc. Then I activate the Droid Eris for a few hours or days, which is setup with a different Gmail account, etc. Then I want to re-activate the DInc. Will I have to re-setup any of my accounts on the DInc when I reactivate it, or will it it simply pick up where it left off and have all of my old accounts, settings etc.?

    In other words, will I have to do a hard reset each time I re-activate the phone? Or can I seamlessly switch back and forth between the 2 phones with little or no hassle?

    And in case anybody is wondering, the reason I need to do this is because I bought an Eris for my wife, but I want to test it for a day or two before she starts using it so I can make sure it works properly and/or fix any bugs before I give it to her (she is not very adept at dealing with buggy phones).

    Thanks for any advice.
     

    Advertisement

  2. necosino

    necosino Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,962
    Joined:
    Apr 14, 2010

    Apr 14, 2010
    1,962
    338
    163
    Accountant and semi-pro poker player
    Upstate NY
    No, no hard resets. Just sign into my verizon on your computer, and go to "activate my phone" and put in the phone you want's API (i think that's what it's called, it's under the battery).

    Alternatively, just dial *228 of the phone you want to use, and it will activate that one. But make sure your other phone is OFF when you do this.
     
  3. gruss

    gruss Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,411
    Joined:
    Feb 16, 2010

    Feb 16, 2010
    1,411
    116
    163
    IT
    Toledoish
    You'll be fine, I recently activated my BB then went back to the dinc and as soon as it was active everything synced fine with no intervention from me. going to an Eris would be even easier as the plans are identical and you could just to a *228 1 or 3 "on the fly".
     
  4. phositadc

    phositadc Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    200
    Joined:
    Mar 18, 2010

    Mar 18, 2010
    200
    42
    43
    Awesome, thanks for the info.
     
  5. Buenos

    Buenos Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Nov 11, 2009

    Nov 11, 2009
    10
    1
    16
    just have both phones off, turn on the one you want to activate.
    *228 option 3
    put in phone number
    put in last 4 of social

    all good....
     

Share This Page

Loading...