1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General swype question

Discussion in 'Android Devices' started by fhsfish, Jun 18, 2010.

  1. fhsfish

    fhsfish Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Apr 13, 2010

    Apr 13, 2010
    35
    2
    16
    i upgraded to the new beta of swype and since then have found one minor issue. when i try to loop on a letter to do a double letter like the t in the word letter, i have difficulty doing so. I have to make a very large loop that only crosses over the letter, rather than looping on top of it like i used to be able to do. i'm not sure if this is just something to do with a setting that got changed or if it is a bigger issue so any help is appreciated.
    I know you guys are quick to reply so thanks in advance.
     

    Advertisement

  2. mc48

    mc48 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    480
    Joined:
    Jan 17, 2010

    Jan 17, 2010
    480
    36
    43
    so. east, usa
    i just got the newest beta so haven't had much time to put it thru it's paces yet. Have you tried messing with the speed/accuracy settings?
     
  3. Toolanddiemaker

    Toolanddiemaker Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    149
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    149
    20
    38
    I think you might know.
    Michigan
    I have noticed this too, but I didn't know if it was just because I have hugh sausage fingers.:D I have just been doing more than one loop on the letter, it helped.
     
  4. Podivin

    Podivin Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,679
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    3,679
    881
    213
    Jacksonville, Fl
    I just kind of 'squiggle' on the letter, which works OK.
     
  5. Neera

    Neera Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    192
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    192
    43
    43
    Female
    IL
    Yeah the "squiggle" technique works for me, too.
    For me I have noticed that when I double tap on a word to correct it, the word correction window doesn't pop up.
    I have to press the Swype key to make it come up or just re-swype the word.
    Oh and when I do insert the right word, the cursor is not in the right place for the next Swype. ><

    Anyone else have this, too or did I screw up a setting somewhere?
     
  6. fhsfish

    fhsfish Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Apr 13, 2010

    Apr 13, 2010
    35
    2
    16
    i haven't had a chance to mess around much with the settings yet. i'm gonna work with them some and see what i can figure out that way.

    haha maker you aren't the only one with those sausage fingers. i thought swype wouldn't work for me at first because of it lol

    and i've tried the squiggle technique previous, but it just feels weird to me and before this version it wasn't as effective for me. haven't tried it much since the update though
     
  7. Jmtegra

    Jmtegra Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    338
    Joined:
    Feb 28, 2010

    Feb 28, 2010
    338
    12
    58
    Pensacola, FL
    Thats exactly what i do or just simply move my finger up and down on the letter im trying to use.
     
  8. Jmtegra

    Jmtegra Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    338
    Joined:
    Feb 28, 2010

    Feb 28, 2010
    338
    12
    58
    Pensacola, FL
    Where's the apk for the newest swype plz help a brotha out CD
     
  9. jpzsports

    jpzsports Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    148
    Joined:
    Dec 30, 2009

    Dec 30, 2009
    148
    7
    36

    Reboot your phone. It'll fix that bug and the double loop will be working again.
     
  10. xx_bishop_xx

    xx_bishop_xx Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    1,311
    173
    163
    Texas
    You have to sign up for the beta, then you can download the installer. I got mine within minutes of registering.

    Swype | Text Input for Screens
     
    Jmtegra likes this.
  11. xAusTiN

    xAusTiN Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    224
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    224
    14
    38
    Cleveland, Ohio
    Try going into settings and where it says Speed vs. Accuracy, just put the bar more towards accuracy.
     
  12. thenestor

    thenestor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    1,038
    Joined:
    Dec 27, 2009

    Dec 27, 2009
    1,038
    316
    173
    Male
    I make webs.
    Orange, California
    For my own issues while typing, it helped to move it toward speed. So I definitely agree that you should all try messing with this setting until out works for you.
     
  13. Jmtegra

    Jmtegra Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    338
    Joined:
    Feb 28, 2010

    Feb 28, 2010
    338
    12
    58
    Pensacola, FL
    Thanks! Worked in a matter of minutes.
     
  14. xx_bishop_xx

    xx_bishop_xx Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    1,311
    173
    163
    Texas
    Nice. Glad to hear it.
     
  15. alprazolam

    alprazolam Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,722
    Joined:
    Dec 31, 2009

    Dec 31, 2009
    1,722
    194
    143
    This new beta sucks for me! I want to go back to my old version, because the swype trail doesn't keep up with my finger speed and the letters don't loop well. All of this worked VERY well in the last version. I'll try messing around with settings as well.
     

Share This Page

Loading...