1. Check out our companion app, Forums for Android! Download from Google Play

Root [T-Mobile] Froze at boot after successful restore

Discussion in 'Android Devices' started by savtattoo, Oct 17, 2013.

  1. savtattoo

    savtattoo Well-Known Member
    Thread Starter
    43

    Jun 29, 2012
    172
    37
    43
    tattoo artist
    Las Vegas, Nevada
    Hoping someone has a suggestion.
    I recently flashed a rom and noticed my internal memory was damn near full even after doing a full wipe prior to the rom flash.
    So I decided to format data from recovery which successfully emptied the internal, I then restored my OG rooted backup. That went perfect, it booted normally after the restore, but after the initial reboot it gets stuck on the next reboot. ...everytime.
    I've redone this 4 or 5 times with the same outcome.
    Suggestions please
     

    Advertisement

  2. jtw1216

    jtw1216 Well-Known Member
    163

    Mar 18, 2012
    1,052
    155
    163
    Male
    Chef
    Garland, TX

    If it were me, I would back up the apps I wanna keep. Then reinstall the rom fresh & restore the backed up apps. Sounds like something is wrong with the backup you have now
     
    savtattoo, mike28 and xXchrizhurtyXx like this.
  3. xXchrizhurtyXx

    xXchrizhurtyXx Well-Known Member
    88

    Mar 7, 2012
    487
    216
    88
    School
    Bronx NY
    Exactly what I would do.
     
    savtattoo and mike28 like this.
  4. savtattoo

    savtattoo Well-Known Member
    Thread Starter
    43

    Jun 29, 2012
    172
    37
    43
    tattoo artist
    Las Vegas, Nevada
    Thats what I thought initially too, but I've tried 2 different backups & 2 other ROMS.....same result on all. It'll boot after the install but after that the next reboot gets stuck on the Samsung splash screen or boot animation depending on which one I've tried to install (B.U. or ROM
     
    xXchrizhurtyXx likes this.
  5. xXchrizhurtyXx

    xXchrizhurtyXx Well-Known Member
    88

    Mar 7, 2012
    487
    216
    88
    School
    Bronx NY
    Try flashing a different kernel.
     
    savtattoo likes this.
  6. danyvw

    danyvw Well-Known Member
    93

    Dec 1, 2010
    685
    208
    93
    USA
    Had the same problem after factory reset via TWRP. Any backup worked but at second reboot got stuck on the Samsung splash screen. The only way I could solve the problem was flashing stock firmware via Odin, rooting again then installed TWRP, tried the restore again and the phone rebooted as usual. Weird right?
     
    savtattoo likes this.
  7. savtattoo

    savtattoo Well-Known Member
    Thread Starter
    43

    Jun 29, 2012
    172
    37
    43
    tattoo artist
    Las Vegas, Nevada
    Yup, had to do that.... was trying anything to avoid doing that. Actually glad now, my phone is fast as hell. Didn't even realize it had slowed down any but it's noticeably faster.... it worked out for the best. Thanks for the suggestions everyone
     
    danyvw likes this.
  8. savtattoo

    savtattoo Well-Known Member
    Thread Starter
    43

    Jun 29, 2012
    172
    37
    43
    tattoo artist
    Las Vegas, Nevada
    Btw, I also switched from TWRP to Ouds CWM then reformatted my data when rerooting my phone. I miss TWRP, especially the layout and the speed but its just got a few to many reliability issues.
     

Share This Page

Loading...