1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root T-Mobile LTE unstable?

Discussion in 'Android Devices' started by w20031424, Jul 26, 2013.

  1. w20031424

    w20031424 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Jul 31, 2011

    Jul 31, 2011
    52
    8
    16
    I have Nexus 4 with .33 radio flashed and stock 4.2.2, and I live in downtown Salt Lake City. I got the LTE signal since June but I found out that it's unstable. Basically half of the time only HSPA+ is available, even if I choose the "LTE only" option. When LTE is connected, it's stable for several hours and pretty fast, with 2-3 bars.

    Is this normal? I'm not sure whether it's my phone's problem or because LTE is recently rolled out so TMobile they need some time to tune it.
     

    Advertisement

  2. jmar

    jmar Nexican
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,850
    Joined:
    Sep 27, 2010

    Sep 27, 2010
    4,850
    3,131
    523
    Male
    Sales
    San Jose, CA
    LTE is typically unstable in places in which the LTE rollout isn't complete. I'd wait it out. I had LTE (I live in San Jose, CA) before a lot of people. I advised one my forum buddies to wait it out. A month later he was getting great LTE.

    Your Mileage May Vary (YMMV),

    jmar
     
  3. nyioo7

    nyioo7 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    122
    Joined:
    Oct 27, 2011

    Oct 27, 2011
    122
    27
    43
    Just a quick question. Didn't wanna make new thread just for this. Does the $30 plan with 100 minutes unlimited data have LTE? I tried flashing and it won't show up. I live in Valley area in SoCal.
     
    jmar likes this.
  4. jmar

    jmar Nexican
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,850
    Joined:
    Sep 27, 2010

    Sep 27, 2010
    4,850
    3,131
    523
    Male
    Sales
    San Jose, CA
    Did you complete all the steps in the OP of the LTE thread stickied at the top of this forum. And yes, you can use LTE.
     
  5. w20031424

    w20031424 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Jul 31, 2011

    Jul 31, 2011
    52
    8
    16
    Yes, every single step. The only question is, is it possible that something went wrong with my phone that result this kind of 4G signal on and off, even in the same location?
     
  6. Savage Shadows

    Savage Shadows Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    354
    Joined:
    Jun 22, 2012

    Jun 22, 2012
    354
    140
    68
    Male
    Phoenix, AZ
    Hey, I just moved back to Salt Lake a couple months ago. I didn't know they were planning to roll out LTE here yet. Is the ROM you're using based on 4.2 or 4.3? I personally can't vouch for 4.3 yet, I'm running a version of Paranoid Android from about a month ago.
     
  7. jmar

    jmar Nexican
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,850
    Joined:
    Sep 27, 2010

    Sep 27, 2010
    4,850
    3,131
    523
    Male
    Sales
    San Jose, CA
    It's very likely that LTE isn't fully rolled out in your area. Especially if you did the mod correctly. This has happened to others. My best advice is to wait it out. This may not be what you want to hear, but it is well worth it. Best of luck friend!

    jmar
     
Tags:

Share This Page

Loading...