1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips Take screen shot on android 4.0.4

Discussion in 'Android Devices' started by HSRBNR, Jun 19, 2012.

?

Did you knew this trick?

  1. Yes

    50.0%
  2. No

    50.0%
  1. HSRBNR

    HSRBNR Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    39
    Joined:
    Apr 23, 2012

    Apr 23, 2012
    39
    8
    16
    Maharashtra, India.
    :D
    I thought the screen shot feature was skipped on our devices in ICS update. But I came to know it is possible to take screen shots on our phone.

    Its simple, just hold Volume down and power button simultaneously for about 2 seconds

    For examples see the attachments...
     

    Attached Files:


    Advertisement

    m4murali, malayo and JaneSpau like this.
  2. malayo

    malayo Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    36
    Joined:
    Jul 6, 2012

    Jul 6, 2012
    36
    0
    35
    Male
    didn't know it had to be 2 seconds
    thanks
     
  3. imi51amravati

    imi51amravati Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 3, 2012

    Sep 3, 2012
    1
    0
    5
  4. putra83

    putra83 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 11, 2012

    Sep 11, 2012
    2
    0
    5
    How about note?
     
  5. pvpatel

    pvpatel Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Oct 5, 2012

    Oct 5, 2012
    1
    0
    5
    Hey dude my mobile has not working in screenshot,i tried more n more
    hold volume down n power button
     
  6. dk98classic

    dk98classic Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    4
    0
    25
    Thank you! Works for me! Love my Ion. Just wish it had gorilla glass. Scratch proof my a$$.
     
  7. ramjai2007

    ramjai2007 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    Oct 22, 2012

    Oct 22, 2012
    8
    1
    6
    Male
    India, Tamil Nadu, Chennai
    pvpatel, hold the both(Power & Volume down) buttons simultaneously, not one after another. I too had this difficuly b4. Hope this would help
     
  8. FirebirdStud

    FirebirdStud Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    453
    Joined:
    Sep 19, 2010

    Sep 19, 2010
    453
    9
    56
    Male
    Student
    Minnesota
    Power and volume down are not working for me. ???

    I am unable to take a screenshot.
     
  9. cerfus

    cerfus Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 2, 2012

    Dec 2, 2012
    1
    1
    6
    I have a Samsung I9100 (Galaxy S2) // Android 4.0.4

    For that particular device it's the power button and home button for ~1sec

    You should see an animation and an icon on the notification area that will take you directly to the screenshot you just took.

    Hope this helps.

    cerfus
     
    FirebirdStud likes this.
  10. FirebirdStud

    FirebirdStud Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    453
    Joined:
    Sep 19, 2010

    Sep 19, 2010
    453
    9
    56
    Male
    Student
    Minnesota
    yup, they did change it on us. That was sneaky.
     
  11. JaneenM

    JaneenM Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Nov 2, 2011

    Nov 2, 2011
    9
    2
    6
    Virginia

    Thanks for this! I was going crazy because I upgraded to 4.0.4 and the volume/power button were no longer working. I found you have to hold the power button a certain way - like right in the middle for it to work. Otherwise it brings up the task manager.
     
  12. kirilfogel

    kirilfogel Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 25, 2013

    Jan 25, 2013
    1
    0
    5
  13. sur728

    sur728 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 2, 2013

    Mar 2, 2013
    1
    0
    5
    Thank u boss i ws searching for it..............
    thanx alot
     
  14. shariarkuasa

    shariarkuasa Newbie
    Rank:
     #890
    Points:
    36
    Posts:
    14
    Joined:
    Nov 11, 2009

    Nov 11, 2009
    14
    1
    36
    A Complete guide for how to take screenshot on android getandroidstuff.com/how-to-take-screenshot-on-android/
     
  15. agammal

    agammal Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Apr 26, 2013

    Apr 26, 2013
    1
    0
    5
    Male
    Hello, my first time on a forum so I apologize for any incompetence.

    I have a Samsung Galaxy S2 LTE, android version 4.1.2, model number SGH-I727R
    I just updated to this andriod version, and before the update I had no problem holding the home&power key to take a screenshot.
    Now however, I am not able to take a screenshot/screen capture. I have tried holding the home/power key, home/volume down key, and power/volume down key but nothing works. I have tried short and long durations, as well as pressing one button a microseconds before engaging the other button.

    I really don't feel like doing a factory reset as I just did one less than a week ago. Any help would be much appreciated, as I have already exhausted most help from reading other threads.

    Thanks
     
  16. niravkhichadiya

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Feb 17, 2014

    Feb 17, 2014
    1
    0
    5
    Male
    Social Media Optimizer
    Ahmedabad
    Thank You dude, but i have another question about the 4.0.4 recently i have upgrade my system but kernel version are upgraded so give me advise about how to upgrade my whole system
     

Share This Page

Loading...