1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Terrible WiFi performance after JB update

Discussion in 'Android Devices' started by NaNaNiii, Dec 19, 2012.

  1. NaNaNiii

    NaNaNiii Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Jan 8, 2012

    Jan 8, 2012
    42
    6
    16
    Just got my JellyBean update (HTC_VODA102) but having issues with WiFi. WiFi connected perfectly and hardly ever dropped when the phone was running on ICS. Signal was constantly around 1-2 bars however with jellybean, connection usually drops after less a minute and doesn't reconnected unless you turn WiFi on and off. Best WiFi performance option is checked and power saver is off. Anyone else have this problem? I've also tried a reset but that didn't work
     

    Advertisement

  2. JasonC

    JasonC Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    312
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    312
    38
    43
    Swadlincote, Derbyshire
    I got the update today and the wifi is now unusable because it reboots my router constantly in a loop. I will be calling HTC and Vodafone tomorrow.
     
  3. anoniemouse

    anoniemouse Android Expert
    Rank:
     #156
    Points:
    153
    Posts:
    1,514
    Joined:
    Jul 3, 2010

    Jul 3, 2010
    1,514
    237
    153
    Button Moon
    Try a factory rest as a last resort, be aware that this will erase everything from your phone so back it up first to your pc.
    ES file explorer is good for backing up your apps
     
  4. NaNaNiii

    NaNaNiii Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Jan 8, 2012

    Jan 8, 2012
    42
    6
    16
    Yeah tried Factory Reset but still the same
     
  5. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    31,504
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    31,504
    22,915
    3,118
    Scotland
    You tried any of the usual fixes? Static IP, Changing the wireless channel etc?
     
  6. JasonC

    JasonC Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    312
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    312
    38
    43
    Swadlincote, Derbyshire
    I tried a factory reset with no joy. I spoke to HTC and they told me to clear some cache via the service menu, that didn't work either :( so my phone is going in for repair tomorrow.
    If the update is causing the problem (which I'm pretty sure it is) then no doubt my phone will come back still not working :( if it's not, I'll be swapping it for a Samsung S3.
     
  7. NaNaNiii

    NaNaNiii Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Jan 8, 2012

    Jan 8, 2012
    42
    6
    16
    Changing to static IP did nothing. I'm sitting in the same room as the router and signal doesn't go above 2 bars.
     
  8. JasonC

    JasonC Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    312
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    312
    38
    43
    Swadlincote, Derbyshire
    Well I got my phone back from HTC today and it still doesn't work :( My GF has a One X and it is saying there is a JB update but I'm hesitant to install it as it may also have the same problem. Back onto HTC again then, if not were swapping phones!
     
  9. GuitarG20

    GuitarG20 Clueless Senior Member
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    2,067
    Joined:
    Jun 23, 2012

    Jun 23, 2012
    2,067
    972
    253
    Male
    Texas
    are you sure it's not an issue with your router? does everything else show up fine? keep in mind that computers have much better wifi cards with bigger antennae.
     
  10. JasonC

    JasonC Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    312
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    312
    38
    43
    Swadlincote, Derbyshire
    The router is working perfectly without my phone connected, and up until the latest update the phone has worked perfectly with the the same router too. I have another One X in the house (partners) which I have not updated yet and that works perfectly with the router too!

    My router is quite expensive and I am not changing that just because of a phone update, if they can't fix it I'll have no alternative to change to a different phone, which is a shame as I loved the One X :(
     
  11. JasonC

    JasonC Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    312
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    312
    38
    43
    Swadlincote, Derbyshire
    I have just spoken to HTC again and they said it needs to be sent back for repair again :(

    They said doing updates to the phone is at the discretion of the user so, it's my fault basically!
     
  12. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    31,504
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    31,504
    22,915
    3,118
    Scotland
    What router is it? Have you tried to see if that has updated firmware? I know that's helped folk in the past.
     
  13. JasonC

    JasonC Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    312
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    312
    38
    43
    Swadlincote, Derbyshire
    I have a Draytek Vigor 2850Vn running the latest firmware, this was the first thing I tried as I've heard it fixing some peoples problems in the past too, unfortunately not for me :(

    I am going to update my Gfs One X later and see what happens, if the same happens to her's then I'll know for sure where the problem lies.
     
  14. JasonC

    JasonC Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    312
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    312
    38
    43
    Swadlincote, Derbyshire
    Actually, I just checked the Draytek site and they have released another new firmware yesterday! I'll give that a go first :)
     
  15. JasonC

    JasonC Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    312
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    312
    38
    43
    Swadlincote, Derbyshire
    New router firmware didn't help :(
     
  16. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    31,504
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    31,504
    22,915
    3,118
    Scotland
    :(

    I don't know what else to suggest, sorry. :eek:
     
  17. JasonC

    JasonC Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    312
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    312
    38
    43
    Swadlincote, Derbyshire
    It's ok, I appreciate your help. I just have a feeling that this isn't going to get fixed unless there is another software update, which is annoying as I'm going to have to look for alternatives that are going to cost me, unless I can convince Vodafone to swap both our phones for the One X+ or something for free (like that's going to happen lol).
     
  18. JasonC

    JasonC Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    312
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    312
    38
    43
    Swadlincote, Derbyshire
    Ok, I contacted my router manufacturer today as I thought HTC are not going to solve this unless they do another Android update, of which then I would have to wait for Vodafone..

    Draytek replied and sent me a new firmware version to try, and touch wood, it seems to have fixed the problem, although this is using my GFs One X as mine went back to HTC this morning :(
     
  19. franners

    franners Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    55
    Joined:
    Aug 6, 2009

    Aug 6, 2009
    55
    0
    15
    My router is a BE supplied Thomson TG585 with latest firmware R8277. All other wifi devices fine. One X rarely connects - only after wifi on/off.
     
  20. moroccanmrs

    moroccanmrs Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jan 9, 2013

    Jan 9, 2013
    4
    0
    5
    I have just had my phone returned after 2nd repair and the issue is still there. Htc state they cannot detect any problem. I will be phoning them again tomorrow. I had no issue before the jelly bean update
     
  21. franners

    franners Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    55
    Joined:
    Aug 6, 2009

    Aug 6, 2009
    55
    0
    15
    Static IP has fixed it for me - assigned in router.
     
  22. admob

    admob Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    242
    Joined:
    Aug 6, 2010

    Aug 6, 2010
    242
    13
    38
    this seems to be widespread, nowt to do with the phone, or the router, simply that JB has messed it up, the sooner HTC put out a fix and admit it the better.. the more they pretend everyones phone has mysteriously broken the day they get their update the more chance they lose a possible repeat customer!
     
  23. tobyjuggler

    tobyjuggler Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    183
    Joined:
    Jan 17, 2011

    Jan 17, 2011
    183
    40
    43
    I had a similar problem that occurred immediately after the JB update. My phone would disconnect from my router, but I knew there was nothing wrong with the router itself or even the phone WiFi, because as it disconnected it would immediately connect to the BT Openzone WiFi on the same router and other devices were connecting fine to the normal router connection. I also had major battery problems. A factory reset on the phone has now fixed both issues.
     
  24. franners

    franners Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    55
    Joined:
    Aug 6, 2009

    Aug 6, 2009
    55
    0
    15
    Update a few days later - intermittent fix. Sometimes connects sometimes not. Wifi off/on still fixes it always. Bloody pain.
     
  25. NaNaNiii

    NaNaNiii Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Jan 8, 2012

    Jan 8, 2012
    42
    6
    16
    Factory Reset made no difference what-so-ever :(
     
Tags:

Share This Page

Loading...