1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tethering Tip using Seamonkey

Discussion in 'Metro PCS' started by firenemesis7, Jul 23, 2013.

  1. firenemesis7

    firenemesis7 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    281
    Joined:
    Apr 23, 2012

    Apr 23, 2012
    281
    127
    68
    Male
    Machinist
    Melvindale, Michigan
    If you are having trouble tethering without a tethering plan and are tired of having to switch user agents or can only get mobile websites to load then try this method. So far i have tested this on Mac and Windows and both seem to be working flawless. Download and install the Seamonkey browser. Then open the browser. In the url line type about:config then click the button that says ill be careful i promise. Then in the bar that says search type user. Now find the line that says "general.useragent.compatMode.firefox" click on it to change the toggle from true to false. If everything was done correctly you will now have a fully functioning browser.
    [​IMG]
     

    Advertisement

    Bishop99 likes this.
  2. marcmandat

    marcmandat Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    180
    Joined:
    Apr 5, 2013

    Apr 5, 2013
    180
    18
    38
    It's not working for me
     
  3. kiroshi23

    kiroshi23 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    352
    Joined:
    Oct 21, 2011

    Oct 21, 2011
    352
    31
    43
    Male
    student
    new york
    oky i spent a lot of money on monkeys, what do i now


    na just messing but i do got a question. cant the mother ship know when you tether
     
  4. firenemesis7

    firenemesis7 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    281
    Joined:
    Apr 23, 2012

    Apr 23, 2012
    281
    127
    68
    Male
    Machinist
    Melvindale, Michigan
    Not sure if they can or not but I have been tethering for a good six months now. Also I have never known anyone that has had anything said to them by metro.
     
  5. DirtyDee

    DirtyDee Android Expert
    Rank:
     #95
    Points:
    203
    Posts:
    2,205
    Joined:
    Mar 18, 2013

    Mar 18, 2013
    2,205
    441
    203
    Male
    Janitor/cook I know strange two jobs to have
    Detroit Michigan
    What plan are you on?
     
  6. firenemesis7

    firenemesis7 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    281
    Joined:
    Apr 23, 2012

    Apr 23, 2012
    281
    127
    68
    Male
    Machinist
    Melvindale, Michigan
    I am on the $60 plan
     
  7. DirtyDee

    DirtyDee Android Expert
    Rank:
     #95
    Points:
    203
    Posts:
    2,205
    Joined:
    Mar 18, 2013

    Mar 18, 2013
    2,205
    441
    203
    Male
    Janitor/cook I know strange two jobs to have
    Detroit Michigan
    you got unlimited hotspot bro and allow me to be your first one, I got a warning text in may saying i was in top five percent i would be throttled mind you i was pushing near 30 gb at least
     
  8. firenemesis7

    firenemesis7 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    281
    Joined:
    Apr 23, 2012

    Apr 23, 2012
    281
    127
    68
    Male
    Machinist
    Melvindale, Michigan
    there is no hotspot available on the $60 dollar plan through metro. the only way you can get it is by rooting and using a custom ROM. When you do this you have to use various methods to get internet working properly like the one i posted in this thread.
     
  9. DirtyDee

    DirtyDee Android Expert
    Rank:
     #95
    Points:
    203
    Posts:
    2,205
    Joined:
    Mar 18, 2013

    Mar 18, 2013
    2,205
    441
    203
    Male
    Janitor/cook I know strange two jobs to have
    Detroit Michigan
    Lol no

    Sent from my LG-MS770 using Tapatalk 4 Beta
     
  10. DirtyDee

    DirtyDee Android Expert
    Rank:
     #95
    Points:
    203
    Posts:
    2,205
    Joined:
    Mar 18, 2013

    Mar 18, 2013
    2,205
    441
    203
    Male
    Janitor/cook I know strange two jobs to have
    Detroit Michigan
    On windows for it to work properly yes you must change user agent on Ubuntu it just works. But ask online the reps will tell you. As for rooting and roming not nessary for my phone





     
  11. anubispax

    anubispax Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    149
    Joined:
    Jul 7, 2012

    Jul 7, 2012
    149
    39
    43
    I hotspot my tablets all the time and haven't gotten a warning yet though I don't abuse it. If I wasn't hotspotting I'd be using the same data, but on my phone and not my tablet. In other words I use it as a smartphone replacement and not a home internet replacement. Though there has been a couple times my home internet has gone out from storms and have used it in a pinch on the desktop.
     
  12. new optimus

    new optimus Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    4,205
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    4,205
    1,457
    413
    Jax Fl
    Since the tablet also uses mobile browers the isp doesn't/can't distinguish between phone or tablet.;)

    I would rather not use Mobile isp, as a land line is generally more consistent but in a pinch..:p;):)
     
  13. DirtyDee

    DirtyDee Android Expert
    Rank:
     #95
    Points:
    203
    Posts:
    2,205
    Joined:
    Mar 18, 2013

    Mar 18, 2013
    2,205
    441
    203
    Male
    Janitor/cook I know strange two jobs to have
    Detroit Michigan
    Normally i would agree but metro is so consistant i can even game on it lag free

    Sent from my LG-MS770 using Tapatalk 4 Beta
     
  14. 05TRAILBLAZER

    05TRAILBLAZER Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    Apr 15, 2012

    Apr 15, 2012
    94
    3
    16
    ft worth, tx
    just found out on my s4 the hotspot wont let me tether no more :(
     
  15. DirtyDee

    DirtyDee Android Expert
    Rank:
     #95
    Points:
    203
    Posts:
    2,205
    Joined:
    Mar 18, 2013

    Mar 18, 2013
    2,205
    441
    203
    Male
    Janitor/cook I know strange two jobs to have
    Detroit Michigan
    Which plan you have?
     
  16. danyvw

    danyvw Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    685
    Joined:
    Dec 1, 2010

    Dec 1, 2010
    685
    208
    93
    USA
    We are in the same boat and I have the $60.00 plan
     
  17. DirtyDee

    DirtyDee Android Expert
    Rank:
     #95
    Points:
    203
    Posts:
    2,205
    Joined:
    Mar 18, 2013

    Mar 18, 2013
    2,205
    441
    203
    Male
    Janitor/cook I know strange two jobs to have
    Detroit Michigan
    I find that quite strange what happens when you try to tether?
     
  18. firenemesis7

    firenemesis7 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    281
    Joined:
    Apr 23, 2012

    Apr 23, 2012
    281
    127
    68
    Male
    Machinist
    Melvindale, Michigan
    That is quite strange i wonder if there browsers just got blocked. still tethering fine here.
     
  19. danyvw

    danyvw Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    685
    Joined:
    Dec 1, 2010

    Dec 1, 2010
    685
    208
    93
    USA
    You can connect to the phone network but the browser is redirected to MetroPCS webpage asking you to sign for a tether plan at an extra monthly cost.
     
  20. DirtyDee

    DirtyDee Android Expert
    Rank:
     #95
    Points:
    203
    Posts:
    2,205
    Joined:
    Mar 18, 2013

    Mar 18, 2013
    2,205
    441
    203
    Male
    Janitor/cook I know strange two jobs to have
    Detroit Michigan
    As Bruce would say hit them with a brick on face plant and job them good
     
  21. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    :thinking: How would that work if they're not on a tether compatible plan
     
  22. allv

    allv Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 18, 2013

    Jul 18, 2013
    3
    2
    6
    only usb tether works,i have tried pdanet and easy tether
     
  23. DirtyDee

    DirtyDee Android Expert
    Rank:
     #95
    Points:
    203
    Posts:
    2,205
    Joined:
    Mar 18, 2013

    Mar 18, 2013
    2,205
    441
    203
    Male
    Janitor/cook I know strange two jobs to have
    Detroit Michigan

    He said he had the 60$ plan which has hotspot included but it isn't working I too still have the 60 dollar plan with a working hotspot.
     
  24. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    The $60 unlimited plan?
     
  25. danyvw

    danyvw Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    685
    Joined:
    Dec 1, 2010

    Dec 1, 2010
    685
    208
    93
    USA
    I don't know if it worked in the past but according Metro webpage the 4G Mobile Hotspot is not included in any plan but a service that could be "added" to any plan for $5.00 a month.

    Here is the link:
    Service Features List - MetroPCS
     

Share This Page

Loading...