1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root tethering to ps3

Discussion in 'Android Devices' started by thIsgUy20, Jan 2, 2014.

  1. thIsgUy20

    thIsgUy20 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    512
    Joined:
    Nov 27, 2012

    Nov 27, 2012
    512
    86
    78
    Male
    Shreveport, LA
    Can any of you guys please help me out. I have been trying to tethering to my ps3 to play some games online but T-Mobile just ain't having that.

    I know about the tether_dun_required stuff and T-Mobile still blocks it on my ps3. I've tried a bunch of tethering apps and none works. They only work before T-Mobile started hitting me with the block. The only app that actually was working was pdanet when I tether to my laptop then make my laptop into a hotspot. But today pdanet just is missing up for some reason.

    Is there any ROM that doesn't have the tethering block? I know when I had my nexus 4 some ROMs had it where you could tether as much as you wanted to and tmovile couldn't block it.

    Sorry for the long message I've been trying to figure this out for awhile
     

    Advertisement

  2. NYCHitman1

    NYCHitman1 Gun for Hire
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    6,538
    Joined:
    Oct 16, 2009

    Oct 16, 2009
    6,538
    1,761
    353
    Male
    EUSA
    Long Island, NY
    Nothing personal, but I can't possibly condone you illegally using the services provided by T-Mobile to tether your data to a PS3. It's when people do things like this that ruin our beautiful unlimited data.
     
    DMajor239 likes this.
  3. supurman182

    supurman182 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Feb 17, 2014

    Feb 17, 2014
    1
    0
    5
    hey did you find a fix for this? I am having the same issue. Thanks
     
  4. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
    None
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,921
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,921
    13,139
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    From the sounds of it, T-mobile is blocking tethering from the network side of things, and no app will get around that.

    I'd suggest calling T-mobile and getting tethering put onto your plan if you don't already.
     
  5. lnhs2007

    lnhs2007 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    153
    Joined:
    Apr 29, 2012

    Apr 29, 2012
    153
    25
    43
    Male
    Los Angeles, CA
    I used the flashable zip in post #5 here: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2581035 then changed my APN Protocol to IPv4/IPv6 and have been tethering ever since with my hotspot usage sitting sweetly at 2.4gb (what was used in the first two days of having this phone, then realizing, oh crap I better figure out a workaround for this lol)
     
  6. akmsr

    akmsr Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    394
    Joined:
    Sep 28, 2012

    Sep 28, 2012
    394
    96
    53
    forest hill, fl
    the OP knows about the "thread" you linked to, if you read his original post. that does not solve his problem of tethering to ps3. just good for regular computers and tablets.
     
  7. lnhs2007

    lnhs2007 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    153
    Joined:
    Apr 29, 2012

    Apr 29, 2012
    153
    25
    43
    Male
    Los Angeles, CA
    I've been tethering my ps3 with it for the last 30gb, so I'd say it's relevant.
     
  8. jlede

    jlede Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    905
    Joined:
    Jul 11, 2012

    Jul 11, 2012
    905
    84
    78
    Male
    N/A
    Bardwell,Texas
    A app will get around it and T-Mobile isn't exactly block they just use a little flag that comes with kit Kat to stop the internet sharing, you can unblock it as long as your plan doesn't have fine print saying tethering not allowed
     
  9. akmsr

    akmsr Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    394
    Joined:
    Sep 28, 2012

    Sep 28, 2012
    394
    96
    53
    forest hill, fl
    so you are luckier than me. mine do not work. i can tether computers, tablets, other phones ok but not my bluray player.
    on the other hand i do not need to flash anything or edit settings.db to enable tethering. just an user agent switcher does the job.;)
     
Tags:

Share This Page

Loading...