1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support texting app locks up when hit "space" key, second time now!

Discussion in 'Android Devices' started by FirebirdStud, Jun 4, 2011.

  1. FirebirdStud

    FirebirdStud Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    453
    Joined:
    Sep 19, 2010

    Sep 19, 2010
    453
    9
    56
    Male
    Student
    Minnesota
    Hi everyone. I while back I posted about problems with the texting app on my DX. Old thread here:
    http://androidforums.com/droid-x-all-things-root/336411-rooted-gb-phone-getting-angry-help.html
    In a nutshell, whenever I touch the "space" key in the texting app (text messaging, facebook, any app that requires keyboard input) it closes the text box, and when I re open it, as I type the letters dont show up, or it shows some funky marks when I should be typing letters. It gets so bad that I use the period instead of the space bar, cuz every time I hit space it closes the damn text input box. It doesn't force close though.

    When this happened two weeks ago, I SBF'ed back to the stock froyo, and then did the three step GingerBread process, and ended with .595. This time Im going to go to .596.

    But, Im wondering, does anyone else experience this text input problem?! is there a known fix for it?!
     

    Advertisement

  2. kidon

    kidon Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    123
    Joined:
    Jul 17, 2010

    Jul 17, 2010
    123
    18
    38
    does it lockup when you use swipe?

    what setting do you have at:
    settings>language & keyboard>multi-touch keyboard>input language?
     
  3. FirebirdStud

    FirebirdStud Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    453
    Joined:
    Sep 19, 2010

    Sep 19, 2010
    453
    9
    56
    Male
    Student
    Minnesota
    I just used swype to text this but swype does not use the space bar and that causes the text box to close and lock.
    As far as input language there is none selected. Is that a problem?
     
  4. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313
    Try clearing the app data/cache for the multi-touch keyboard app.
     
  5. FirebirdStud

    FirebirdStud Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    453
    Joined:
    Sep 19, 2010

    Sep 19, 2010
    453
    9
    56
    Male
    Student
    Minnesota

    Hmm where do I go for that?
     
  6. FirebirdStud

    FirebirdStud Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    453
    Joined:
    Sep 19, 2010

    Sep 19, 2010
    453
    9
    56
    Male
    Student
    Minnesota
    I can clear data under the storage heading, but the clear cache under cache heading is greyed out and says 0.
    Clearing data wont delete texts right?
    Will it clear added words?
     
  7. FirebirdStud

    FirebirdStud Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    453
    Joined:
    Sep 19, 2010

    Sep 19, 2010
    453
    9
    56
    Male
    Student
    Minnesota
    Clearing data fixed my issue, for now. :)
     
  8. yambag021

    yambag021 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Mar 1, 2011

    Mar 1, 2011
    4
    1
    6
  9. yambag021

    yambag021 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Mar 1, 2011

    Mar 1, 2011
    4
    1
    6
    bah never mind. i guess it takes a few minutes for the clearing to process. all is well now.
     
  10. Grateful Diver

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Sep 14, 2010

    Sep 14, 2010
    21
    2
    16
    Environmental Planner
    Berkeley, CA
    Seems like there are a number of various solutions. Check out this thread for more of them: Droid X Keyboard Issues.

    ...__[8]o
     
    FirebirdStud likes this.
  11. mpsewell6i

    mpsewell6i Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    2
    0
    5

    Can you tell me how to do that. My text doesn't work, every time I start to text it freezes up and it freezes up when I click on space bar too, the screen goes away and nothing i typed showed up.. Please help I am so frustrated and want to fix this...
     
  12. erikagannon

    erikagannon Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 1, 2012

    Jan 1, 2012
    1
    0
    5

    clearing the text app cache worked!!!

    Thanks so much!!

    Solved days of frustration!!!!:D
     
  13. Vinny0026

    Vinny0026 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 5, 2012

    Mar 5, 2012
    1
    0
    5
    Good Morning - My phone just started doing the same thing you had listed (it locks or freezes when I hit the space bar)

    Can you please email me and tell me how you fixed this problem at
    Vinny0026@aol.com

    Thanks for any help
    Vinny
     
  14. itsrye

    itsrye Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 6, 2012

    Mar 6, 2012
    1
    0
    5
    The fix for this is pretty easy.

    Click On : Settings > Applications > Manage applications > All > Multi-touch keyboard -- Then click on the Clear Data button and its fixed

    Simply clearing the cache for this application will not fix the problem

    Now if only I knew the magic fix to stop my phone from rebooting itself when I'm at church and playing the R2D2 intro noise as loud as possible....
     
  15. BboyBravo

    BboyBravo Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 17, 2012

    May 17, 2012
    1
    0
    5
    I have the same problem when texting. Except i cant find the multi-touch setting under my apps. And yes i followed every step correctly :( please someone help.
     
  16. mrkone

    mrkone Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    1
    0
    5
    Same thing...note i have a samsung galaxy s blaze
     
  17. Savagerun

    Savagerun Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    44
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    44
    9
    16
    To clear data on your keyboard just press your menu button on your home screen then select settings and next select applications then select manage applications then you'll press the (All) tab and scroll down till you find your multi touch keyboard and press it then you'll see a tab that says clear data so just press that.
     

Share This Page

Loading...