1. Download our Official Android App: Forums for Android!

The Rogers Magic 2.1 Thread

Discussion in 'Rogers' started by mjschmidt, Feb 11, 2010.

  1. Zeroexe43

    Zeroexe43 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    Aug 24, 2010

    Aug 24, 2010
    8
    1
    6
    Its alright i just restarted a bunch of times and its working, well good thing we finally got it
     

    Advertisement

  2. mpg187

    mpg187 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    122
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    122
    4
    56
    Male
  3. erland

    erland Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Sep 11, 2010

    Sep 11, 2010
    3
    0
    5
    Hey there,
    Got a question for the collective knowlege base- After a successfull OTA update, everything works well except the Google Voice feature.
    If I try any voice feature (dialing, search, maps, etc) it instantly goes to forced close.
    So the question is can I reload the update? (are the files stored on the phone) because if I do a phone software check I'm told that it is up to date.
    A soft reset doesn't help and I want to avoid a manual download up date.
    I guess if anyone knows if there is a google voice apk somewhere that would work too.
    Thanks in advanced,
    Erland
     
  4. bgoody

    bgoody Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    127
    Joined:
    Aug 18, 2009

    Aug 18, 2009
    127
    6
    36
    Google Voice Search is in the market. You need to get Google Search too. Perhaps they will clear up your problem.
     
  5. agitpropre

    agitpropre Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    14
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    14
    1
    16
    Trauma, ON
  6. vikingisson

    vikingisson Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    83
    Posts:
    856
    Joined:
    Nov 13, 2009

    Yes, GV on the phone is for 2.2 only. It might not work right from Canada anyway which is the typical case for us. You need to setup GV first anyway so try it on a pc. The first problem might be a notice that you can't setup from Canada so you need to use a proxy from the U.S. The next problem is that the CA number you enter will probably tell you that "international" numbers are not yet possible. Then you can try a U.S. based SIP number that you've setup and routed back to CA and to your cell. At that point it will work except it won't when initiated from the cell because the access number won't route past Rogers.
    So.... what you can do is to use GV from a browser, if you initiate the call via the browser it will ring back to your cell and it continues normally. The other way and easier way is to make calls directly from the pc via Gmail. Look below the Chat and you should see Call Phone. With a headset that works fine.
     
  7. erland

    erland Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Sep 11, 2010

    Sep 11, 2010
    3
    0
    5
    Thanks all for all the answers to the Google voice issue- just seems there is never an easy answer.
    But as I get to know the 2.1 update, I get more and more forced close on the system and downloaded apps. Downloaded apps are easy to deal with but I'm wondering if I should re update my phone?
    -The main question is, can I redo a OTA? I get the phone (Rogers Magic) to check for an update but it tells me it is up to date.
    -Are the files still on the phone? Can you restart the update process?
    -I could do a manual update, but some have suggested the manual update from HTC is buggy? Any news on that?
    Thanks all,
    Regards,
    Erland
     
  8. thewhitewizard

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    32
    Joined:
    Feb 11, 2010

    Feb 11, 2010
    32
    3
    16
    office admin.
    Toronto, Canada
    I too have noticed some apps (like the Salon.com app) have hung my phone and then caused some process's to force close. My wifes phone is worse. Her phone is exhibiting the following behaviours
    - the phone will psuedo reboot, as in its not a full restart, just that the phone reloads the Sense interface starting with the HTC quietly brilliant screen. it will randomly do this.
    - her twitter app will randomly fail to connect even tho there is a full wifi signal available here
    - she has missed calls even with full bars. yesterday i called her 3 times, the first 2 were long pauses with a dump right to voicemail. the third time it went through. a friend also txted her saying she wasn't picking up her phone, even tho she had 4 bars. i think the update messed her phone up.

    I dont think there is a need to redo the OTA or reintall/reapply the the update. i am going to back up my wifes apps and wife it to factory reset. it should remain on the new 2.1 correct? since the phone has been flashed with the rogers update, a factory reset now would just make it an empty phone no?
     
  9. vikingisson

    vikingisson Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    83
    Posts:
    856
    Joined:
    Nov 13, 2009

    no need to update again. Best to factory reset and setup fresh. I don't know if the update preserved your settings but the best answer is to setup the phone from scratch. The update is ok, no need to do it again.
     
    erland likes this.
  10. porky1981

    porky1981 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    43
    Joined:
    Dec 10, 2009

    Dec 10, 2009
    43
    1
    16
    hmm.. thought the google voice search was standard with update to 1.6 or even 2.1... anyone know how I can activate this (or download in market, im not seeing google search in the marketplace).

    oh yea, wheres google navigation?
     
  11. erland

    erland Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Sep 11, 2010

    Sep 11, 2010
    3
    0
    5
    Thanks all for the suggestions regarding the on going issues after the OTA.
    A hard reset is all it took with re-installation of the apps.
    Done, thanks. Now if only voice search was there like Rogers claimed....
    Regards,
    Erland
     
  12. Superbrowndude

    Superbrowndude Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    173
    Joined:
    Sep 19, 2010

    Sep 19, 2010
    173
    11
    58
    Brampton,On
    I did the update yesterday to 2.1. Whats all the hype about?Its nothing special,and now my Copilot Live Gps doesnt run on 2.1 . FML
     
  13. MoreYummy

    MoreYummy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    311
    Joined:
    Jul 12, 2009

    Jul 12, 2009
    311
    1
    36
    After the rootme.bat script stops at "completed exploid script"
    the Procedure.txt pops up.

    which step do I do from here?
     

Share This Page

Loading...