1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support The screen doesn't rotate, no compass

Discussion in 'Android Devices' started by sullymatty, Jan 13, 2012.

  1. sullymatty

    sullymatty Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jan 5, 2012

    Jan 5, 2012
    3
    0
    5
    Had mine for three weeks and pretty much love it, especially after I bought the cradle from Verizonwireless.com for under $25 shipped.

    After one week the screen stopped auto-rotating. At the same time the compass would turn on but do nothing. Auto-rotate screen is selected (checked) in Display settings.

    It does rotate for the cradle view (looks like alarm clock....LOVE IT) and for certain apps.

    Any thoughts? Thx matt.
     

    Advertisement

  2. sullymatty

    sullymatty Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jan 5, 2012

    Jan 5, 2012
    3
    0
    5
    p.s. Pulled the battery, no change.
     
  3. rjglenn

    rjglenn Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    719
    Joined:
    Dec 17, 2010

    Dec 17, 2010
    719
    101
    113
    Firefighter, agrimechanic
    North Florida
    Mine did this, it had to be swapped out for a CPO.
     
  4. jova33

    jova33 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    153
    Posts:
    1,566
    Joined:
    Oct 19, 2011

    Oct 19, 2011
    1,566
    182
    153
    militar
    El Paso
    Same here.
     
  5. cbreze

    cbreze Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    425
    Joined:
    Jul 6, 2011

    Jul 6, 2011
    425
    28
    63
    Central Oregon
    Mine did this a couple of months in and a battery pull actually DID fix it. Lucky I guess. It's been fine ever since.
     
  6. jlficken

    jlficken Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 6, 2011

    Aug 6, 2011
    2
    1
    6
    Mine did this too. Download "Phone Tester" from the market. Chances are some of your sensors are dead in which case you will have to get a CPO phone like I did.
     
    sullymatty likes this.

Share This Page

Loading...