1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Third Wave

Discussion in 'Android Devices' started by pmdied, Aug 16, 2010.

  1. kenyu73

    kenyu73 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    196
    Joined:
    Oct 16, 2009

    Oct 16, 2009
    196
    38
    43
    Computer Engineer
    Upstate, NY
    @gonzo

    I'm at 1d 14hrs with about 30% battery life. However, I can concur, the Market crashes if I try to open Maps via the Downloads list.
     

    Advertisement

  2. Mystakilla

    Mystakilla Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    70
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    70
    5
    16
    To the ones debating on updating because your lazy and/or it takes to long, Well i cant help the lazyiness out BUT, it doesnt take long to update the phone and get it back to where you were.

    I came from a BBStorm and you want to talk about taking awhile, it was atleast a good hour. Updating the incredible is under 15 minutes!!

    JUST DO IT!! :p
     
  3. gonzoguy24

    gonzoguy24 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    118
    Posts:
    1,104
    Joined:
    Nov 11, 2009

    Nov 11, 2009
    1,104
    41
    118
    Structural Engineer - Nuclear Industry
    Aurora, IL
    Thanks for the response buddy! I am just glad maps seems to work. I will update more on battery life...any tips for me? are you running a different kernel?
     
  4. ruggerxpunk

    ruggerxpunk Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    77
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    77
    11
    18
    I have tried to download this three times. Md5 checksum fail every time. Any advice?
     
  5. Hand76

    Hand76 Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    >>Differences from last tweaked version (Second wave):
    Hopefully fixed Froyo market install bug where it tries to put crap on sd card by default.<<



    Adrynalyne I am on the 8_1 new leak rom and I have it setup just the way I want it, but is there anyway I could get thix fix for the market as a side patch for my current rom?
     
  6. adrynalyne

    adrynalyne Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,507
    Joined:
    Jul 15, 2010

    Jul 15, 2010
    1,507
    885
    213
    mmm, Maybe.

    It would require flashing a new kernel. Even then, it may not work. Let me know if you are interested in testing.
     
  7. gonzoguy24

    gonzoguy24 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    118
    Posts:
    1,104
    Joined:
    Nov 11, 2009

    Nov 11, 2009
    1,104
    41
    118
    Structural Engineer - Nuclear Industry
    Aurora, IL
    adrynalyne, what kernel do you recommend for your ROM??
     
  8. mangler1055

    mangler1055 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Jul 30, 2010

    Jul 30, 2010
    52
    3
    16
    i've noticed when viewing web pages with white backgrounds, that the screen will slowly dim and then brighten, and then dim, etc...

    would that have somthing to do with thirdwave, or perhaps the hydra kernel i installed? i'm using the 1st one on his list.

    thanks
     
  9. stuckpig

    stuckpig Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    54
    Joined:
    Jun 15, 2010

    Jun 15, 2010
    54
    17
    38
    Software
    Ohio
    you have your screen set to automatic brightness-- personally, i use 100% because the amoled is pretty easy on power to begin with. it doesn't look good to me at all set anywhere below 75% static bright.
     
    mangler1055 likes this.
  10. adrynalyne

    adrynalyne Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,507
    Joined:
    Jul 15, 2010

    Jul 15, 2010
    1,507
    885
    213
    The stock one. If you must, I like King's kernel. A LOT.
     
  11. dincoberry

    dincoberry Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    1
    0
    5
    Hi Guys,

    Tried doing some searching but couldn't find a real solution and I'm not sure if Third Wave has anything to do with it and would appreciate some help:

    I'm able to install roms through recovery, but when trying to use Rom Manager from inside Android and rebooting, I always end up at the "Triangle with Exclamation" mark icon. Pushing the power button and looking at the error shows:

    Seek failed in /cache/update.zip... (invalid argument)

    Then the signature verification fails and the program just stops.

    Any clues?
     
  12. MisterMixelpix

    MisterMixelpix Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    774
    Joined:
    May 4, 2010

    May 4, 2010
    774
    153
    113
    Youth Counselor
    PA
    I have the same problem. Tried SkyRaider and it happened the same way.
     
  13. erikcave

    erikcave Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    41
    Joined:
    Oct 22, 2009

    Oct 22, 2009
    41
    2
    16
    Thanks

     
  14. adrynalyne

    adrynalyne Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,507
    Joined:
    Jul 15, 2010

    Jul 15, 2010
    1,507
    885
    213

    Thats because you have cleared cache and Rom Manager has no fake flash to use. "Reflashing" clockwork via rom manager will fix that. Or should.
     
  15. narf

    narf Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    126
    Joined:
    May 7, 2010

    May 7, 2010
    126
    6
    36
    So I am now using Third Wave with 2.6.32.15 KiNgxKernel #2and all is stable but I noticed that streaming audio sounds bad again. Is this in my head or does this makes sense?

    Can I safely re-update with the stagefright.zip to fix streaming audio?
     
  16. rushmore

    rushmore Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,267
    Joined:
    Nov 13, 2008

    Nov 13, 2008
    8,267
    1,355
    323
    Kentucky
    A couple questions please, adrynalyne:

    1. I notice you posted a kernel today that has USB tether (I prefer that to hot temp running wireless). Is this another option, or do you prefer King's #2 kernel version?

    2. Which rom of your's do you suggest? I prefer Sense, so will choose one with that. The key is whatever I use I do not want to lose any current functions (internal memory map, LED notifications, etc).

    3. What rom and kernel works best with the 2.15 radio? I guess to install the 2.15 radio, I need Unrevoked Forever flashed first.

    4. After rooting, nandroid backup, Titanium backup, Unrevoked Forever and 2.15 radio, can I flash the King #2 kernel next and then use Rom manager for everything else, or, are the kernels also in Rom manager?

    I have Unrevoked3 installed to the computer and all files needed, but waiting for your suggestions. Still not looking forward to setting everything up again, but that is the price for root.
     
  17. adrynalyne

    adrynalyne Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,507
    Joined:
    Jul 15, 2010

    Jul 15, 2010
    1,507
    885
    213


    Re 1:
    I also made a modified version of his kernel with this feature. I just wanted to throw out a stock kernel in the wild with a somewhat sought after feature. I am not afan of overclocking really. Not enough advantages.

    Re 2:
    Third wave. Or if you like Evo themes (I do), Frankenrom. I will try and have b6 out before Monday.

    Re 3:
    Anything Froyo. 2.1, not as well.


    Re 4:
    If you have premium rom manager, it will give you access to extra things, like kernels (if the dev has put them there).
     
  18. adrynalyne

    adrynalyne Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,507
    Joined:
    Jul 15, 2010

    Jul 15, 2010
    1,507
    885
    213
    Yes you can re-update, but the kernel shouldn't have messed with that.
     
  19. v8dreaming

    v8dreaming Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    127
    Joined:
    Apr 19, 2010

    Apr 19, 2010
    127
    9
    36
    It seems like contact syncing for facebook etc isn't working. i restored my phone back to 2.1 and it's working. I'm not sure if it's a third wave problem or not though.
     
    ice9mike likes this.
  20. adrynalyne

    adrynalyne Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,507
    Joined:
    Jul 15, 2010

    Jul 15, 2010
    1,507
    885
    213
    I think it might be more of a Froyo problem. Not entirely sure. Its hit and miss for me.
     
    v8dreaming likes this.
  21. gonzoguy24

    gonzoguy24 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    118
    Posts:
    1,104
    Joined:
    Nov 11, 2009

    Nov 11, 2009
    1,104
    41
    118
    Structural Engineer - Nuclear Industry
    Aurora, IL
    I can say that Facebook sync is working for me...have you tried the Facebook sync fix for the inc? Something about changing your home address. It is curious that it works on 2.1 though
     
  22. v8dreaming

    v8dreaming Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    127
    Joined:
    Apr 19, 2010

    Apr 19, 2010
    127
    9
    36
    No, was not aware of it. Can you point me in the right direction?
     
  23. gonzoguy24

    gonzoguy24 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    118
    Posts:
    1,104
    Joined:
    Nov 11, 2009

    Nov 11, 2009
    1,104
    41
    118
    Structural Engineer - Nuclear Industry
    Aurora, IL
    v8dreaming likes this.
  24. v8dreaming

    v8dreaming Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    127
    Joined:
    Apr 19, 2010

    Apr 19, 2010
    127
    9
    36
    Reloaded Third Wave without doing a data wipe and they're all there now.
     
  25. kenyu73

    kenyu73 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    196
    Joined:
    Oct 16, 2009

    Oct 16, 2009
    196
    38
    43
    Computer Engineer
    Upstate, NY
    I'm running 3rd Wave with the latest radio and S-OFF. I'm also using Unrevoked.

    I did a wipe before installing also. Basically, nothing special. I went from barely getting though the day to having at least 50% when I plug in at bedtime.

    I have everything running except Bluetooth.

    I have auto-dim disabled.

    I'm at 156 hours with about 26hours awake time.
     

Share This Page

Loading...