1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips This is how you disable 4g/lte and enable 3g on lg connect.

Discussion in 'Android Devices' started by MIAMIviaQUEENS, Jun 17, 2012.

  1. MIAMIviaQUEENS

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Jun 17, 2012

    Jun 17, 2012
    4
    2
    6
    IF YOU WANT TO KNOW HOW TO ALTERNATE BETWEEN THE 4G/LTE ON YOUR LG CONNECT TEMPORALILY AND USE 3G INSTEAD...I HAVE THE ANSWER FOR YOU RIGHT HERE.....LOOK NO FURTHER.

    1) GO TO YOUR PLAYSTORE APP ON YOUR CONNECT.
    2) IN THE SEARCH TYPE IN 2G-3G ONOFF. (YES I KNOW IT SAYS 2G/3G BUT TRUST ME...IT WILL WORK!!!)
    3) AFTER YOU'VE DONE THAT YOU SHOULD SEE THE APP CALLED 2G-3G ONOFF BY CURVEFISH.
    4) OF COURSE YOU'RE GOING TO DOWNLOAD THE APP RIGHT AWAY.
    5) ONCE YOU'VE DOWNLOADED THE APP YOU'RE GOING TO GO TO YOUR HOMESCREEN AND PRESS DOWN UNTIL YOUR WIDGETS/SHORTCUTS/FOLDERS/WALLPAPERS OPTION COMES UP.
    6) YOU'RE GOING TO USE THE WIDGETS OPTION SO SCROLL THE LIST UNTIL YOU FIND THE 2G-3G ONOFF WIDGET. ONCE YOU FIND IT YOU'RE GOING TO SELECT IT SO IT APPEARS ON YOUR HOMESCREEN.
    7) NOW THAT YOU HAVE THE 2G-3G WIDGET ON YOUR HOMESCREEN YOUR GOING TO GENTLY TOUCH THAT PARTICULAR WIDGET.
    8) NOW THAT YOU'VE SELECTED THAT WIDGET YOU SHOULD SEE NETWORK MODE/SYSTEM SELECT/ACCESS POINT NAMES. YOU'RE GOING TO CLICK ON NETWORK MODE.
    9) THE NEXT THING YOU SHOULD SEE IS LTE/CDMA AND CDMA ONLY. YOUR PHONE SHOULD ALREADY BE ON LTE/CDMA.
    10) YOU'RE GOING TO SELECT CDMA ONLY. ONCE YOU'VE DONE THAT YOU WILL SEE YOUR 4G INDICATOR ON YOUR TASKBAR DISAPPEAR TEMPORARILY. AFTER WAITING A COUPLE OF SECONDS YOU SHOULD SEE EV INSTEAD OF 4G. YOU HAVE NOW SUCCESSFULLY DISABLED YOUR 4G AND NOW YOUR'RE ON 3G MODE. IN ORDER FOR YOU TO ACTIVATE YOUR 4G AGAIN JUST CLICK ON THE WIDGET AND SELECT LTE/CDMA AND YOU WILL RESTORE YOUR 4G SPEED.

    *If you're wondering why your indicator says EV instead of 3g well the answer is pretty simple. EV is 3G. You will learn alot about it just by using GOOGLE search and typing in "EV on cellphone".

    I hope this post has been beneficial in helping to preserve your battery life. We all know that 4g drains the hell out of your battery. This will definitely help.
     

    Advertisement

    cjinca and BlueMuscles like this.
  2. THE W

    THE W Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,092
    Joined:
    Mar 10, 2012

    Mar 10, 2012
    2,092
    242
    163
    Detroit
    i use anycut
     
  3. MIAMIviaQUEENS

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Jun 17, 2012

    Jun 17, 2012
    4
    2
    6
    I have used ANYCUT on my Samsung Galaxy Indulge and I loved it. But when I recently purchased the LG Connect and looked for it in PLAYSTORE...it didn't show up....I don't know.
     
  4. myshkin

    myshkin Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    441
    Joined:
    Apr 4, 2012

    Apr 4, 2012
    441
    65
    63
    retired respiratory therapist
    Ft Worth, Texas
    Anycut is in the Amazon app store. Google play store has BetterCut, I know the reviews on that are crap but I haven't had any problems with it.
     
  5. THE W

    THE W Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,092
    Joined:
    Mar 10, 2012

    Mar 10, 2012
    2,092
    242
    163
    Detroit
    You can also use quicksettings.
     
  6. MIAMIviaQUEENS

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Jun 17, 2012

    Jun 17, 2012
    4
    2
    6
    I tried to retrieve ANYCUT in Amazon Store App...still nothing. I fine with this app but I appreciate the effort...Thank you... @ TheW....I will look into that one as well.
     
  7. MIAMIviaQUEENS

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Jun 17, 2012

    Jun 17, 2012
    4
    2
    6
    I just tried the QuickSettings app. It has the same type of option to toggle between 3g/4g...nice.
     
  8. Gadget Lovers

    Gadget Lovers Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Feb 19, 2012

    Feb 19, 2012
    96
    18
    18
    BlueMuscles likes this.
  9. myshkin

    myshkin Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    441
    Joined:
    Apr 4, 2012

    Apr 4, 2012
    441
    65
    63
    retired respiratory therapist
    Ft Worth, Texas
    Extended Controls also has it & then you can put it in your status bar & not have to use a spot on your home screen. Lots of options.
     
  10. X2Damon

    X2Damon Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    Aug 19, 2011

    Aug 19, 2011
    8
    1
    6
    College student
    New York
    I like 4g toggle, its on the market, real simple
     
    BlueMuscles likes this.
  11. LightenLhar

    LightenLhar Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    96
    Joined:
    Apr 21, 2012

    Apr 21, 2012
    96
    8
    16
    Male
    MetroPCS Sales Rep
    Key Largo
    Quick settings works fine, turning off 4g and 3g is already there if it's available. Turning that off as well is the tricky bit :p

    Side note, all caps is the second most horrible thing on the internet to read (next to youtube comments); I couldn't make it past number three. Just sayin'
     
  12. myshkin

    myshkin Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    441
    Joined:
    Apr 4, 2012

    Apr 4, 2012
    441
    65
    63
    retired respiratory therapist
    Ft Worth, Texas
    Bahahaha, you don't like being yelled at? I don't know why that made me laugh, but I needed it. Thanks!
     
  13. gmpwolf

    gmpwolf Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    53
    Joined:
    Jun 16, 2012

    Jun 16, 2012
    53
    2
    36
    Caregiver
    Avon Park, FL
    Why would someone want to go from 4g to 3g?
     
  14. myshkin

    myshkin Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    441
    Joined:
    Apr 4, 2012

    Apr 4, 2012
    441
    65
    63
    retired respiratory therapist
    Ft Worth, Texas
    1. To save battery life
    2. If it keeps toggling between the two on it's own & you want something stable
     
  15. MotoTriumphant

    MotoTriumphant Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    655
    Joined:
    May 12, 2012

    May 12, 2012
    655
    53
    78
    4g toggle in play store
     
  16. myshkin

    myshkin Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    441
    Joined:
    Apr 4, 2012

    Apr 4, 2012
    441
    65
    63
    retired respiratory therapist
    Ft Worth, Texas
    So, many toggle apps when you can customize your own with 1 app extended controls.
     
  17. meksyk

    meksyk Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    32
    Joined:
    Jun 14, 2011

    Jun 14, 2011
    32
    3
    16
    I've tried several of the above mentioned apps, but I was looking for a one button toggle

    is there any, because all that I have tried requires u to go to settings
     
  18. Tokenpoke

    Tokenpoke Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,110
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,156
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL

    Do you want to just turn off data or switch between 3gcdma/4glte?

    There is no app I know of to switch cdma/lte without opening the setting window but I know for a fact that the data toggle works on widgetsoid.
     
  19. Tokenpoke

    Tokenpoke Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,110
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,156
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL

    can you customize the look of the shortcut it makes? Like to matching your theme?
     
  20. Thaking22

    Thaking22 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Feb 7, 2012

    Feb 7, 2012
    6
    0
    5
    MIAMI
    this acually works
     
  21. Sterlsilver

    Sterlsilver Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    106
    Joined:
    Jun 26, 2012

    Jun 26, 2012
    106
    1
    36
    Weird. when i use a toggle app i get 1x and not EV like i used to :(
     
  22. flakito97

    flakito97 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    Sep 25, 2011

    Sep 25, 2011
    1,029
    178
    143
    Or do what I do and just dial ##626* go under Network Type and select cdma/evdo auto. No app download needed :)
     
  23. Sterlsilver

    Sterlsilver Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    106
    Joined:
    Jun 26, 2012

    Jun 26, 2012
    106
    1
    36
    Ok now it's asking my security code.
     
  24. flakito97

    flakito97 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    Sep 25, 2011

    Sep 25, 2011
    1,029
    178
    143
    Ummm yea you need your spc code. Using MEID converter from the market use your ESN code found under About phone.
     
  25. TonyConvict

    TonyConvict Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    75
    Joined:
    Jan 20, 2012

    Jan 20, 2012
    75
    3
    16
    Philadelphia, PA.
    I also get 1x and not EV can someone please tell me if I'm doing something wrong?
     

Share This Page

Loading...