1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips Tips n Tricks thread.

Discussion in 'Android Devices' started by loony, May 14, 2011.

  1. gtrain83

    gtrain83 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Oct 9, 2011

    Oct 9, 2011
    13
    0
    15

    On the second point, it only blacks out my screen. It does not lock it.
     

    Advertisement

  2. semus

    semus Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    273
    Joined:
    Sep 20, 2011

    Sep 20, 2011
    273
    31
    43
    Male
    Are you using a different video player? Only works in the stock one
     
  3. gtrain83

    gtrain83 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Oct 9, 2011

    Oct 9, 2011
    13
    0
    15
    I don't think so. I just hit the youtube app that came on the phone to test it out and it keeps blacking out the screen. Also, I made a thread about it in another area of the forum, but there is no voice talk installed on this phone either. Is there something different with the SHW-M250S model or something? it seems lacking compared to the stuff I see in this thread.
     
  4. semus

    semus Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    273
    Joined:
    Sep 20, 2011

    Sep 20, 2011
    273
    31
    43
    Male

    I dont know, but try watching a video file from your phone, not.in tje youtube app and then.locl the screen, it should work.
     
    gtrain83 likes this.
  5. gtrain83

    gtrain83 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Oct 9, 2011

    Oct 9, 2011
    13
    0
    15
    I took a video and played it back and it worked. Thanks. Now to figure out why voice talk is not on the phone
     
  6. allyghee

    allyghee Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 13, 2011

    Jul 13, 2011
    7
    0
    5

    after spending a lot of time to do this. the apps icons reset when i rebooted my phone. how do i fix that?
     
  7. Beards

    Beards Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,028
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    1,028
    371
    163
    Snr Consultant Surgeon
    Chesterfield UK
    Provided you saved your list it should have survived a reboot.

    If it is still giving you issues there is a free App on The Market you could download which sorts out your list alphabetically.
    It's titled AppZorter Lite for Touchwiz.
     
  8. speedsheep

    speedsheep Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    11
    Joined:
    Oct 11, 2011

    Oct 11, 2011
    11
    2
    16
    Samsung Galaxy SII
    Norway
    About taking screenshots..

    Press and hold the homebutton and THEN press powerbutton. No need to press simultaneously. Then you dont need to think about timing and such.
     
  9. Callum67

    Callum67 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    Oct 21, 2011

    Oct 21, 2011
    5
    1
    6
    additional kies connecting tips:

    - delete files with a large number of chars in the file extension, usually in the picture folders as thumbnail files

    - enable flight mode before connecting usb cable.

    my phone sits at connecting constantly unless im in flight mode, regardless of any of the other steps ive read on various sites. its the single thing which now allows me to connect on a number of computers where it would sit at connecting previously.
     
    TheFrusrated likes this.
  10. sharkhark

    sharkhark Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    205
    Joined:
    Aug 18, 2010

    Aug 18, 2010
    205
    13
    38
    Franchise Owner
    Halifax, Nova Scotia
    does anyone have a way to make the middle screen your home without rooting? all tips i see involve rooting.
    not sure why it was middle on my galaxy s and they switched it to the very left first home. middle allows me to quickly slide left or right for other much used screens...whereas left one makes me slide at least two screens to the right....anyone?

    never mind...i can add a tips as a solution to my issue...i stumbled on go launcher ex with no root needed. learned from pocketnow tips video for galaxy s2 and although i have only just downloaded...i used tip it prompted for a migrate app that made copying from touchwiz pretty easy to get my homescreens.
    I love this...the scrolling bottom icons...allowing 5 on screen rather than 4...resize widgets...9 home screens not 7. wow. wow. wow.
     
    semus likes this.
  11. Tj_bleach

    Tj_bleach Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Oct 25, 2011

    Oct 25, 2011
    1
    0
    5
    hey, when i press [5] audio then there is no option but there is caution menu being blocked. plz help
     
  12. Ageless Stranger

    Ageless Stranger Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    699
    Joined:
    Dec 2, 2008

    Dec 2, 2008
    699
    49
    88
    Male
    Senior software developer
    UK
    Can you access the menu by pressing the menu key (bottom left of the phone) and then enter the value (5) via the keyboard ?

    I strongly recommend using the latest firmware though, as that fixes the volume issue.
     
  13. renzzor

    renzzor Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Oct 26, 2011

    Oct 26, 2011
    1
    0
    5
    Any way to remover icons in the status bar? after i updatet my firmware the vibration icon is up there all the time exept when in silent....

    Want it to vibrate exept in silentmode , but without the icon.. (wasn't there before update)
     
  14. semus

    semus Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    273
    Joined:
    Sep 20, 2011

    Sep 20, 2011
    273
    31
    43
    Male
    yah, i was looking for an answer for that as well, but i couldn't find one except costume roms, which i done use now..
     
  15. loony

    loony Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    301
    Joined:
    Apr 18, 2011

    Apr 18, 2011
    301
    86
    53
    australia
    something changed on my phone and bloody AUTO CORRECT is now in text.

    To swap back = settings/language and keyboard/samsung keyboard/XT9 Predictive text....untick it. (vise versa if you want it on)

    ------------------------

    Secondly, It must have come from a GO! update, my incoming calls started to "read out" the callers id etc....very annoying. Turns out "driving mode" decided to turn its self on. Only way i found to stop it was to put the "VOICE" widget on a screen, and deactivate the driving mode.
     
  16. dax01

    dax01 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Sep 28, 2011

    Sep 28, 2011
    42
    2
    16
    Neat trick I just found.. dunno if was written previously: IF you want to change brightness rapidely, touch and hold the upper bar (the one with hours and stuff) and slide left to right :)
     
  17. dax01

    dax01 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Sep 28, 2011

    Sep 28, 2011
    42
    2
    16
    Another tip for voice action that is funny :) You can change the intro that the lady says when you activate " What would you like to do? "

    Goto: settings/Voice Input and output settings/Voice reg. settings/Voicetalk/ Voice Talk Settings/Customise main prompt

    Can't tell you what I put instead ;-)

    BtW if some are like me .. Im french canadian and I prefer my phone in English but voice recognition to be in french. You can do that by changing the in voice talk the language.
     
    semus likes this.
  18. manustu

    manustu Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Nov 8, 2011

    Nov 8, 2011
    1
    0
    5
    When receiving a call you can put your phone face down to silence the call.

    Also i discovered that doing this while playing a video will pause it.
     
  19. pendlepixie

    pendlepixie Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Nov 16, 2011

    Nov 16, 2011
    1
    0
    5
    social hub says email/password is incorrect when it isnt
    any ideas??
     
  20. baekwondo

    baekwondo Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 20, 2011

    Nov 20, 2011
    2
    0
    5
    Philippines
    thank you to all contributors.
     
  21. marija

    marija Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 3, 2011

    Dec 3, 2011
    1
    0
    5
    hey.. so I just bought my SG2.. and I was wondering if I can make the picture of a person show when he is calling me
     
  22. Gearu

    Gearu Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    783
    Joined:
    Apr 13, 2011

    Apr 13, 2011
    783
    86
    78
    As anyone who updated knows, the most recent version of Pinball HD for Tegra broke the menus for us.
    Downloading edition 2077 will fix it (this was the previous version).
     
  23. doc1964

    doc1964 Android Enthusiast
    Rank:
     #221
    Points:
    53
    Posts:
    302
    Joined:
    Oct 13, 2010

    Oct 13, 2010
    302
    79
    53
    Male
    Scotland
     
  24. mariomario

    mariomario Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 30, 2011

    Nov 30, 2011
    2
    0
    5
    using the same downward swipe action to drop down the notification bar, will drag the bar back up again i.e. swipe down to drop down the bar, swipe down again in exact same way to collapse the bar to normal state.

    saves having to swipe up from the bottom of the screen, and sometimes having to swipe up a few times because you didn't swipe far enough or whatever.
     
  25. Uridium

    Uridium Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    119
    Joined:
    Sep 16, 2010

    Sep 16, 2010
    119
    13
    38
    NW Leics..
    For those syncing with an Exchange server.......

    ...Took me a while to work out how to carry out an Online Exchange Address book search so thought this may be of use to someone...



    -Open contacts
    -Long press menu soft button to bring up search
    -Type first few characters of contact name, when a result isn't found on the phone the online search button will appear
    -Continue typing name and then press the online search button
    -Choose the contact from the results to see details and optionally save to any of your address books.
     

Share This Page

Loading...