1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Total Newb Question

Discussion in 'Android Devices' started by shuttlebill, Jun 7, 2011.

  1. shuttlebill

    shuttlebill Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jun 7, 2011

    Hi Folks,

    Just purchased the wife & I a couple Ascends from Cricket's new deal ($75 each for new customers.... $99 each for existing [huhwha?!?]). I was just happy to be able to stream Grooveshark finally. The wife was less thrilled about making a switch from our Hint QA30s... Of course she wasn't happy when I took her motorolla into the pool with me, so this is redemption time.

    What I can't seem to figure out now is how to use the voice dialing. I know this is total newb territory, but I can't find the mic icon for it, nor see anything in the cricket provided manual you are also referencing.

    So...

    Lil' hep?
     

    Advertisement

  2. kevinrubio

    kevinrubio Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,029
    111
    143
    Student
    Atlanta, GA
    you mean in the app drawer or in the keyboard?
     
  3. shuttlebill

    shuttlebill Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jun 7, 2011

    Any. Either, Or.

    If I use the Navigator, or even make a shopping list with an app I downloaded, there's an icon of a mic that activates the voice module. I don't see that anywhere for accessing contacts..

    And it must be so simple that no one even addresses this in posts or manuals. That I can find, anyway.

    Sorry for the extra legwork...
     
  4. kevinrubio

    kevinrubio Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,029
    111
    143
    Student
    Atlanta, GA
    oh well for the keyboard,
    Press Menu>Settings>Language & keyboard>Press "Android keyboard" (under Select language)>Go to the Fourth option, which is Voice input>And there should have 3 options there
    *On main keyboard
    *On symbols keyboard
    *Off

    And then turn it on from there
    For Google voice search, Just go to the market and download this app called voice search, and install it
     
  5. shuttlebill

    shuttlebill Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jun 7, 2011

    Ah - I'm using the Swipe keyboard. My wife's is set to the Android keyboard. I'll take a look at hers tonight.

    Does Google Search check your contacts? I've already used that successfully to web search. Nice tool.

    Thanks very much for the help.
     
  6. kevinrubio

    kevinrubio Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,029
    111
    143
    Student
    Atlanta, GA
    it goes the same with swipe as well, and yes it can check contacts as well, and no problem
     
  7. Gmash

    Gmash Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    613
    Posts:
    6,912
    Joined:
    Feb 3, 2011

    Feb 3, 2011
    6,912
    3,197
    613
    Male
    neither Here nor There
    I don't think the voice dialer works on this phone with the stock rom. You can hold down the call button to make it pop up, but I seem to remember nobody could get it to work.
     
  8. kevinrubio

    kevinrubio Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,029
    111
    143
    Student
    Atlanta, GA
    i seem to got it to work, not sure how though
     
    shuttlebill likes this.
  9. shuttlebill

    shuttlebill Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jun 7, 2011

    All set up now. Appreciate the assistance.

    ... and yes, then I found the app... lol. If it'd been a snake, it woulda bit me.

    I'm such a goof.
     

Share This Page

Loading...