1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Touch screen not responding well?

Discussion in 'Android Devices' started by charlottenian, Jun 27, 2011.

  1. charlottenian

    charlottenian Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    44
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    44
    2
    16
    I will try to tap a T on the phone and it gives me an R or Y on the Swype keyboard or the standard, same thing with tapping an G it gives me and F or J. Also on occassion when trying to open something the phone will act crazy and open up text message or any other app and just start inserting typed characters on its own. I have tried calibrating it using the language/keyboard, used a different keyboard input. Is it possible that I got a bad 3VO? I bought two and my wife's works excellent.
     

    Advertisement

  2. some.devil

    some.devil Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    321
    Joined:
    May 12, 2010

    May 12, 2010
    321
    185
    68
    I've had some glitches using the swipe kb where the SYM button wouldn't switch the keyboard from ABC to SYM. It seems to go away if I change from Swype input to Touch, then back to Swype. Hopefully this is something that can be patched soon.
     
  3. Bnice

    Bnice Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Did you try to re-calibrate your keyboard? Go to settings - language & keyboard
     
  4. charlottenian

    charlottenian Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    44
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    44
    2
    16
    I did recalibrate it but to no avail.
     
  5. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    Rank:
     #1
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,632
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,632
    70,434
    5,218
    New Mexico, USA
    That sounds like a defective unit - personally, I'd return it.
     
  6. charlottenian

    charlottenian Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    44
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    44
    2
    16
    And that is the conclusion I have come to.... my next question would be is do I return it to Radio Shack or do I call HTC to have this unit replaced or do I take it to the Sprint Authorized Repair store?
     
  7. wake69

    wake69 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,808
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    1,808
    513
    213
    Security Engineer
    Georgia
    if within 30 days, go to radio shack and you will get a brand new one. if outside 30 days, call sprint and get refurb
     
  8. PyroSporker

    PyroSporker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    1,779
    Joined:
    Apr 3, 2010

    Apr 3, 2010
    1,779
    1,286
    323
    I'd maybe try resetting it first and see if that clears it up. Any where you take it to is going to try resetting it anyways to make sure it is a legitimate issue that can't be fixed. Desperate time call for desperate measures. Might as well try a full reset out and maybe save yourself a un-needed trip.

    Since it is within 30 days and falls within a store's return policy, take it back to where it was originally purchased.
     
  9. charlottenian

    charlottenian Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    44
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    44
    2
    16
    Well, I did end up returning it since the phone's screen was in fact non operable
     
Tags:

Share This Page

Loading...