1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Touchscreen recovery

Discussion in 'Android Devices' started by mysticspiral, Oct 6, 2012.

  1. mysticspiral

    mysticspiral Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,042
    Joined:
    Oct 3, 2012

    Oct 3, 2012
    1,042
    818
    233
    Busting skulls ,Kicking butt and taking names.
    Superior,Wisconsin
    I installed the touchscreen recovery app. And I lost my 3g. I went into T.B . did a restore then phone boot looped. Has anyone else had this problem.
     

    Advertisement

  2. vce2005

    vce2005 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    961
    Joined:
    Jun 29, 2012

    Jun 29, 2012
    961
    275
    113
    Male
    Clovis, NM
    Hi nope, not that I know of that anyone has this problem. The TWRP is installed in a recovery section and should not effect anything regarding 3g.....

    Are you rooted with a custom ROM or stock ? If you are on stock, you also need to flash ( Install ) the stick.zip from within TWRP !
     
    mysticspiral likes this.
  3. mysticspiral

    mysticspiral Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,042
    Joined:
    Oct 3, 2012

    Oct 3, 2012
    1,042
    818
    233
    Busting skulls ,Kicking butt and taking names.
    Superior,Wisconsin
    Im on stock rooted fe16
     
  4. vce2005

    vce2005 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    961
    Joined:
    Jun 29, 2012

    Jun 29, 2012
    961
    275
    113
    Male
    Clovis, NM
    You need to install TWRP and boot back into recovery and from there select "Install" and then select "stick.zip" ( which needs to be in the root of your sd-card !!! Then reboot normally.....
     
    mysticspiral likes this.
  5. rm50

    rm50 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    201
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    201
    33
    43
    You need to tell us step by step what you did to install TWrp.
    How exactly did you install it.
     
    mysticspiral likes this.
  6. vce2005

    vce2005 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    961
    Joined:
    Jun 29, 2012

    Jun 29, 2012
    961
    275
    113
    Male
    Clovis, NM
    Just copy the .zip to the root of your sd-card, then go into CWM Recovery and run "Instaall zip from SD-Card" ! That's it........... If you are rooted on Stock, you need to boot back into the new recovery after you installed it and select "Install" from the new menu and install " stick.zip " ( which you also copied to your SD-Card !

    That's all !
     
    mysticspiral likes this.
  7. downthemachine

    downthemachine Developer Incognito
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    2,940
    Joined:
    Dec 30, 2011

    Dec 30, 2011
    2,940
    1,727
    333
    Mobile Electronics Installer/Shop Manager
    Minnesota
    I posted about this on the xda thread. It appears that twrp has issues with the rts file format. I believe that was the issue. So right now it may not be recommended for stock
     
  8. mysticspiral

    mysticspiral Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,042
    Joined:
    Oct 3, 2012

    Oct 3, 2012
    1,042
    818
    233
    Busting skulls ,Kicking butt and taking names.
    Superior,Wisconsin
    I am aware that the thread has already been pulled on TWrp . I wanted to thank everyone who tried to help me out with it. I apologize that it has taken me so long to reply. :)
     
  9. mysticspiral

    mysticspiral Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,042
    Joined:
    Oct 3, 2012

    Oct 3, 2012
    1,042
    818
    233
    Busting skulls ,Kicking butt and taking names.
    Superior,Wisconsin
    Thank you for the help . I apologize that it took so long for me to reply. I had gotten frustrated. .. I had to do a little soul searchin. Anyhow I apologize and again thank you.:)
     
  10. mysticspiral

    mysticspiral Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,042
    Joined:
    Oct 3, 2012

    Oct 3, 2012
    1,042
    818
    233
    Busting skulls ,Kicking butt and taking names.
    Superior,Wisconsin
    I apologize for such a late reply , thank you for trying to help me.
     
  11. creed10

    creed10 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    421
    Joined:
    Apr 4, 2012

    Apr 4, 2012
    421
    60
    53
    Did hroark release the prevail twrp port again? There were problems with it, but hroark said he'd get on it when he had time. Is it somewhere else? If so, could you get me a link. And if not, is it against the rules for someone to send me the zip/Odin image that they flashed? Thanks :)
     
  12. mysticspiral

    mysticspiral Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,042
    Joined:
    Oct 3, 2012

    Oct 3, 2012
    1,042
    818
    233
    Busting skulls ,Kicking butt and taking names.
    Superior,Wisconsin
    As far as I know it hasnt been released again,and
    Yes it is against the rules .the twrp was pulled. Go to xda developement maybe someone could help you there.
     
  13. downthemachine

    downthemachine Developer Incognito
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    2,940
    Joined:
    Dec 30, 2011

    Dec 30, 2011
    2,940
    1,727
    333
    Mobile Electronics Installer/Shop Manager
    Minnesota
    As stated, it was pulled for a reason. It does not work correctly.
     
  14. theonewho

    theonewho Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    82
    Joined:
    Jul 10, 2011

    Jul 10, 2011
    82
    32
    23
    So this should only affect the stock rom? I have twrp installed with Half-Ass rom and so far I haven't noticed any problems. But I don't use twrp very often either. Should I go back to cwm maybe?
     
  15. cwhatever

    cwhatever Life Goes On
    Rank:
     #93
    Points:
    313
    Posts:
    3,044
    Joined:
    Mar 4, 2012

    Mar 4, 2012
    3,044
    849
    313
    Male
    Master Technician
    south central fla
    They might say switch back but if is working fine then I would leave it. If you make a backup just try to restore it after making it and if is succesfull, I wouldn't worry about it. I bet others are still using it too.
     
  16. downthemachine

    downthemachine Developer Incognito
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    2,940
    Joined:
    Dec 30, 2011

    Dec 30, 2011
    2,940
    1,727
    333
    Mobile Electronics Installer/Shop Manager
    Minnesota
    I don't know all the bugs for the prevail. I would check the xda thread. Either way, developer felt it wasn't working to his standards, hence why it was pulled
     
    Lordvincent 90 likes this.

Share This Page

Loading...