1. Download our Official Android App: Forums for Android!

trying to boost 3G singal in office????

Discussion in 'Android Accessories' started by dan330, Jun 16, 2011.

  1. dan330

    dan330 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #25
    Points:
    1,123
    Posts:
    12,067
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    12,067
    3,677
    1,123
    hi,

    How do you boost the signal for any Data signal for carriers?

    in the office of a 10 story building in north Irving Texas..
    the 3G and 4G signal for Sprint is very poor. the signal for calls is good enough, but the data speeds are not usable. we even tried the wifi device from sprint for hotspots.

    so a coworker did an online search and found this:
    Mobile Signal Booster, 3G Booster, Mobile Internet Signal, Mobile Broadband | Alternative Wireless

    "We've been improving cellular reception for mobile phones for over a decade. The same technology can be used to improve the reception of your mobile broadband cards from Sprint, AT&T, Verizon, T-Mobile and others. Better mobile broadband reception means faster data speeds. Looking for a 3g booster or EVDO antenna? We offer options as simple as attaching an external antenna to your PC Card up to improving the mobile broadband signal throughout a building for multiple users."


    what do you guys think of this as solution?
    anyone try this yet? any reviews?
     

    Advertisement

  2. sitlet

    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    5,867
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    5,867
    633
    213
    The ONLY way to boost a signal is with a femtocell. Sprint has one called the Airave. That's the only way.

    And whatever that link is, it's just a gimmick.
     
    tameca83 likes this.
  3. dan330

    dan330 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #25
    Points:
    1,123
    Posts:
    12,067
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    12,067
    3,677
    1,123
    The airwave is only for cell signal for talking.. Not for data.
     
  4. sitlet

    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    5,867
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    5,867
    633
    213
    No, it does 3g data as well. I have one.
     
  5. dan330

    dan330 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #25
    Points:
    1,123
    Posts:
    12,067
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    12,067
    3,677
    1,123
    for it to work... you have to have broadband connected to the airwave...

    if I had a good broadband (dsl or cable), then i would not need to boost the 3G or 4G signal.

    unless I am totally wrong about the airwave.
     
  6. landrover90

    landrover90 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    3
    Joined:
    Jun 19, 2011

    Jun 19, 2011
    3
    0
    25
    Reading England
    Something like this would do the job.

    WiBE

    I have seen the prototype in action and it worked well in a remote rural environment.

    I don't know how they go to market, but if you contact them I am sure they will help. A nice bunch of people.
     

Share This Page

Loading...